Sun02182018

Last update06:43:40 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Περιφερειάρχης επιμένει ότι είναι αδύνατη η εκτροπή του Αώου

 • PDF

Συναντήθηκε με τους δημάρχους Κόνιτσας και Ζαγορίου

perifereiahpeirounea2Την άποψη του ότι με τα δεδομένα που ισχύουν δεν μπορεί να γίνει εκτροπή του Αώου για ενεργειακή αξιοποίηση των νερών του ή για μεταφορά στο λεκανοπέδιο για ενίσχυση της ύδρευσης ή εμπλουτισμό της λίμνης, όπως είναι το, υιοθετηθέν από το ΥΠΕΚΑ, σχέδιο των εταιρειών ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, εξέφρασε εκ νέου χθες ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Περισσότερα...

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές στο δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

anakiklosi 1Οι Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών, ολοκληρώνονται στις 19 Απριλίου 2013. Στο Δημαρχείο(αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου), στις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Απριλίου, οι μαθητές όλων των σχολικών τμημάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα παραδώσουν τα κουπόνια που έχουν συλλέξει από τα «σπιτάκια» Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ώστε να καταμετρηθούν.

Περισσότερα...

Ξεκινά η ανακύκλωση γυαλιού από εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ

 • PDF

Με κωδωνόσχημους κάδους σε όλη την πόλη

anakiklosi 1Στα πλαίσια της προσπάθειας του δήμου Ιωαννιτών για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, μετά την τοποθέτηση των μπλε κάδων της ανακύκλωσης, ο δήμος Ιωαννιτών ξεκινά και ιδιαίτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, εκεί δηλαδή όπου συγκεντρώνονται επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, αίθουσες δεξιώσεων.

Περισσότερα...

«Ντρίπλα» του ΥΠΕΚΑ για εκτροπή του Αώου

 • PDF

Το... βαφτίζει υδροηλεκτρικό από πολυδύναμο

awos bobousaΜε... ντρίπλα προσπαθεί να ξεπεράσει τον σκόπελο που προκαλεί οι αντιδράσεις της κοινωνίας αλλά και των Φορέων της περιοχής της Κόνιτσας και του Ζαγορίου μια ενδεχόμενη εκτροπή του Αώου η Ειδική γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ καθώς στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου Διαχείρισης των υδατικών πόρων του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, δεν περιλαμβάνει το έργο στα μέτρα που προτείνει αλλά, αφού το μετονομάζει σε υδροηλεκτρικό από πολυδύναμο, το εντάσσει στην κατηγορία των προγραμματιζόμενων έργων.

Περισσότερα...

Την Κυριακή καθαρίζουμε τα Γιάννινα

 • PDF

Μαζική η συμμετοχή φορέων και εθελοντών στην εκστρατεία«Let's Do It Greece»

gianniotiko ka8arismosΤην Κυριακή 14 Απριλίου θα γίνει φέτος η πανελλαδική εκδήλωση «Let's Do It Greece», στην οποία συμμετέχουν φορείς και οργανώσεις από όλη την Ήπειρο.

Συνολικά, συμμετέχουν 96 χώρες από όλο τον κόσμο, που εμπλέκουν περί τα 7 εκατομμύρια εθελοντές.

Περισσότερα...

Προωθείται το υποέργο για τα επιπλέον σκουπίδια στη Δουρούτη

 • PDF

Θα μείνει «αποθηκευμένη» η λυματολάσπη, λόγω κόστους

xomaterh doyroythΤο πρόβλημα με το έργο αποκατάστασης της χωματερής Δουρούτης και η διαχείριση της λυματολάσπης σε αυτή, αλλά και από τον βιολογικό καθαρισμό απασχολούν το δήμο και τη ΔΕΥΑΙ. Για το μεν πρώτο, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος απαντώντας στο δημοτικό συμβούλιο σε σχετικά θέματα που είχε θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας τόνισε, ότι μετά από την «εξαιρετική συνεργασία» που υπήρξε με την Περιφέρεια Ηπείρου, συμφωνήθηκε πλήρως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ένταξη του συμπληρωματικού υποέργου.

Περισσότερα...

Πληρώνεται ... ακριβά η παράνομη υλοτομία

 • PDF

Αυστηρές οι νέες ποινές και υψηλά τα πρόστιμα

dasosΣτις ρυθμίσεις που αυστηροποιούν το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας και διευκολύνουν τους ελέγχους από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί της Πέμπτης ο Γενικός Δ/ντης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Ζήκος στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από το περασμένο Φθινόπωρο ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Θεοδωρίδης, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για την πάταξη της παράνομης υλοτομίας και μεταφοράς δασικών προϊόντων. Οι ποινές και τα πρόστιμα κάνουν «απαγορευτική» την λαθροϋλοτομία, όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, η παράνομη υλοτομία και μεταφορά δασικών προϊόντων, βρίσκεται σε έξαρση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια γεγονός που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για το 2012 και το πρώτο τρίμηνο του 2013 ο κ. Ζήκος.

Περισσότερα...

Δεν παρεμβαίνει η Κομισιόν για την πίστα θαλασσίου σκι στην Παμβώτιδα

 • PDF

Απάντηση σε ερώτηση του Ν. Χρυσόγελου

pista ski limnh«Κάθε έργο με ενδεχόμενες πιθανές σοβαρές επιπτώσεις, όπως οι επίμαχες εγκαταστάσεις θαλάσσιου σκι, πρέπει να υποβάλλεται σε κατάλληλη αξιολόγηση και να εγκρίνεται μόνο εάν δεν επηρεάζεται η ακεραιότητα της περιοχής... η Επιτροπή γνωρίζει ότι η αρμόδια αρχή (η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ηπείρου-Μακεδονίας) έχει πλέον ζητήσει, μετά από καταγγελίες, την παύση των χωματουργικών έργων της λίμνης και την αποκατάσταση του υδάτινου οικοσυστήματος που υπέστη ζημίες. Επομένως, η Επιτροπή δεν σκοπεύει να παρέμβει προς το παρόν» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Potočnik στην ερώτηση του Ν. Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων σχετικά με το έργο στίβου θαλάσσιου σκι στη Λίμνη Παμβώτιδα.

Περισσότερα...

Προτάσεις του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος για το Π.Δ. Παμβώτιδας

 • PDF

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

limnhgemathΤις θέσεις του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων για το Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρός του Κώστας Σάκκας, με αφορμή προφανώς τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων όπου θα δεσπόζει το θέμα του Π.Δ.

Περισσότερα...

Νέο «όχι» στην εκτροπή του Αώου

 • PDF

Στην Ημερίδα του δήμου και του ΚΠΕ Κόνιτσας

awos bobousaΗ τρίτη μέσα σε λίγες μέρες αντίδραση στα σχέδια της ΤΕΡΝΑ για την εκτροπή του Αώου, μετά την ερώτηση του Μιχάλη Κασσή και την κοινή συνέντευξη τύπου του Νίκου Χρυσόγελου με την Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Αώου, ήρθε από την ημερίδα που διοργάνωσαν ο δήμος Κόνιτσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας – Πραμάντων και η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών για την προστασία του Αώου, το πρωί της Κυριακής στην Κόνιτσα.

Περισσότερα...

Περιβαλλοντικό έγκλημα η εκτροπή του Αώου

 • PDF

Τονίστηκε στη συνέντευξη Ν. Χρυσόγελου και «Κίνησης για την προστασία του Αώου»

awos bobousaΤην ενημέρωση της κοινής γνώμης για το προωθούμενο από την κυβέρνηση σχέδιο εκτροπής νερών από τις πηγές του Αώου και τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών, είχε ως στόχο η συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και η «Κίνηση για την προστασία του Αώου», την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Περισσότερα...