Fri09212018

Last update02:07:36 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Έχουν δίκιο

 • PDF

SPYROSΜΕ τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του περιφερειακού τμήματος Ηπείρου της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) συναντήθηκε στο γραφείο του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν το σύστημα των κατατμήσεων των έργων που ακολουθούν πολλοί δήμαρχοι που τους επιτρέπει την απευθείας ανάθεση και ζήτησαν την παρέμβασή του για να αλλάξει το συγκεκριμένο καθεστώς που ενισχύει τις αδιαφανείς διαδικασίες και την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

- Έχουν απόλυτο δίκιο.

Περισσότερα...

Μας έχουν τρελάνει

 • PDF

SPYROSΑΠΟ την μια μεριά ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, κ. Προβόπουλος μας διαβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος της κατάρρευσης αποφεύχθηκε, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ απομακρύνθηκε και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά.

Από τον άλλη μεριά κάποιοι άλλοι επιφανείς οικονομολόγοι είναι βέβαιοι ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα, νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Τελικά ποια από τα δύο σενάρια ισχύουν;

- Κυριολεκτικά μας έχουν τρελάνει.

Περισσότερα...

Χαμός με την Χρυσή Αυγή

 • PDF

SPYROSΕΝΤΟΝΟ παρασκήνιο παίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την πρόσκληση που έστειλε η Περιφέρεια Ηπείρου στην Χρυσή Αυγή προκειμένου να παραστεί εκπρόσωπός της στις γιορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης.

Την κατηγορούν ότι κακώς κάλεσε το συγκεκριμένο κόμμα.

Ωστόσο από την πλευρά της η Περιφέρεια απαντά ότι δεν μπορεί να μην καλέσει ένα κόμμα του κοινοβουλίου.

- Προσωπικά θεωρώ ότι η Περιφέρεια έχει δίκιο.

Περισσότερα...

Εξώδικα στους οφειλέτες

 • PDF

SPYROSΕξώδικα σε δεκάδες μισθωτές δημοτικών ακινήτων θα αποστείλει μέχρι το τέλος του μήνα ο δήμος Ιωαννιτών, σε μια ύστατη προσπάθεια να προσέλθουν για να πληρώσουν τις οφειλές τους ή να τις ρυθμίσουν.

Πρόκειται για ακίνητα που χρησιμοποιούνται, κυρίως, ως καταστήματα σε όλο το νέο δήμο, ή για χώρους πώλησης αγροτικών προϊόντων στη λαϊκή αγορά Αγίας Μαρίνας.

Όμως η μεγαλύτερη οφειλή αφορά μεγάλο ακίνητο στο κέντρο της πόλης που έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη.

- Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο 1,3 εκ ευρώ.

Περισσότερα...

Απουσίαζε η Ήπειρος

 • PDF

SPYROSΥπογράφηκε στις 12 το μεσημέρι χθες στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η τριμερής Διακυβερνητική Συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας - Ιταλίας για την κατασκευή του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline), που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσία στην τελετή υπογραφής του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικ Ρούμπιν που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα.

- Από την τελετή υπογραφής απουσίαζε η Ήπειρος μια και ο αγωγός πάει στην Αλβανία μέσω Φλωρίνης.

Περισσότερα...

Περί τρομοκρατίας και ληστειών

 • PDF

SPYROSΔιαβάζοντας τη δήλωση του νεαρού Νίκου Ρωμανού, ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στον Βελβεντό Κοζάνης, πραγματικά δεν μπορώ να οδηγηθώ σε ένα λογικό συμπέρασμα.

Ξεκινάει λοιπόν λέγοντας ότι τα κίνητρά του ήταν πολιτικά.

Περισσότερα...

Τα δέκα εκατομμύρια είναι πολλά

 • PDF

SPYROSΔΕΚΑ εκατομμύρια ευρώ έχουν εγκριθεί για την αποκατάσταση των προβλημάτων στα επιχώματα της γέφυρας Περιστερίου στην Εγνατία Οδό.

Χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά με ενημέρωση από ειδικούς, μου λένε ότι τα χρήματα είναι πολλά.

Πάρα πολλά.

Μια και το πρόβλημα δεν είναι αλλά εμφανίζεται να είναι μεγάλο.

- Το έχει ψάξει κανείς αυτό;

Περισσότερα...

Ποια είναι η είδηση;

 • PDF

SPYROSΑΠΟ την μια μεριά έχουμε τη σύλληψη δύο ατόμων που φέρνονται να εμπλέκονται με την τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς».

Μια οργάνωση η οποία έχει κάνει στο παρελθόν πολλά τυφλά χτυπήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Χτυπήματα που είναι βέβαιο ότι και στο μέλλον θα επαναληφθούν.

Και από την άλλη έχουμε την κακοποίηση των συλληφθέντων.

- Ποια είναι η είδηση;

Περισσότερα...

Ραβασάκια της εφορίας

 • PDF

SPYROSΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με τον κίνδυνο κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις θα βρεθούν όσοι μικροοφειλέτες του Δημοσίου δεν καταφέρουν να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Συγκεκριμένα, εντός των προσεχών ημερών η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει σε περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου συστημένες επιστολές, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολίγων ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Περισσότερα...

Σωστός παραλογισμός

 • PDF

SPYROSΟΤΙ αναπτυξιακό θα μπορούσε να συμβεί στην περιοχή μας εμείς το ξαποστέλλουμε στην γειτονική Αλβανία.

Ένα ακόμη παράδειγμα ο αγωγός φυσικού αερίου.

Αφού με την στάση μας, για να προστατεύσουμε δήθεν τον τουρισμό, ακυρώσαμε τον αγωγό Πέρδικας – Ιταλίας, δώσαμε τη δυνατότητα στην γειτονική χώρα να περάσει μέσα από αυτή ο αγωγός ΤΑΡ.

Με 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ο TAP θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα.

- Ενώ εμείς ως Ήπειρος θα πάρουμε μερικές δεκάδες από τον τουρισμό...

Περισσότερα...

Τυπικό και ουσιαστικό

 • PDF

SPYROSΑΠΟ εκεί που η τοπική κοινωνία περίμενε κάποια κυβερνητική απόφαση για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης στην τοπική αυτοδιοίκηση, έρχεται το μαντάτο το οποίο λέει ότι οι εγκαταστάσεις παραχωρούνται από το υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εργασίας.

Σε απάντησή του το υπουργείο, ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μαζί με την Γενική Γραμματεία Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταβιβάστηκε στο Υπουργείο όλη η ακίνητη και κινητή περιουσία που ανήκε πριν στο Υπουργείο Υγείας».

- Τυπικά αυτό έπρεπε να γίνει. Ωστόσο ουσιαστικά το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένει ανοιχτό.

Περισσότερα...