Tue03262019

Last update10:29:23 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΓΝΩΜΗ

Ούτε βήμα πίσω;

 • PDF

athanasiouΕάν στην διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους υπερισχύσουν τα πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι τα οικονομικά στοιχεία τότε δεν θα έχουμε συμφωνία.

Οι κεντροδεξιές κυβερνήσεις δεν θα επιτρέψουν σε μία νεοεκλεγείσα ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση να παρουσιάσει δάφνες πολιτικές που θα γίνουν αφορμές για αναφλέξεις σε κινήματα κατά της λιτότητας ανά την Ευρώπη.

Περισσότερα...

Η καταστροφή ενός σχολείου...

 • PDF

athanasiouΤο ζήσαμε και αυτό ένα σχολείο το 4ο δημοτικό καταστράφηκε από πυρκαγιά. Αυτό και αν δεν είναι αδυναμία της λειτουργίας του δημόσιου τομέα και ποιο συγκεκριμένα των υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας και της συντήρησης των κτηρίων.

Να είστε σίγουροι ότι τελικά θα φταίει το μνημόνιο της προηγούμενης κυβέρνησης και οι περικοπές που επέβαλε, κανένας δεν θα έχει ευθύνες, όλα θα έγιναν σωστά από όλους τους εμπλεκόμενους ,θα φταίει ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και ο μεγάλος φόρος εργασίας των συνεργείων από τα καιρικά φαινόμενα.

Περισσότερα...

Θα επικρατήσει η λογική;

 • PDF

athanasiouΑναλυτές μεγάλων οικονομικών οργανισμών της αγοράς στο ερώτημα εάν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ, κινούνται από το να λένε ότι θεωρούν υπερβολικές τις ανησυχίες, στο ότι βλέπουν πολλά περιθώριά για συμβιβασμό και μέχρι ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική.

Περισσότερα...

Οι μεταρρυθμίσεις και τα τελεσίγραφα

 • PDF

athanasiouΠριν ένα μήνα οι λέξη μεταρρυθμίσεις ήταν συνώνυμο του μνημονίου, τις καταστροφής της χώρας, και εχθρός του κράτους των δημοσίου.

Η κυβέρνηση πλέον χρησιμοποιεί τη λέξη μεταρρυθμίσεις για να δείξει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αλλά σε άλλη κατεύθυνση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η φορολογία, η διαφθορά ( που άραγε; στο δημόσιο;)και την αποτελεσματικότητα στον δημόσιο τομέα είναι οι τομείς σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που θα εφαρμοστεί το μεταρρυθμιστικό έργο.

Περισσότερα...

Η διαπραγμάτευση τώρα αρχίζει

 • PDF

athanasiouΗ Γερμανία μπήκε στην διαπραγμάτευση με τον ίδιο τρόπο έντονο που ξεκίνησε και η Ελλάδα με θέσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την κυβέρνηση και που οδηγούν σε ρήξη εάν δεν υπάρξουν εκατέρωθεν συμβιβασμοί.

Περισσότερα...

Η ανταλλαγή του χρέους

 • PDF

athanasiouΕίναι προφανές ότι εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να πετύχει συμβιβαστική λύση με τους εταίρους για την οριστική μετάβαση από την κρίση στην ανάπτυξη για το καλό της χώρας θα πρέπει να μετακινηθεί από την προεκλογική ρητορική και να συγχρονιστεί με τα ισχύοντα για όλους στην Ε.Ε.

Περισσότερα...

Οι καταστροφές από τη φύση μεγαλώνουν

 • PDF

athanasiouΟι καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την Ήπειρο είναι μεγάλες και εκτεταμένες. Με τη πτώση του γεφυριού της Πλάκας να έχει συγκινήσει τους Ηπειρώτες ανά την υφήλιο.

Η ιστορική και πολιτιστική αξία του πανέμορφου γεφυριού είναι ανεκτίμητη και ευτυχώς μέχρι τώρα όλοι αμέσως μιλάνε για αναστήλωση. Δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει διαφορετικά. Δεν μπορεί να αδιαφορήσει κανείς ούτε να ολιγωρήσει με καθυστερήσεις .

Περισσότερα...

ΟΥ Α ΟΥ!!

 • PDF

athanasiouΟ επίλογος της συνάντησης Βαρουφάκη - Ντάισελμπλούμ ήταν ένα αγγλοελληνικό επιφώνημα ου-αου από τον Έλληνα υπουργό οικονομικών κ Βαρουφάκη.

Μετά την δημόσια τοποθέτηση για μη συνεργασία με την τρόικας ενώπιο του επικεφαλής του Εurogroup και την έντονη αποχώρηση του ευρωπαίου αξιωματούχου από την κοινή συνέντευξη τύπου η χώρα μπαίνει σε ευθεία σύγκρουση με τους εταίρους.

Περισσότερα...

Ήταν τελικά τόσο εύκολο;

 • PDF

athanasiouΧρειάστηκε τελικά μόλις μια μέρα οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης να ανατρέψουν όλα όσα χρειάστηκαν 5 χρόνια κόπους, διαβουλεύσεις ατελείωτες , απειλές, διαδηλώσεις, τρείς κυβερνήσεις και 1.500.000 άνεργους στον ιδιωτικό τομέα.

Οι καθαρίστριες στο υπουργείο οικονομικών θα επαναπροσληφθούν άμεσα γιατί ο νέος υπουργός κ Βαρουφάκης θα βρει τα χρήματα για τους μισθούς τους αφού θα κάνει οικονομία στα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου του και αφού θα απολύσει τους συμβούλους που δεν τους χρειάζεται, μάλλον λόγω της υπερεπάρκειάς του.

Περισσότερα...

Στα γνωστά πλαίσια η νέα κυβέρνηση

 • PDF

athanasiouΗ νέα κυβέρνηση ορίστηκε χωρίς χρονοτριβή και τα βλέμματα όλων πλέον είναι στις προγραμματικές δηλώσεις στην ολομέλεια της βουλής, όπου ο πρωθυπουργός κ Τσίπρας θα δήξει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Περισσότερα...

Κυβέρνηση με αυτοπεποίθηση χωρίς επιθετικότητα

 • PDF

athanasiouΗ νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την υποστήριξη των ΑΝΕΛ αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση της χώρας . Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με την έννοια ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές.

Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ θα είναι μια δοκιμασία που ίσως να εξυπηρετεί την άμεση δημιουργία κυβέρνησης και μόνο και όχι τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν. Γι΄ αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξουν και άλλες συμμαχίες που πολύ σύντομα θα χρειαστούν.

Περισσότερα...