Tue03262019

Last update10:29:23 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΓΝΩΜΗ

Τι φοβόμαστε σε αυτές τις εκλογές

 • PDF

athanasiouΟι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιώσει την πρώτη θέση αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Στο ερώτημα «τι σας φοβίζει περισσότερο», το 42% απαντά η πιθανότητα οικονομικής περιπέτειας αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 40,1% απαντά η συνέχιση της λιτότητας αν βγει πρώτη η ΝΔ.

Περισσότερα...

Ο θυμός, ο λαϊκισμός και τα ξόρκια

 • PDF

athanasiouΟ οικονομικός λαϊκισμός είχε πάντοτε απήχηση σε όσους είναι συνδεδεμένοι με το κράτος εργοδότη, κοινωνικό λειτουργό, διαχειριστή των αποταμιεύσεων, εισπράκτορα φόρων, και πολλά άλλα, δηλαδή με όλους μας.

Είναι τόσο βαθιά η διασύνδεση μας με την λειτουργία του ελληνικού κράτους που ότι κάνει έχει άμεσο αντίκτυπο στην ζωή μας και έτσι ο οικονομικός λαϊκισμός είναι πολύ εύκολο να βρει αφτιά που θα ακούσουν καλές υποσχέσεις.

Περισσότερα...

Εκλογές χωρίς διάλογο

 • PDF

athanasiouΤα έσοδα του δημοσίου μειώθηκαν κατακόρυφα τον Δεκέμβριο, όταν απέτυχε η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από το κοινοβούλιο, γεγονός που προκάλεσε τις πρόωρες εκλογές.

Περισσότερα...

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα υποζύγια

 • PDF

athanasiouΜε βάση στοιχεία της ΕΣΥΕ (2013) από το σύνολο των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην ελληνική οικονομία, το 75,50%, ανεξαρτήτως μεγέθους, δραστηριοποιείται στον τριτογενή τομέα, το 22,50% στο δευτερογενή, ενώ μόλις το 2,00% στον πρωτογενή τομέα.

Περισσότερα...

Απλή και ανόθευτη αλήθεια

 • PDF

athanasiouΌσο πλησιάζουμε στις εκλογές και οι μετρήσεις δείχνουν ότι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτυγχάνεται τόσο ποιο έντονα τίθεται το ζήτημα των συνεργασιών.

Η πλειονότητα των ψηφοφόρων προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας και ακόμη μεγαλύτερη οικουμενική κυβέρνηση.

Περισσότερα...

Θα κάνουμε τα ίδια λάθη;

 • PDF

athanasiouΣύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, στην ερώτηση εάν θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη, θετικά (ναι και μάλλον ναι) απαντά το 75,7% των ερωτηθέντων και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) το 22,3% των ερωτηθέντων. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ δηλώνει το 2%.

Περισσότερα...

Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει

 • PDF

athanasiouΗ άνευ προηγουμένου επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, και η ταυτόχρονη ομηρία σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι είναι από τα ποιο τις ποιο αιματηρές επιθέσεις της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Η Γαλλία και ολόκληρος ο δυτικός κόσμος έμεινε έκπληκτος από την επίθεση και αυτός ήταν ο στόχος των τρομοκρατών, να σοκάρουν τον πλανήτη, όπως συνέβη και το 2001 στις ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Το χρέος και η ανάπτυξη

 • PDF

athanasiouΟι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν χορηγήσει συνολικά στην Ελλάδα 195 δισ ευρώ. Είναι πράγματι ένα πολύ καλό νούμερο για να πει κάποιός ότι δεν θα πληρώσω τόκους και χρεολύσια παρά μόνο όταν και εάν θα έχω χρήματα που θα έρθουν από ανάπτυξη και όχι ολόκληρο το ποσό αλλά το μικρότερο μέρος.

Πολλοί θα ήθελαν να έχουν την δυνατότητα να κάνουν το ίδιο με τα δικά τους δάνεια στο ιδιωτικό τομέα ειδικά εκείνοι που χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια.

Περισσότερα...

Οι συμμαχίες και τα μικρά κόμματα

 • PDF

athanasiouΟι συμμαχίες την επομένη των εκλογών για τα δύο πρώτα κόμματα θα είναι καθοριστικές για τον σχηματισμό κυβέρνηση, μιας και οι μετρήσεις μέχρι τώρα δεν δίνουν αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα που είναι το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ Τσίπρας στην τελευταία συνδιάσκεψη του διαρκούς συνεδρίου καθόρισε τους άμεσους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας προτείνοντάς σύγκλιση με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και κάνοντας άνοιγμα σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η κ Λούκα Κατσέλη.

Περισσότερα...

Στο λαό και πάλι τα μεγάλα ερωτήματα για τη χώρα

 • PDF

athanasiouΜε πικρή γεύση τελείωσε μεγάλη η διάσωση των επιβαινόντων του «Norman Atlantic» παρόλο που αποφεύχθηκε τραγική εξέλιξη με πολλούς περισσότερους νεκρούς από τους (5) πέντε που έχουν ανακοινωθεί.

Ανθρώπινες αντοχές και σωστικά μέσα ξεπέρασαν τα όρια σε μια πετυχημένη διάσωση από αέρος χωρίς προηγούμενο.

Περισσότερα...

Ας γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

 • PDF

athanasiouΧρειάστηκε να ακούσουμε τα κάλαντα από τα παιδιά για να αντιληφθούμε ότι είναι Χριστούγεννα και ότι υπάρχουν και άλλα εκτός της πολιτικής που χρειαζόμαστε και έχουν ουσιαστική και πραγματική αξία.

Όταν ξεκίνησε η κρίση τα Χριστούγεννα από γιορτή κατανάλωσης είχαν πάρει και τη μορφή της προσφοράς και της υποστήριξης σε όσους είχαν πολύ έντονα οικονομικά προβλήματα. Κάτι που είχαμε ξεχάσει η δεν βλέπαμε.

Περισσότερα...