Fri05242019

Last update01:10:54 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΓΝΩΜΗ

Η έξοδος από τα μνημόνια

 • PDF

athanasiouΗ πολύμηνη διαδικασία για την οριστικοποίηση του ζητήματος του Ελληνικού χρέους άρχισε με τις συναντήσεις που είχε κυβερνητικό κλιμάκιο με την κ Λαγκάρντ.

Περισσότερα...

Ο Δήμος Ιωαννιτών να πάρει το αεροδρόμιο.

 • PDF

athanasiouΤο αεροδρόμιο της πόλης είναι στην ουσία ανενεργό με μοναδικό προορισμό την Αθήνα και το ακριβότερο εισιτήριο στην Ευρώπη.

Μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί και η Ιόνια οδός που σημαίνει ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η χρήση της γραμμής από επιβάτες , και είναι βέβαιο ότι η γραμμή θα εγκαταλειφθεί από την αεροπορική εταιρία και το αεροδρόμιο θα είναι κλειστό.

Περισσότερα...

Συζητήσεις για τα χρέη κρατικά και ιδιωτικά.

 • PDF

Ο κ. Σαμαράς θέλει να ανακοινώσει πριν το τέλος τathanasiouου έτους την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα και την αυτονομία μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια διαχείρισης των οικονομικών της χώρας.

Η κ Λαγκάρντ απάντησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι είναι καλύτερα για την Ελλάδα να έχει σχέση «προληπτικής υποστήριξης» με το ΔΝΤ.

Περισσότερα...

Δεν μας αξίζουν αυτοί οι πολιτικοί.

 • PDF

athanasiouΗ χώρα μας μπαίνει σε οικονομική παραλυσία κάθε φορά που προκηρύσσονται εκλογές. Δύο μήνες πριν και αρκετούς μετά δεν κινείται τίποτε από τον κρατικό μηχανισμό.

Αυτό συμβαίνει κάθε φορά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει ή χάνει τις εκλογές.

Περισσότερα...

Σύγχρονα συστήματα για την αποδοτικότητα των δήμων.

 • PDF

athanasiouΟι δήμοι όπως και η κεντρική κυβέρνηση θα έχουν για το 2015 υποχρεωτικά ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται εμπειρία στη σύνταξή του ώστε να υπάρχουν αναπτυξιακές δυνατότητες και να μην περιοριστούν στην απλή διαχείριση εσόδων – εξόδων.

Οι μεγάλοι δήμοι έχουν εμπειρία, αλλά δεν μπαίνουν σε αναπτυξιακές λογικές από το φόβο μήπως βρεθούν προ εκπλήξεων κατά την εφαρμογή του προϋπολογισμού.

Περισσότερα...

Η ψήφος εμπιστοσύνης μέχρι τον Φεβρουάριο

 • PDF

athanasiouΗ διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης που επέλεξε η κυβέρνηση για να απομακρύνει τα εκλογικά σενάρια μέχρι τον Φεβρουάριο φαίνεται ότι θα έχει το προβλεπόμενο αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση θα πάρει 154 ψήφους όπως δείχνουν οι διαθέσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης και ετοιμάζεται ποιο ελεύθερα για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ή την πιθανότητα πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον Φεβρουάριο η τον Μάρτιο.

Περισσότερα...

Στροφή αλά Γαλλικά.

 • PDF

athanasiouΗ διαμάχη Γερμανίας – Γαλλίας για τη σταθερότητα των δημοσιονομικών δεσμεύσεων φέρνει νέα κατάσταση στην Ε.Ε. σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης.

Η Γαλλία αποφάσισε να μεταθέσει τον στόχο για μειωμένο έλλειμμα 2,8% κατά δύο έτη για το 2017.

Περισσότερα...

Το ξεκαθάρισμα στην αγορά

 • PDF

athanasiouΤα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια μπαίνουν σε διαδικασία ρυθμίσεων καθώς η τρόικα αποδέχθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης όπως βεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου.

Περισσότερα...

Οι φόροι υπέρ τρίτων.

 • PDF

athanasiouΤριάντα επτά (37) φόρους υπέρ τρίτων που φτάνουν να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους με ποσό άνω το 1 δισ. ευρώ σχεδιάζει να καταργήσει η κυβέρνηση.

Είναι φόροι των οποίων τα έσοδα κατευθύνονται σε συνδικαλιστικά όργανα, υπηρεσίες ασφαλιστικών ταμείων, στη ΝΕΡΙΤ, σε ΚΤΕΛ, σε οργανισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας, στον ΕΟΠΥΥ, τη ΔΕΗ και πολλούς ακόμη οργανισμούς.

Περισσότερα...

Ουρές στις τράπεζες

 • PDF

athanasiouΧθες όπως και σήμερα γινόταν στις τράπεζες το αδιαχώρητο. Ένα μείγμα χιλιάδων ανθρώπων που προσπαθούσαν να εισπράξουν τις συντάξεις να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και την δόση του φόρου εισοδήματος έκανε τις ουρές να φτάνουν έξω από τις τράπεζες.

Δεν ξέρω πόσα από τα χρήματα που εισπράχτηκαν πήγαν τελικά και προς τον ΕΝΦΙΑ αλλά πραγματικά πολλοί ήθελαν να πληρώσουν τη δόση.

Περισσότερα...

Η αξιολόγηση και ο έλεγχος των προσλήψεων στο δημόσιο είναι υποχρέωση προς την κοινωνία

 • PDF

athanasiouΗ αξιολόγηση στο δημόσιο και ο έλεγχος νομιμότητας της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου που θέλει να κάνει το υπουργείο μετά από χρόνια είναι προσπάθεια για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της λειτουργίας του δημοσίου και ένας από τους τρόπους να βρεθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα δουν την έξοδο και που απαιτείται από το μνημόνιο.

Περισσότερα...