Tue09252018

Last update10:43:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Κι αυτό θα το περάσουμε

 • PDF

papageorgiou kostasΚάλεσμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα, προς τους μαθητές να στηρίξουν τους δασκάλους και καθηγητές. Έτσι που τα σχολεία να μείνουν κλειστά!

Περισσότερα...

Χρυσή αυγή - σιδερένιο σούρουπο

 • PDF

galanopoulosΚοιτάξτε, μη γελιόμαστε, εδώ και καιρό η ΝΔ έψαχνε να βρει τρόπο πως θα πάρει πίσω τους ψήφους της από τη Χρυσή αυγή.

Για να μην πω ότι στην αρχή η τραμπουκοειδής συμπεριφορά της έκανε τη δουλειά αρκετών κυβερνήσεων.

Περισσότερα...

Η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία πρέπει να είναι αρμοδιότητα των Δήμων

 • PDF

Άρθρο-πρόταση του απερχόμενου Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη

8eodoridhs 26.06.13Το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, που είχε αναλάβει η πολιτεία, από τον τόπο διαμονής τους στα σχολεία που φοιτούν προέκυψε εξαιτίας πολλών παραγόντων, οι σπουδαιότεροι των οποίων είναι:

Περισσότερα...

Γιατί βουλιάζουνε τα Γιάννενα;

 • PDF

Τι συμβαίνει με την πόλη; Φταίει για όλα η κρίση ; Και για την αρχοντιά που χάθηκε;

Τα Γιάννενα γιγαντώσανε. Κι είναι αυτά τα αλλοτινά, τα αρχοντικά τα Γιάννενα, που σήμερα πνίγονται.

Περισσότερα...

Ή π ε ι ρ ο ς και ό ν ε ι ρ α

 • PDF

Ήπειρος. Δεξαμενή εμπνεύσεων. Κι όμως, ο επικίνδυνος ατομισμός, η αδιαφορία, η λανθασμένη εκτίμηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του τόπου και ιδιαίτερα η κ α ι ρ ο σ κ ο π ι κ ή μανία της Αθήνας επιτρέψανε σε χέρια ξένα προς την Ηπειρο να σχεδιάσουν την μοίρα μας. Κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται ανεύθυνος. Οι καιροί αλλάξανε. Οι ταχύτατες κοινωνικές ανακατατάξεις σε παγκόσμιο είπεδο, η κυριαρχία του μονεταριστικού γίγαντα έναντι της πολιτικής και το πλήθος των τραγικών εμπειριών από τις αθηναϊκές επεμβάσεις στον ηπειρωτικό χώρο επιβάλλουν σήμερα την ταχύτατη προσαρμογή της περιφερειακής Ηπείρου στους νέους ρυθμούς, την αλλαγή των ισχυόντων βαθμίδων επικοινωνίας μεταξύ Αθηνών και Ηπείρου και την ανάδειξη της περιφέρειας Ηπείρου σε βασικό κέντρο αποφάσεων για θέματα που αφορούν την ηπειρωτική περιφέρεια.

Περισσότερα...

Με τα ίδια ευρώ ολόκληρο αρνί στα s.m., το μισό στα κρεοπωλεία

 • PDF

Τελικά οι κρεοπώλες μας, τα κατάφεραν να πουλήσουν τα αρνιά του Πάσχα 2013, 9,50 με 11 ευρώ το κιλό, ενώ στα s.m. 5,35 με 6,99 ευρώ το κιλό.

Περισσότερα...

Η ιστορία μιας διάσωσης

 • PDF

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κατσίκης (CCTV- Λούφα και Απαλλαγή) αφηγείται την τραγική ιστορία εντοπισμού του ορειβάτη ανιψιού του Σταύρου Λισγάρα στο όρος Τύμφη στο Πάπιγκο

tymfh lapato 30.01.13Αφού πέρασε λίγος καιρό από το χαμό του ανιψιού μου Σταύρου Λισγάρα, που για τέσσερις μέρες ήταν αγνοούμενος στην περιοχή Λάπατος του Πάπιγκου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την οδυνηρή εμπειρία μου.

Περισσότερα...

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι: αναζητώντας απασχόληση στον πρωτογενή τομέα

 • PDF

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε μια έντονη τάση επιστροφής στην επαρχία από ολοένα και περισσότερους νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της συρρίκνωσης των εισοδημάτων και των πολλαπλών απολύσεων εκατοντάδες Έλληνες οδηγούνται στους δρόμους της υπαίθρου, συνδράμοντας με αυτό τον τρόπο την πληθυσμιακή και παραγωγική ισορροπία της χώρας.

Περισσότερα...

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»... αλλά και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 • PDF

1. Είναι γνωστό σε όλους – σε παγκόσμια κλίμακα – ότι ο θεσμικά καταστατικός χάρτης, πάνω στον οποίο πορεύεται μία χώρα, ένα κράτος, είναι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ αυτής της χώρας, εάν θέλει πολιτειακά να λέγεται έστω και στοιχειωδώς δημοκρατική χώρα, όποια έννοια και αν δώσουμε σ' αυτό που λέγεται δημοκρατία...

Περισσότερα...

Βίλλα Ανωμαλία

 • PDF

galanopoulosΚαλά το ότι όλες οι κυβερνήσεις θέλουν ένα θεματάκι με κακούς και μπιστόλια και φασαρίες και λίγες καρπαζιές, για να ασχολείται ο λαός, είναι πασίγνωστο το έχουμε μάθει πλέον όλοι.

Κάπως πρέπει να μην ασχολείται με την άδεια τσέπη του, με τη άγρια φορολογία, με την τεράστια ανεργία.

Περισσότερα...

Φορείς διαχείρισης συγχώνευση κατάργηση η επανασχεδιασμός

 • PDF

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου, προτείνεται η μείωση των φορέων διαχείρισης προστατευμένων περιοχών, από 29 σε 14. Η πρόταση περιλαμβάνει είτε την κατάργηση ορισμένων φορέων, όπως πχ του φορέα διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας, η οποία θεωρείτε σημαντικό οικοσύστημα για την περιοχή μας, είτε την συγχώνευση τους, όπως προβλέπεται για τους φορείς βόρειας και νότιας Πίνδου, η τον φορέα διαχείρισης Αμβρακικού που συνενώνεται με τον φορέα διαχείρισης εκβολών Αχέροντα και Καλαμά και με τον φορέα διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Περισσότερα...