Tue09252018

Last update10:43:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Αν χάσεις τον δρόμο ή ρώτα ή γύρνα πίσω

 • PDF

oikonomouΌσο βέβαιο είναι ότι ο χώρος της ελληνικής Κεντροαριστεράς "ζυμώνεται" και συνδιαλέγεται, άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι αυτή η διαδικασία κρύβει ευκαιρίες και κινδύνους. Στο χωριό μου λένε "αν χάσεις τον δρόμο ή ρώτα ή γύρνα πίσω" και έχω την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σ' αυτό ακριβώς το μεταίχμιο: ή που θα πάμε μπροστά στοχευμένα, με χρονοδιάγραμμα και χωρίς αυτοαναφορές ή που θα καθίσουμε στα αυγά μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 17:08

Περισσότερα...

Χαίρε χρέος αμέτρητο

 • PDF

galanopoulosΈνα μέτρο έχει εκατό πόντους.

Τα εκατοντάδες μέτρα της κυβέρνησης πόσους πόνους κρύβουν για τον Έλληνα;

Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, μπορεί και να μην έχει αξία να τα ξανακουβεντιάζουμε, αλλά έλα που ορισμένα θέματα δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη λογική κανενός;

Περισσότερα...

Η λίστα εδώ, οι ληστές άφαντοι

 • PDF

galanopoulosΠοιος φταίει που η Ελλάδα εξόκειλε και έχει χρέος απύθμενο και μέλλον αβέβαιο;

Η δημοσιογραφία;

Γι αυτό έχουν κλείσει εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια και είναι απλήρωτοι οι πιο πολλοί δημοσιογράφοι;

Φυσικά και η δημοσιογραφία δεν είναι ενιαίο χωράφι.

Περισσότερα...

«Για την Ελλάδα...»

 • PDF

tsakasΚρίσιμη η ψηφοφορία, για την κυβέρνηση των τριών συνεταίρων, στην προσεχή ψηφοφορία στη Βουλή για το τρίτο μνημόνιο και την είσπραξη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ!

Περισσότερα...

Δημ. Αρχή Ιωαννίνων: Ποιος θα πληρώσει το παραγραφόμενο χρέος;

 • PDF

Ο ισολογισμός και ο απολογισμός του Δήμου για το 2011 εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα περιγράφηκε τόσο από τον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο όσο και από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μάντη η σημερινή οικονομική κατάσταση, η οποία, εξαιτίας των συνεχών περικοπών πόρων, είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Περισσότερα...

«Όχι» ηρώων – ανδρών και όχι... ανδρεικέλων

 • PDF

«Με αφορμή την τοποθέτηση των προγόνων μας απέναντι στην ιστορία, εκ της οποίας προέκυψε η μνημειώδης ρήση ότι οι «'Ηρωες πολεμούν σαν Έλληνες», και την σημερινή συγκυρία εκ της οποίας συνάγεται ότι οι Έλληνες όποιοι κι αν είναι παραδίνονται ως ριψάσπιδες... όσον αφορά τον αγώνα για την πιθανή σωτηρία της χώρας».

Περισσότερα...

Παιδεία για λίγους ή για όλους;

 • PDF

Σε μία εποχή παρατεταμένης ψυχολογικής εξάντλησης κατά την οποία ολόκληροι λαοί επαναπροσδιορίζουν την ουσία και την έννοια των κοινωνικών και ηθικών αξιών, οι αντιφάσεις συνεχώς βαθαίνουν. Μπορεί, όμως, και να αμβλύνονται, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες ανά τον κόσμο βλέπουν το επίπεδο ζωής τους να κατρακυλά. Αδιαμφισβήτητος ηττημένος στον αγώνα της επιβίωσης, η παιδεία, αυτή η αειθαλής προίκα που κατέληξε να είναι προνόμιο λίγων και όχι δικαίωμα όλων.

Περισσότερα...

Άτιμη κενωνία...

 • PDF

galanopoulosΔεν υπάρχει γλώσσα στον κόσμο που να έχει αυτή τη λέξη.

Η λέξη άτιμος δεν μεταφράζεται σε καμιά γλώσσα, απανταχού στον πλανήτη.

Τη λέμε για κάποιον που έχασε την τιμή του, την υπόληψη του.

Περισσότερα...

Γιατί διαφωνούμε με την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ

 • PDF

Άρθρο του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χρ. Μπαλτογιάννη

mpaltogiannhs mhtsios 17.07.12Ενδεχόμενα οι πολίτες της περιοχής να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που κατά τη γνώμη μας θα προκαλέσει η τυχόν πώληση της Αγροτικής Βιομηχανίας Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Περισσότερα...

«Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα»

 • PDF

tsakasΕμπρός στις τηλεοράσεις τους καθισμένοι τρία – τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες τηλεθεατές, φτωχοί, άνεργοι και της κοινωνίας ολόκληρης... άκουσαν απ' τον πρωθυπουργός μας τη χαρμόσυνη είδηση... ότι «η χώρα μας είναι πλούσια!»

Περισσότερα...

Που το πάνε μερικοί!!

 • PDF

papageorgiou kostasΔεν ξέρω αν οι συμπολίτες μας πρόσεξαν την ανάπτυξη των δενδρυλλίων δεξιά, αριστερά των οδών της πόλης μας που έδωσαν το πράσινο χρώμα και την αρχοντιά!

Περισσότερα...