Sun10222017

Last update04:03:52 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκαιρία για περισσότερη εξωστρέφεια η έκθεση στο Βελιγράδι

  • PDF

Το Επιμελητήριο προσδοκά οφέλη για τα μέλη του

dhmhtrioy-spyrtoyniasΤην ευκαιρία που δίνουν στις τοπικές επιχειρήσεις να αρχίσουν να γίνονται πιο εξωστρεφείς ανέλυσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημήτριου, αναφερόμενος στην έκθεση τροφίμων και ποτών που θα γίνει στο Βελιγράδι και στην οποία θα συμμετάσχουν αποστολές και από την χώρα μας.

Περισσότερα...

Με προβλήματα η λειτουργία των ΚΕΦ

  • PDF

Προβληματισμένοι κάτοικοι και φορείς σε Κόνιτσα και Πωγώνι

eforiaΑπό την αρχή της εβδομάδας είχε προγραμματίσει το υπουργείο να λειτουργήσουν οι 99 δημοτικές εφορίες της χώρας (Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων – ΚΕΦ), κάτι όμως που -όπως λένε οι εφοριακοί- δεν πρόκειται να συμβεί, και μάλιστα επί μακρόν μιας και τόσο οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών όσο και η πλημμελής προετοιμασία του υπουργείου δεν επέτρεψαν να λειτουργήσει καν πιλοτικά ο θεσμός (αρχικά δημιουργήθηκαν 34 ΚΕΦ και εν συνεχεία άλλα 65).

Περισσότερα...

Ευκαιρία ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  • PDF

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 456 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

leftaΠρόγραμμα ύψους 456 εκατ. ευρώ με κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους κλάδους της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι γενικοί γραμματείς Επενδύσεων, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γ. Γιαννούσης, Σπ. Ευσταθόπουλος και Γ. Πυργιώτης.

Περισσότερα...

Στο 28,2% «σκαρφάλωσε» η ανεργία σε Ήπειρο και Δυτ. Μακεδονία

  • PDF

Νέο ρεκόρ τον περασμένο Οκτώβριο

oaedΣταθερά ανοδική πορεία εξακολουθεί να καταγράφει η ανεργία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Τον Οκτώβριο του 2012 η ανεργία στη χώρα έφτασε στο 26,8%, από 19,7% τον αντίστοιχο μήνα του 2011, αλλά η Ήπειρος με τη Δυτική Μακεδονία βρέθηκαν πιο ψηλά, στη δεύτερη θέση με 28,2%, που αποτελεί ποσοστό ρεκόρ. Πρώτη με... βραχεία κεφαλή, είναι η Αττική με 28,3% η οποία πήρε τα ... πρωτεία τους τελευταίους δυο μήνες. Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην περιοχή του Αιγαίου με 16,9%.

Περισσότερα...

Στις 15 Ιανουαρίου η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων

  • PDF

Με μεγάλα ποσοστά από την αρχή τους

ekptwseis-2-thumb-large

Σε επίπεδα άνω του 50% αναμένεται να διαμορφωθούν τα ποσοστά των χειμερινών εκπτώσεων που αρχίζουν στις 15 Ιανουαρίου, ενώ πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει θα πάρουν οι καταναλωτές τις αμέσως προσεχείς ημέρες από τις προσφορές που αρχίζουν και επίσημα πολλά καταστήματα.

Περισσότερα...

«Πιάσαμε τον Μνημονιακό στόχο» του ΕΣΠΑ το β' εξάμηνο του 2012

  • PDF

Δηλώσεις Κ. Χατζηδάκη για την απορρόφηση

lamia-espa2 08.11.12«Το 2013 ξεκινά με κάποιες θετικές ειδήσεις για το ΕΣΠΑ: Πιάσαμε τον μνημονιακό στόχο για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του β' εξαμήνου, δε χάσαμε χρήματα διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και είμαστε πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο στις απορροφήσεις».

Περισσότερα...

Το ΕΣΠΑ κρατά «όρθια» την Ήπειρο

  • PDF

Απορρόφηση 58,4, πληρωμές 61 εκ. ευρώ το 2012

Espa2 xartis elladaΚαλή χρονιά για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Ήπειρο ήταν το 2012, δεδομένου ότι και οι στόχοι που έχουν τεθεί υπερκαλύφτηκαν, ενώ έγιναν πληρωμές 61 εκ. ευρώ και η απορρόφηση έφτασε στο 58,40%. Επίσης, έργα μεταφέρθηκαν σε άλλα προγράμματα και επίκειται αποφόρτιση του με μεταφορές κι άλλων έργων σε τομεακά ή με αύξηση των πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου.

Περισσότερα...

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά και απεργιακή συγκέντρωση...

  • PDF

Αντιδράσεις για την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου

ekptwseis-2-thumb-largeΜε απεργία «απαντούν» οι εμποροϋπάλληλοι στο άνοιγμα των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου, μετά και την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Τα καταστήματα θα ανοίξουν και στα Γιάννινα μετά από νέα απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά δεν λείπουν οι αντιδράσεις.

Περισσότερα...