Fri02222019

Last update08:41:35 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανεργία 30,2% σε Ήπειρο και Δυτ. Μακεδονία

 • PDF

Νέο ρεκόρ τον Απρίλιο, 18 μονάδες πάνω στην 3ετία των μνημονίων

oaedΚάθε ρεκόρ σπάει η ανεργία στην Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία με το... κοντέρ να φτάνει τον Απρίλιο το 30,2 % και φυσικά, να διατηρεί τις δυο Περιφέρειες, ως Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην κορυφή. Μαζί με την πρωτιά για την Ήπειρο στην πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, κλάδος που στήριζε διαχρονικά την απασχόληση και την τοπική οικονομία, το μίγμα είναι... εκρηκτικό για την Περιφέρεια μας.

Περισσότερα...

Αν βρεθεί κοίτασμα στα Γιάννινα θα είναι πολύ μεγάλο

 • PDF

Εκτιμά ο πρόεδρος της Energean Oil & Gas

geotrypanoΣοβαρές είναι οι πιθανότητες να βρεθεί φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην περιοχή των Ιωαννίνων με το κοίτασμα να είναι πολύ μεγάλο, εκτιμά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αφορμή νέο γεωτρητικό πρόγραμμα της εταιρείας που ξεκινά σήμερα στο κοίτασμα του «Πρίνου».

Περισσότερα...

Μαζί στον ... κατήφορο οικοδομή και Ήπειρος

 • PDF

Πρωτιά στη χώρα το πρώτο τετράμηνο του 2013

oikodomiΠτωτικά εξακολουθεί να κινείται η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα με μείωση της τάξης του 15,8%, ως προς τον όγκο των νέων οικοδομών, τον περασμένο Απρίλιο. Η Ήπειρος, τον ίδιο μήνα, παρόλο που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στον αριθμό αδειών (κατά 41% λιγότερες σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012), εμφάνισε οριακή και μάλλον συγκυριακή αύξηση στον όγκο!

Περισσότερα...

Καλή πορεία και το 2013 για το ΠΕΠ Ηπείρου

 • PDF

Κάλυψη μνημονιακού στόχου, απορρόφηση 64,53%

perifereiahpeirounea2Την υπερκάλυψη του στόχου που θέτει το μνημόνιο για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ και για το Α΄ εξάμηνο του 2013 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης προεξοφλώντας, με βάση τα στοιχεία που επικαλέστηκε, ότι θα καλυφθεί και ο ετήσιος στόχος, ενώ η συνολική απορρόφηση έφτασε στο 67,50% από 56,7% πέρυσι, έναντι 53,03% που είναι ο κοινοτικός μέσος όρος.

Περισσότερα...

Με ρόλο και πόρους οι Περιφέρειες στο νέο ΕΣΠΑ

 • PDF

Σύγκλιση απόψεων Περιφερειαρχών και υπουργού Ανάπτυξης

perifereiarxes ypourgo anapty3hsΣύγκλιση απόψεων για το πώς θα σχεδιαστεί και υλοποιηθεί το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 προέκυψε στη χθεσινή συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη. Τα νέα Προγράμματα των Περιφερειών θα είναι πολυταμειακά και πολυτομεακά, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, σε αντίθεση με τα σημερινά. Σε ότι αφορά την πορεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ εκτιμήθηκε από δηλώσεις του υπουργού και του προέδρου της ΕΝ.Π.Ε, Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, ότι θα εκπληρωθεί ο στόχος απορρόφησης για το 2013.

Περισσότερα...

Κατήφορος χωρίς τέλος στην οικοδομή

 • PDF

Αρνητική πρωτιά για την Ήπειρο το Α΄ τρίμηνο 2013

oikodomiΣταθερά στο... υπόγειο παραμένει η οικοδομική δραστηριότητα στην Ήπειρο και το πρώτο τρίμηνο του 2013, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή, κατέχοντας τα... πρωτεία στην μείωση αδειών, επιφάνειας και όγκου των οικοδομών.

Περισσότερα...

Από συντάξεις το 17,4% του ΑΕΠ της Ηπείρου

 • PDF

Πρώτη θέση στις Περιφέρειες με στοιχεία του 2010

synta3iouxoi 07.06.13Για πρώτη φορά η χώρα μας, μέσα από το ενιαίο σύστημα ελέγχου και πληρωμών συντάξεων «Ήλιος» γνωρίζει πόσοι είναι οι συνταξιούχοι, 2.714.034.τον Ιούνιο, ποιες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, καταβάλει, ποιο είναι το ποσό κάθε μήνα, ενώ προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για το ύψος ανά κατηγορία των συντάξεων, τον μέσο όρο, την γεωγραφική κατανομή, αλλά και την συνεισφορά των εισοδημάτων από συντάξεις στο ΑΕΠ κάθε Περιφέρειας.

Περισσότερα...

Αξιολογητές με... υπεύθυνη δήλωση για τις επενδύσεις των ΜΜΕ στο ΕΣΠΑ

 • PDF

Αριστερά Κορυφή με φωτό Καχριμάνης

Αποδεκτές οι προτάσεις Αλ. Καχριμάνη

perifereiahpeirounea2Οι αξιολογητές για ένταξη επενδύσεων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση ΜΜΕ» θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την υπό αξιολόγηση επενδυτική πρόταση, είναι το ...κέρδος από την αντίδραση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη προς το αρμόδιο υπουργείο και ειδικότερα τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ.

Περισσότερα...

Τυπικός ο ρόλος των Περιφερειών στις επενδύσεις των ΜΜΕ στο ΕΣΠΑ

 • PDF

Αντίδραση Αλ. Καχριμάνη για την αξιολόγηση από τον ΕΦΕΠΑΕ

kaxrimanisΤην αντίδραση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη προκάλεσε η επιλογή του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων να αναθέσει καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που κατέθεσαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ στον Ενδιάμεσο Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ), αφήνοντας τον τυπικό ρόλο στις Γνωμοδοτικές Επιτροπές στις Περιφέρειες. Για την Ήπειρο έχουν υποβληθεί 1057 επενδυτικά σχέδια (για τα 22,5 εκ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης) εκ των οποίων 551 από το νομό Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας

 • PDF

Ζήτησε από τα Γιάννινα ο Ανδρέας Λοβέρδος

loverdos dhmhtriou 28.05.13Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων είχε χθες ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος του μετέφερε τις προτάσεις του κόμματός του για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Περισσότερα...

Πολλά τα «όχι» για ΕΟΖ στο Πωγώνι

 • PDF

Στην ενημερωτική ημερίδα της ΠΣΕ στο Καλπάκι

pogoni66Με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου των διοργανωτών, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας το Σάββατο 25 Μαΐου σε αίθουσα του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι. Η μαζική προσέλευση, η τεκμηρίωση των ομιλιών, το πλήθος των παρεμβάσεων, οι κοινοί τόποι που αναδείχθηκαν συνηγορούν με την θετικότατη αποτίμηση της Ημερίδας.

Περισσότερα...