Sat05252019

Last update01:10:54 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότεροι άνεργοι στην Ήπειρο το Νοέμβριο

 • PDF

oaedΑυξημένος κατά 274 θέσεις είναι ο αριθμός των ανέργων της Ηπείρου που είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα του ΟΑΕΔ το Νοέμβριο του 2016 σε σχέση με τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός οι άνεργοι στην Περιφέρειά μας ανέρχονται σε 28.301 από 28.027 ενώ σημαντική είναι η αύξηση αν συγκρίνουμε το φετινό με τον περσινό Νοέμβριο οπότε ο αριθμός των ανέργων ήταν 27.513.

Περισσότερα...

"Παράθυρο" στη Γερμανική αγορά για τα αγροτικά προϊόντα της Περιφέρειας Ηπείρου

 • PDF

perifereia hpeirou germaniaΣτην Έκθεση «Food and Life», η οποία πραγματοποιήθηκε από 23 έως 27 Νοεμβρίου 2016 στο Μόναχο της Γερμανίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την προβολή και προώθηση των αγροτικών της προϊόντων σε μεγάλες αγορές - στόχους του Εξωτερικού.

Περισσότερα...

Η κρίση «σκότωσε» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις...

 • PDF

Έρευνα για την επιχειρηματικότητα από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

epimelhthrio ioannina ktirioΗ διαπίστωση του τεράστιου προβλήματος των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νομού Ιωαννίνων και η πρόταση τεχνικών και μεθόδων επιβίωσης απέναντι στην οικονομική λαίλαπα ήταν το αντικείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης, Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και το ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT- ΗΠΕΙΡΟΥ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Η ΔΩΔΩΝΗ απόλυτα συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις

 • PDF

dodoni-500Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε έχοντας ολοκληρώσει τις πληρωμές του εισκομιζόμενου πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος της γαλακτοκομικής περιόδου που ολοκληρώθηκε (Σεπτέμβριος 2015 – Αύγουστος 2016) και ενόψει έναρξης της νέας περιόδου, ανακοινώνει τα εξής:

Περισσότερα...

Στα ίδια επίπεδα ο τζίρος στην αγορά της Ηπείρου

 • PDF

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ekptwseis-2-thumb-largeΣύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις (78%) συμμετείχαν στο εκπτωτικό δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Όπως παρατηρήθηκε και τον Μάιο του 2016, το ποσοστό των επιχειρήσεων που κάνουν προσφορές εντός του 10ημέρου αυξάνεται όταν αναφερόμαστε σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο ένδυσης – υπόδησης, ενώ μειώνεται για τις επιχειρήσεις ειδών ψυχαγωγίας όπως βιβλία, παιχνίδια και αθλητικά είδη και ειδών οικιακού εξοπλισμού.

Περισσότερα...

Στο μισό οι παραγγελίες, αλμυρές οι τιμές

 • PDF

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

petrelaiothwrlkΜειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2015 είναι οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης καθώς οι αυξημένες τιμές που κυμαίνονται στα 92-93 λεπτά το λίτρο αλλά και ο καλός καιρός αποτρέπουν τους καταναλωτές από το να γεμίσουν τις δεξαμενές τους.

Περισσότερα...

Ραβασάκια από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ σε κτηνοτρόφους

 • PDF

ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΑΝΕΙΑ

ate kthnotrofoiΤους τελευταίους μήνες στέλνονται σωρηδόν επιστολές από τον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας σε κτηνοπτηνοτρόφους με ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στα πλαίσια της απόφασης 2/73821/0025/14-12-2007, για άμεση εξόφληση των δανείων καθώς και συναφείς ενέργειες όπως:

Περισσότερα...

Πάνω από 36 εκ. ευρώ ο ΕΝΦΙΑ για τους Γιαννιώτες

 • PDF

118.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

panoramikh giannenaΤο ποσό των 67.101.097 ευρώ για ΕΝΦΙΑ θα καταβάλλουν συνολικά οι Ηπειρώτες φορολογούμενοι για το 2016, σύμφωνα με αναλυτική έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Εξ αυτών οι 91.912 Γιαννιώτες ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν συνολικά 36.656.884,49, ευρώ ο μέσος όρος είναι στα 398,83 ευρώ και ο πλουσιότερος Γιαννιώτης σε ακίνητα τουλάχιστον, θα κληθεί ούτε λίγο ούτε πολύ να πληρώσει το ποσό των 118.134,26 ευρώ

Περισσότερα...

Διπλασίασε τα κέρδη της η Πίνδος το 2015

 • PDF

pindosΤο γεγονός πως ακολουθεί συνεχώς ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του ισολογισμού που δημοσίευσε για το 2015 ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Πίνδος". Σύμφωνα με τον στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία, το 2015 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 193,5 εκατ. ευρώ έναντι 191,7 εκατ. ευρώ το 2014, σημειώνοντας αύξηση 0,9% ενώ τα καθαρά κέρδη της διπλασιάστηκαν καθώς ανήλθαν σε 3,39 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τα 1,66 εκατ. ευρώ το 2014.

Περισσότερα...

Ελαφριά μείωση της ανεργίας τον Ιούνιο στην Ήπειρο

 • PDF

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

oaedΕλαφρώς μειωμένος είναι ο αριθμός των εγγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ της Ηπείρου για τον μήνα Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο του 2016 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός.

Περισσότερα...

Για δουλειά μόνο στα παράλια

 • PDF

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ

oaedΤην εικόνα που είχε διαμορφωθεί το πρώτο πεντάμηνο του 2016 και που θέλει προσλήψεις προσωπικού να γίνονται μόνο στους παραλιακούς νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας ήρθε να επιβεβαιώσει η ΕΡΓΑΝΗ του Ιουνίου για την Ήπειρο.

Περισσότερα...