Thu11142019

Last update01:42:32 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Κυριακή βγαίνει πρόεδρος στην ΠΕΔ Ηπείρου

 • PDF

ped-hpeiroy-logoΤην Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου κατά την οποία θα γίνει η εκλογή νέου προεδρείου.

Όπως είναι αναμενόμενο στη θέση του προέδρου θα βρεθεί ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Περισσότερα...

Διαπιστώσεις μετά τις εκλογές στην ΠΕΔ

 • PDF

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ped ipeirou ekloges aftodioikisiΤις δικές της διαπιστώσεις κάνει η παράταξη του Λάζαρου Νάτση σχετικά με τις εκλογές για την ΠΕΔ Ηπείρου και την εκλογή αντιπροσώπων στην ΚΕΔΕ. Αυτές, όπως τις καταγράφει σε ανακοίνωσή της έχουν ως εξής:

Η κυριαρχία της Δεξιάς στην συγκρότηση των οργάνων της Τ.Α είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Μάλιστα μέσα από παρασκηνιακά παιγνίδια προσωπικών ανταγωνισμών και παραγοντισμού, που κυριάρχησαν στο διάστημα προ των εκλογών είχαμε την επικράτηση νέων ομάδων. Γεγονότα που προοιωνίζονται δυσάρεστες εξελίξεις για το μέλλον της Τ.Α με κυρίαρχο τον αυταρχισμό και την σύμπραξη με ιδιωτικά συμφέροντα, πανέτοιμα να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τους προϋπολογισμούς των δήμων.

Περισσότερα...

Δήλωση Θωμά Μπέγκα για τις εκλογές στην ΠΕΔ Ηπείρου

 • PDF

mpegkas-new-2019Με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου και των αντιπροσώπων αυτής στην ΚΕΔΕ, ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα, Θωμάς Μπέγκας, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Χαιρετίζω την απόφαση των προοδευτικών αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Ηπείρου να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν ως μια συνεργαζόμενη παράταξη στις εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου και της ΚΕΔΕ.

Αντιδράσαμε ως πολιτικά όντα, απαντώντας στις σειρήνες των καιρών, που επεδίωξαν να περάσουν το απολιτίκ μοντέλο.

Περισσότερα...

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία απάντα εκ μέρους της ΔΕΥΑΙ

 • PDF

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

deyai-neo-ktirioΤην ανάγκη να υπερασπιστεί τη ΔΕΥΑΙ ως παράταξη ένοιωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία καθώς την ημέρα που ο πρόεδρος της Επιχείρησης παραχωρούσε συνέντευξη τύπου και είχε τη δυνατότητα να απαντήσει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» για την υπόθεση της μετατροπής της σύμβασης 3 εργαζομένων Αμεα από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, έσπευσε να απαντήσει εκείνη, πιθανά γιατί στη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΑΥΙ βρίσκεται δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με την παράταξη του κ. Γκόντα.

Περισσότερα...

Η Τ. Καλογιάννη για προκάτ κλειστό και Τεχνόπολις

 • PDF

kalogiannh tΤις θέσεις της για το προκάτ κλειστό γυμναστήριο αλά και τη δημιουργία τεχνόπολις κάνει γνωστές η παράταξη της Τ. Καλογιάννη.

Αναλυτικά:

«Στις 01.11.2019, από σχετικό Δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη σε δύο θέματα που αφορούν το Δήμο μας. Και για τα δύο θέματα ήταν ενήμερος ήδη ο Δήμαρχος.

Το πρώτο θέμα είναι η απόφαση του του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου το προκάτ κλειστό γυμναστήριο που σήμερα είναι εγκατεστημένο στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, του οποίου η μεταφορά είναι αναγκαία ώστενα προχωρήσουν οι εργασίες που προβλέπονται στην περιοχή αυτή. Η εγκατάσταση του γυμναστηρίου αυτού ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στο Δήμο μας, σε ήδη προσδιορισμένη τοποθεσία.

Περισσότερα...

Απάντηση Δημοτικής Αρχής στην «Ενότητα Πολιτών» για τα απορρίμματα

 • PDF

dhmarxeio-3Με αφορμή την ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών» για το θέμα των σκουπιδιών στην πόλη των Ιωαννίνων η Δημοτική Αρχή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση χρησιμοποιώντας αρχικά μια παροιμία και τονίζοντας πως θα έφτανε αυτό και μόνο ως απάντηση.

Αναλυτικά:

"«Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι». Θα αρκούσε μόνο η παροιμία αυτή ως απάντηση στην μακροσκελή ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών» για την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας.

Είναι εκπληκτικό πάντως ότι ο Θωμάς Μπέγκας μετά από πέντε χρόνια στο αξίωμα του δημάρχου και με δύο μόλις μήνες στα έδρανα της αντιπολίτευσης ανακάλυψε τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Περισσότερα...

Ενότητα Πολιτών: Αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η τραγική εικόνα στην αποκομιδή απορριμμάτων

 • PDF

skoupidia-xaosΠρο των ευθυνών της θέτει η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» τη Δημοτική Αρχή σε ότι αφορά την εικόνα της πόλης στον τομέα της καθαριότητας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει ως τραγική την εικόνα που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος τομέας στο σύνολο του Δήμου τονίζοντας ότι η ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση βαραίνει αποκλειστικά τη Δημοτική Αρχή.

Παράλληλα την κατηγορεί πως αντί να εργαστεί για την βελτίωση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και να επιρρίπτει σε αυτή τις ευθύνες σαν να έχει αυτή την ευθύνη διοίκησης του Δήμου.

Περισσότερα...

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η Μέριμνα

 • PDF

ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

dimotiko-29-10-2019Το θέμα της Μέριμνας μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο έφτασε και στο Δημοτικό με την Όλυ Τσουμάνη να ζητά ένα ψήφισμα και από το Δήμο Ιωαννιτών στη βάση αυτού που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Αποφάσεις για μόνιμο προσωπικό και μίσθωση ακινήτου για τις Τεχνικές Υπηρεσίες

 • PDF

dhmotiko-sumboulio-10-2019Την έγκριση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων κατά την έκτακτη συνεδρίασή του το μεσημέρι της Πέμπτης.

Περισσότερα...

Απάντηση Τζαφέα σε Βασιλείου

 • PDF

Tzafeas-KostasΜε αφορμή ανακοίνωση της παράταξης του κ.Βασιλείου για προβλήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης και μη σίτιση των παιδιών του Βρεφικού Σταθμού η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μετσόβου προέβει στην εξής ανακοίνωση:

Περισσότερα...

Δήμου Μετσόβου: Σοβαρά προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς καταγγέλλει ο Σπ. Βασιλείου

 • PDF

Vasileiou-SpyrosΣοβαρά προβλήματα στις δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μετσόβου καταγγέλλει η παράταξη Δύναμις Δημοτών του Σπύρου Βασιλείου.

Η εν λόγω παράταξη, πριν από τέσσερις μήνες (μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές) και πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα ως παράταξη μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου, μίλησε για τα προβλήματα σε διάφορες δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μετσόβου. Υπέβαλε αίτημα (3-7-19/4303) στον Δήμαρχο Μετσόβου για χορήγηση των απολογισμών των τελευταίων ετών της εν λόγω Κοινωφελούς που δεν απαντήθηκε ποτέ και γι' αυτό επανήλθε εκ νέου με αίτημα (12-9-19/5767) προς τον Δήμαρχο χωρίς καμία ανταπόκριση και πάλι.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα