Wed11142018

Last update09:46:01 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κι άλλη «απώλεια» συμβούλου για την παράταξη του δημάρχου Μετσόβου

  • PDF

Τρεις οι ανεξάρτητοι, χωρίς πλειοψηφία...

metsovoΧωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου Μετσόβου έχει μείνει η παράταξη «Πορεία Ελπίδας» του δημάρχου Νίκου Τσομπίκου μετά και την νέα, τρίτη κατά σειρά, ανεξαρτητοποίηση μέλους της. Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Πέλλη ο οποίος στο κείμενο που απέστειλε στον πρόεδρο του Σώματος και κοινοποίησε στα ΜΜΕ, αναφέρει ότι ανεξαρτητοποιείται, «λόγω προσωπικών μου συνειδησιακών λόγων που έχουν σχέση με το μέλλον και την ύπαρξη του συνδυασμού αυτού, που από ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ αποτυπώνεται στη συνείδηση μου και όχι μόνο, σαν μια ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ για το μέλλον του τόπου μας».

Περισσότερα...

Άλλαξαν πρόεδρο τα μισά δημοτικά συμβούλια

  • PDF

Αρκετά νέα πρόσωπα σε θέσεις αντιδημάρχων

dhmarxeioΜε νέα προεδρεία στα δημοτικά συμβούλια και αρκετούς νέους αντιδημάρχους συνεχίζουν οι δήμοι του νομού το υπόλοιπο της δημοτικής περιόδου, μέχρι και τον Αύγουστο του 2014. Στα τέσσερα από τα οκτώ δημοτικά συμβούλια οι πρόεδροι παρέμειναν οι ίδιοι, δηλαδή επανεκλέχτηκαν και σε ισάριθμα έχουν εκλεγεί νέα πρόσωπα. Σε ότι αφορά αντιπροέδρους και γραμματείς υπήρξαν αρκετές αλλαγές. Μεταξύ των προέδρων δεν υπάρχει κάποια γυναίκα, μόνον μια σε θέση αντιπροέδρου στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Περισσότερα...

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Η Πολιτεία υπονομεύει την Αιρετή Περιφέρεια και αναβαθμίζει την Αποκεντρωμένη»

  • PDF

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη στο aftodioikisi.gr

kaxrimanisΟυσιαστική Αποκέντρωση, όχι υπονόμευση από το κράτος και «stop» στις περικοπές θεσμοθετημένων πόρων. Αυτές οι τρεις φράσεις είναι κοινές στο στόμα των περιφερειαρχών της χώρας, οι οποίοι με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr κάνουν κριτική αλλά και τον απολογισμό για τα δύο χρόνια «Καλλικράτη».

Περισσότερα...

Με μισθό, τελικά, και οι... άμισθοι αντιδήμαρχοι

  • PDF

Αφορά όσους υπηρετούν στο δημόσιο

filios antidhmarxoiΜε το ενδιαφέρον να στρέφεται στις πιθανές αλλαγές προσώπων στις τρεις θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών στην Περιφέρεια Ηπείρου και στις πολλές θέσεις (συνολικά εννιά) αντιδημάρχων στο δήμο Ιωαννιτών, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, πρώτη του νέου έτους, οι εκλογές για νέα προεδρεία και μέλη επιτροπών στο Περιφερειακό (13:30) και το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων (12:30), όπως και σε όλους τους δήμους.

Περισσότερα...

Προεδρείο και Επιτροπές εκλέγει το Περιφερειακό Συμβούλιο

  • PDF

perifereiahpeirounea2Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, και ώρα 13.30, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Περισσότερα...

Δεν γλίτωσαν την επιτροπεία οι δήμοι

  • PDF

Υπογράφτηκε η απόφαση από τον Χρ. Σταϊκούρα

dhmarxeioΣτην εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και της αντίστοιχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την εποπτεία των δήμων προχωράει με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Αντίστοιχες οδηγίες περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ για τη σύνταξη των προϋπολογισμών που είχε εκδοθεί πριν λίγες ημέρες από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και των αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Περισσότερα...

Συμπαράσταση στον αγώνα των αιρετών

  • PDF

Από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης

ped filiosΤη συνδρομή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και του Γενικού Γραμματέα, Ηλία Θεοδωρίδη, προσωπικά ζήτησαν οι αιρετοί όλης της Ηπείρου οι οποίοι μαζί με τους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα αντιδρούν έντονα στα όσα προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα...

Αιρετοί κατά του μεσοπρόθεσμου

  • PDF

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη από την ΠΕΔ και τους δημάρχους της Ηπείρου

apokentromenhΠαράσταση διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στη μία το μεσημέρι οι αιρετοί όλοι της Ηπείρου όπως αποφασίστηκε άλλωστε από την ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 17:08

Περισσότερα...

Χρωστάει 48 εκ. ευρώ η αυτοδιοίκηση

  • PDF

Δεύτερη στη χώρα η Περιφέρεια με 17 εκ. ευρώ, 11ος ο δήμος Ιωαννιτών με 11,6 εκ. ευρώ.

perifereiahpeirounea2Με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες 17.006.074 ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο η Περιφέρεια Ηπείρου καταλαμβάνει την δεύτερη θέση (πρώτη η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας) μεταξύ των 13 Περιφερειών, όπως δείχνουν τα αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, φορέων του και της αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα...