Thu04252019

Last update09:02:04 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νέα Γραμματεία για την Παράταξη «Γιάννενα Τώρα»

 • PDF

Ψηφίστηκαν καταστατικό και εσωτερικός κανονισμός

bartzokas synentey3hΗ Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» κατά τη διάρκεια της Γενικής της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, ανέδειξε την νέα Γραμματεία της η οποία αποτελείται από:

Περισσότερα...

Αποφάσισε πριν ακούσει τη γνώμη του Δήμου

 • PDF

Η Β. Ευταξά για την ένσταση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας»

dhmotiko symboulio 2014Πριν καν ακούσει τη γνώμη της Δημοτικής Αρχής είχε αποφασίσει η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά, για την τύχη της ένστασης που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, σχετικά με την κλήρωση που έγινε μεταξύ του ιδίου και του Κώστα Κυριαζή της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» για την τελευταία θέση των αντιπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ.

Περισσότερα...

Καταγγελία «βόμβα» για ασυμβίβαστο του Γ. Λιόντου

 • PDF

Από τον Ν. Γκόντα στην πρώτη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου

dhmotiko symboulio 2014Με μία καταγγελία βόμβα ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Ιωαννίνων με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκο Γκόντα, να ενημερώνει το Σώμα ότι έχει προχωρήσει σε αίτημα έκπτωσης του αντιδημάρχου Γιάννη Λιόντου από τη θέση του ως δημοτικού συμβούλου και κατ' επέκταση ως αντιδημάρχου στη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερα...

«Αντάρτικο» από δεξιούς αυτοδιοικητικούς στην υποψηφιότητα Λώλου για την ΠΕΔ;

 • PDF

ΦΩΤΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ

Αντιδράσεις για τον τρόπο που επιλέχτηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

giannhs lolosΑντιδράσεις φαίνεται πως προκλήθηκαν σε γαλάζιους αυτοδιοικητικούς, δημάρχους και μη, στην προσπάθεια επιβολής του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, Γιάννη Λώλου, ως υποψηφίου για την ΠΕΔ Ηπείρου.

Περισσότερα...

Θ. Μπέγκας: «Πρώτος στόχος η ενιαία αντίληψη για το Δήμο»

 • PDF

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή. Απών ο Φ. Φίλιος

orkomosia mpegas«Κυρίαρχος, στρατηγικός στόχος αυτής της πενταετίας είναι να εμπεδώσουμε ενιαία αντίληψη για το Δήμο μας. Δεν είναι η πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα. Δεν είναι οι Γιαννιώτες από τη μια και οι κάτοικοι της Παμβώτιδας, της Ανατολής, του Νησιού, του Περάματος και της Πεδινής, από την άλλη. Είναι τα Μεγάλα Γιάννενα. Ο ένας, ενιαίος μεγάλος Δήμος Ιωαννιτών», με αυτές τις λέξεις ο νέος Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Μπέγκας, ξεκίνησε την ομιλία του κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε παρουσία πλήθος κόσμου το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα Β. Πυρσινέλλας του Πνευματικού Κέντρου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Αύγουστος 2014 21:35

Περισσότερα...

Η Χρυσή Αυγή προκαλεί αναταραχή στις ορκωμοσίες των αιρετών

 • PDF

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο και στα Γιάννενα το Σάββατο

perifereiahpeirounea2

Πλήθος αντιφασιστικών διαδηλώσεων και διαμαρτυριών από απλήρωτους εργαζομένους θα έρθουν να ταράξουν τα νερά στις ορκωμοσίες των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Αφορμή για την πλειονότητα των διαδηλώσεων αποτελεί η παρουσία νεοεκλεγέντων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής.

Περισσότερα...

Ορκωμοσίες με ενωτικά μηνύματα και υπόσχεση για σκληρή δουλειά

 • PDF

Σε Ζίτσα, Μέτσοβο και Κόνιτσα

zitsa dhmarxeioΤρεις ορκωμοσίες νέων δημοτικών συμβουλίων είχαμε στο νομό Ιωαννίνων το περασμένο Σαββατοκύριακο. Έτσι μετά τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων που έκανε την αρχή την περασμένη εβδομάδα ακολούθησαν αυτές σε Ζίτσα, Μέτσοβο και Κόνιτσα ενώ σήμερα το απόγευμα ορκίζεται και το δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου.

Περισσότερα...

«Καθαροί» όσοι χρέωσαν Δημοτικές Επιχειρήσεις

 • PDF

Με απόφαση του υπ. Οικονομικών

dikastikh ai8ousa«Συγχωροχάρτι» για τις φορολογικές παραβάσεις και ασυλία σε όσους διοικούσαν δημοτικές επιχειρήσεις που δημιούργησαν χρέη δίνει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκανε αποδεκτή το υπουργείο Οικονομικών. Ερμηνεύοντας τους νόμους 4071/2012 και 4170/2013, το Νομικό Συμβούλιο καταλήγει στο συμπέρασμα πως η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων με την ταυτόχρονη μεταφορά τους στους εκάστοτε δήμους σημαίνει ότι διοικούντες αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων απαλλάσσονται από κάθε προσωπική ευθύνη για τη δημιουργία των συγκεκριμένων χρεών.

Περισσότερα...

Στις κάλπες ξανά Μπέγκας – Γκόντας;

 • PDF

Πολύ πιθανή η «μάχη» τους για την προεδρεία της ΠΕΔ

kalpiΣκληρή μάχη προμηνύεται στα περισσότερα, νεοεκλεγέντα Δημοτικά Συμβούλια της Ηπείρου, για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων – αντιπροσώπων στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου από την οποία θα εκλεγούν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, το Εποπτικό Συμβούλιο καθώς και οι αντιπρόσωποι για τη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ (οι δήμαρχοι της Ηπείρου μετέχουν αυτοδίκαια στις γενικές συνελεύσεις και της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ).

Περισσότερα...

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Β. Τζουμέρκων

 • PDF

Στις 30 Αυγούστου η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

BOREION TZ ORKOSΤο νέο δημοτικό συμβούλιο, τα τοπικά συμβούλια και ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων ήταν οι πρώτοι που ορκίστηκαν εν όψει της ανάληψης καθηκόντων την 1η Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Τον Σεπτέμβριο οι εκλογές για τις ΠΕΔ

 • PDF

kalpiΤη διαδικασία εκλογής των οργάνων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και της ΚΕΔΕ, των οποίων η θητεία συμπίπτει με τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου, καθορίζει με εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότερα...