Mon02242020

Last update11:36:41 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Δ. Κουτσούμπας: Εγκληματική η πολιτική όλων των κυβερνήσεων στο προσφυγικό

 • PDF

ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

koytsoybas-ALMPANISΓια «εγκληματική πολιτική» όλων των κυβερνήσεων στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται από το πρωί στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στο νομό.

«Καθαρή θέση από την αρχή ως ΚΚΕ: είναι εγκληματική η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων την οποία συνεχίζει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά το προσφυγικό» δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Όπως είπε, «το πρώτο μεγάλο λάθος είναι η συνέχιση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, όπως επίσης είναι το Δουβλίνο, το οποίο εγκλωβίζει, και μάλιστα σε διπλό εγκλωβισμό, τους πρόσφυγες, τους ξεριζωμένους».

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 13:41

Περισσότερα...

Διήμερη επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στα Γιάννενα

 • PDF

koytsoympas-almpanhsΜε τη συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, σήμερα το πρωί, άρχισε η διήμερη επίσκεψη στα Γιάννενα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Δ. Κουτσούμπα στα Γιάννενα συνεχίζεται ως εξής:

Στις 7 μ.μ. ο Δ. Κουτσούμπας θα συναντηθεί με το ΔΣ του ΕΚ Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Προσφυγικό, υδατοδρόμιο και έργα στην εκτός ημερήσιας διάταξη συζήτηση

 • PDF

dhmotiko-symboulio-2019-noeΤο προσφυγικό, το υδατοδρόμιο και η πορεία των έργων αποτέλεσαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση.

Ο Δήμαρχος ενημερώνοντας το σώμα κι απαντώντας σε ερωτήσεις που τέθηκαν ανέφερε ότι ο αριθμός των προσφύγων μετά και τις μετακινήσεις των τελευταίων ημερών ανέρχεται στις 3.709.

Ο κ. Ελισάφ επανέλαβε ότι πέρα από την ισοκατανομή στις Περιφέρειες απαιτείται ισοκατανομή και εντός της Περιφέρειας ώστε να μην υπάρχουν νομοί με πολύ μεγάλο αριθμό και άλλοι νομοί με ελάχιστο ή καθόλου.

Περισσότερα...

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ ζητά την αποκατάσταση για τις εθελούσιες

 • PDF

deyaiΠαρέμβαση υπέρ των τριών εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ που ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και υπέρ των πέντε εργαζομένων της επιχείρησης που η προηγούμενη δημοτική αρχή έβγαλε στην εθελούσια έξοδο... κάνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης.

Για το πιο πρόσφατο θέμα της ακύρωσης απόφασης του προηγούμενου ΔΣ της ΔΕΥΑΙ αναφορικά με τη μετατροπή τριών συμβάσεων εργαζομένων Ατόμων με Αναπηρίες από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση οι συμβάσεις αυτές θα πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου μέσα στα χρονικά περιθώρια που προβλέπεται. «Σε καμιά περίπτωση το Σωματείο μας δεν μπορεί να δεχτεί καμιά άλλη λύση για το συγκεκριμένο θέμα» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Περισσότερα...

Νέα παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

 • PDF

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ

NiarxouΜε νέα του παρέμβαση ο Συνήγορος του Πολίτη, που απευθύνεται στο Δήμαρχο Ιωαννίνων και στην ΔΙ.Π.Α, ζητά την αποκατάσταση της νομιμότητας στο έργο της οδού Νιάρχου τονίζοντας ότι δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα που έθεσε με το προηγούμενο από 14-12- 2018 έγγραφό του.

Μεταξύ άλλων επισημαίνονται για μια ακόμα φορά κυρίαρχα ζητήματα όπως η έλλειψη «συνολικού κυκλοφοριακού σχεδιασμού» της πόλης καθώς και «στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης» των αποσπασματικά πραγματοποιούμενων έργων, που αλλάζουν την μορφή των περιοχών από τις οποίες διέρχονται, επιφέροντας σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αλλαγές χρήσεων γης.

Περισσότερα...

Μειώνονται τα δημοτικά τέλη για την πόλη

 • PDF

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ

ioannina polhΚατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η εισήγηση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών η οποία αποτελεί θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη.

Η βασικότερη αλλαγή που έρχεται είναι η μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 5,5% για όλα τα νοικοκυριά στην Τοπική Κοινότητα Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία γενναία απόφαση που λαμβάνεται μετά από αρκετά χρόνια και αφορά σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Επίσης σύμφωνα με την εισήγηση, μειωμένα κατά 10% θα είναι τα δημοτικά τέλη για την Τοπική Κοινότητα Κατσικά και κατά 18% για τις υπόλοιπες κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019 17:53

Περισσότερα...

Συνάντηση και συνεργασία με φορείς για τα Χριστούγεννα

 • PDF

sinantisiΜε φορείς της πόλης συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, με στόχο την καλύτερη συνεργασία ενόψει των Χριστουγέννων.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφέ, Μπαρ, Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων Χρήστος Τάτσης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου Θοδωρής Αλεξίου

Περισσότερα...

Την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ανταποδοτικά τέλη

 • PDF

dhmotiko-sumboulio-10-2019Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις δύο το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών για το 2020.

Αναλυτικά:

Καθορισμός τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού για το έτος 2020.

Καθορισμός του τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2020 και εφεξής.

Περισσότερα...

Τα υδροπλάνα πλησιάζουν την Παμβώτιδα

 • PDF

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ HELLENIC SEAPLANES ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

synanthsh-ydatodromioΠρώτο βήμα για την χωροθέτηση υδατοδρομίου στα Γιάννενα αποτέλεσε η ευρεία σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes –Ελληνικά Υδατοδρόμια- Νικόλας Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, Παναγιώτης Τζάνος και Στάθης Σιούτης ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος, η βουλευτής Μαρία Κεφάλα, ενώ εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Ζωγράφος.

Περισσότερα...

Δημοτικά τέλη... υπό συζήτηση

 • PDF

ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ioannina-5Οριακές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Ιωαννιτών ως προς τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού καθώς και στο τέλος κοινοχρήστων χώρων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή της ερχόμενης Δευτέρας, η δημοτική αρχή και η απόφαση αναμένεται να ληφθεί την Τετάρτη από το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων.

Για τη δημοτική αρχή είναι ιστορικής σημασίας έστω και αν είναι σχεδόν αμελητέα για την τσέπη των πολιτών, η μείωση των 10 λεπτών που εισηγείται για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως κατοικία, της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, για τα οποία το τέλος καθαριότητας και φωτισμού για το 2020, διαμορφώνεται στο 1,75 ευρώ/τετραγωνικό από 1,85 ευρώ/τετραγωνικό σήμερα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 17:55

Περισσότερα...

Μία ακόμη Γερμανική εταιρία επενδύει στα Γιάννενα

 • PDF

elisaf-GERMANIKH-ETAIRIAΝα επενδύσει στα Γιάννενα ενδιαφέρεται μία ακόμη Γερμανική εταιρία πληροφορικής. Πρόκειται για την «Prodyna» που παράγει λογισμικό και εφαρμογές cloud. Ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Hüseyin Cifci, η υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού Ελένη Φωτιάδου και ο Διευθυντής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Matthias Hoffmann είχαν μακρά συνεργασία το μεσημέρι με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα