Fri05242019

Last update01:10:54 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στα Γιάννενα ο υπουργός Δικαιοσύνης

 • PDF

mixalis-KaloghrouΤην πόλη των Ιωαννίνων επισκέπτεται, αύριο,Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 για θέματα αρμοδιότητάς του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνκ. Μιχάλης Καλογήρου.

Ο Υπουργός θα επισκεφθεί τις φυλακές Ιωαννίνων στις 12.00 μ.μ. της Παρασκευής. Ακολούθως, στις 14.00 μ.μ. θα μεταβεί στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όπου θα έχει συνάντηση με τους Προέδρους των δικαστικών σχηματισμών και εκπρόσωπους τουΣυλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Περισσότερα...

Ο Δήμος βράβευσε την ομάδα Zephyrus II

 • PDF

vraveysh zephyrusΤους μαθητές και τους καθηγητές της ομάδας Zephyrus II, η οποία έλαβε την 1η θέση στη μαθητική κατηγορία του διαγωνισμού διαστημικής και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSats in Europe που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) τίμησε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Παρουσιάζεται η πρόταση για την «Έξυπνη πόλη»

 • PDF

protaseis-gravani-gia-eksipni-poliΜε καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συναντήθηκε η Επιτροπή για την «Έξυπνη Πόλη» που έχει συγκροτήσει η παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή».

Περισσότερα...

Από στρατιωτικοί φούρνοι... νηπιαγωγειό

 • PDF

stratiotikoi-fournoiΈνα ακόμη βήμα για την κατασκευή ενός νέου νηπιαγωγείου στο Δήμο Ιωαννιτών έγινε σήμερα, καθώς ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση που αφορά την ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου δυναμικότητας 50 νηπίων, στο οικόπεδο των «πρώην στρατιωτικών αρτοποιείων Ιωαννίνων».

Περισσότερα...

Το followgreen ξεπέρασε ήδη τα 1.000 μέλη!

 • PDF

follow green 1000Η Δημοτική Πλατφόρμα Ανακύκλωσης και Επιβράβευσης του Δήμου Ιωαννιτών www.followgreen.gr/ioannina κατάφερε, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, να ξεπεράσει τα 1.000 μέλη ενώνοντας πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης. Μέσω της πλατφόρμας επιβραβεύονται οι πολίτες με σημαντικές προφορές τοπικών επιχειρήσεων, στις οποίες παρέχεται δωρεάν προβολή των υπηρεσιών και αγαθών τους,ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία!

Περισσότερα...

Σπουδαίος ο απολογισμός έργου του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας

 • PDF

zografeios apologismos«Ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας είναι μια μόνιμη δομή του Δήμου Ιωαννιτών που οργανωμένα, συστηματικά και αποδοτικά προφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Είναι μια δομή που τιμά την αυτοδιοίκηση». Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, Θωμάς Μπέγκας, ξεκίνησε την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια του απολογισμού του έργου που έγινε τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτή τη δομή που εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες μιας από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού της κοινωνίας μας.

Περισσότερα...

Τρέχουν οι διαδικασίες για τη Δροσιά - Πεντέλη

 • PDF

syskepsi-drosia-penetlhΤην ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των διαδικασιών εκπόνησης της πολεοδομικής μελέτης πράξης εφαρμογής σχεδίου πόλης, των περιοχών Δροσιάς - Πεντελής -Τσιφλικόπουλου και Ζευγαριών επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι προθεσμίες που τρέχουν είναι δεσμευτικές και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Δροσιάς - Πεντέλης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, το πρωί της Πέμπτης, κάλεσε τους κατοίκους, τους έχοντες το δικαίωμα κυριότητας και νομής σε ακίνητα που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της εν λόγω περιοχής, να υποβάλλουν τις απαιτούμενες δηλώσεις ιδιοκτησίας ακινήτων. Η υποβολή αίτησης μπορεί να γίνει δεκτή και μετά τις 28 Μαρτίου, όπως επισημάνθηκε αλλά είναι σημαντικό να τρέξει γρήγορα η διαδικασία, καθώς για ένα θέμα που χαρακτηρίστηκε επί τριακονταετία «Οδύσσεια», πλέον η ευθύνη είναι και στα χέρια των κατοίκων.

Παρόντων των αντιδημάρχων Ελένης Βασιλείου και Γιώργου Βίνη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου, με συνέντευξη τύπου, θέλησαν να ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις τους πολίτες, μετά και την εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 13:13

Περισσότερα...

Η πρόταση της Νέας Εποχής για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

 • PDF

elisaf ganniotikoΤην πρόταση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για το Πάρκο Πυρσινέλλα παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Στόχος το Πάρκο να υιοθετηθεί από την πόλη και τους πολίτες και να μετατραπεί σε ένας πνεύμονας για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Περισσότερα...

Μαζική καταδίκη του ρατσισμού

 • PDF

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ

prosfiges-diaΤο περιστατικό με την επίθεση σε ανήλικα προσφυγόπουλα που διαβιούν στην ακριτική πόλη της Κόνιτσας, έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις το τελευταίο 24ωρο, φέροντας στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας για δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό διάστημα την πόλη που στο παρελθόν, άνοιξε απλόχερα τις αγκάλες της, σε χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους, με το άνοιγμα των συνόρων της πρώην κομμουνιστικής Αλβανίας.

Περισσότερα...

Κοντά στους πολύτεκνους με συνεχείς πράξεις

 • PDF

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

dimarxeio-ioanninaΤο κοινωνικό τιμολόγιο, η μείωση των δημοτικών τελών έως και 50%, και το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ για τους πολύτεκνους, είναι από τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων στην πεντάχρονη θητεία της για να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια.

Στις ενέργειες αυτές αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ιωαννίνων.

Όπως είπε ο κ. Γιωτίστας, το δημογραφικό πρόβλημα είναι ένα εθνικό ζήτημα που χρήζει άμεσης προσοχής σε μία χώρα που γερνάει με ταχείς ρυθμούς και απαιτείται να υπάρξει εθνική πολιτική από το κεντρικό κράτος για την αντιμετώπιση του, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιφορτιστεί από μόνη της το βάρος της επίλυσης τόσο σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων. Μόνο επικουρικά, και με την υιοθέτηση κάποιων «έξυπνων» παρεμβάσεων μπορεί να συνεισφέρει στην άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες και αυτό κάνει με συνέπεια ο Δήμος Ιωαννιτών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2019 10:50

Περισσότερα...

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στο πρόγραμμα MOTIVATE

 • PDF

motivateΤο έργο "MOTIVATE - Promoting citizens' active involvement in the development of Sustainable Travel Plans in Med Cities with Seasonal Demand" με ακρωνύμιο "MOTIVATE" χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg-MED 2014-2020 και στόχος του είναι η επίδειξη και προώθηση της υιοθέτησης ειδικών μέτρων βιώσιμης κινητικότητας σε περιοχές της Μεσογείου με εποχική τουριστική ζήτηση, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη και ελκυστικότητα των πόλεων.

Περισσότερα...