Thu07192018

Last update10:43:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο

  • PDF

oikodomiΤο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στη συνεδρίασή του της 13ης Φεβρουαρίου 2013 συζήτησε με την διαδικασία του κατεπείγοντος το σοβαρό θέμα των υψηλών αντικειμενικών αξιών ακινήτων στο Δήμο Ιωαννιτών, τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, στα νοικοκυριά και στην αγορά ακινήτων, καθώς και την επιτακτική ανάγκη μείωσής τους.

Περισσότερα...

Δημοτικός Λαχανόκηπος και στα Γιάννινα από τον ΟΚΠΑΠΑ

  • PDF

laxanokhpoiΜία νέα δράση που έχει αναπτυχθεί ήδη σε άλλες περιοχές της χώρας και τυγχάνει θερμής αποδοχής από τους πολίτες, θα λάβει σύντομα σάρκα κι οστά και στα Γιάννινα. Πρόκειται για το Δημοτικό Λαχανόκηπο τον οποίο σύντομα θα δημιουργήσει και θα υλοποιήσει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής.

Περισσότερα...

Θέλουν να προλάβουν «μπαροποίηση» του Κάστρου

  • PDF

Kαίρια ερωτήματα από «ανησυχούντες» κατοίκους

kastro ioanninaΝα μην ...μπαροποιηθεί και το Κάστρο, όπως έχει συμβεί με περιοχές και δρόμους του ιστορικού κέντρου, ζητούν «ανησυχούντες» κάτοικοι του με επιστολή προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες και το δήμο Ιωαννιτών. Οι κάτοικοι, με την υπογραφή εκ μέρους τους του κ. Ευάγγελου Κακούρη, θέτουν καίρια ερωτήματα για τα ισχύοντα και υποστηρίζουν ότι υπάρχει έλλειψη νομικού πλαισίου.

Περισσότερα...

Δεν μετράει η ΔΕΥΑΙ, «φουσκώνουν» οι λογαριασμοί...

  • PDF

Νέα υπόσχεση του δημάρχου για λύση του προβλήματος

deyaiΣοβαρότατο και άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς που στέλνει η ΔΕΥΑΙ σε καταναλωτές, όπως παραδέχθηκε, εκ νέου, το βράδυ της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος και πρόεδρος της επιχείρησης Φίλιππας Φίλιος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Γκόντα.

Περισσότερα...

Ξέμεινε από προσωπικό και... εξυπηρέτηση το ΙΚΑ στα Γιάννινα

  • PDF

Για ταλαιπωρία και καθυστέρηση προειδοποιούν οι εργαζόμενοι

ika ioanninaΤην κατανόηση των ασφαλισμένων οι οποίοι θα εξυπηρετούνται, πλέον, με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά και τη στήριξη τους στο αίτημα για ενίσχυση με προσωπικό, ζητούν οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Γιάννινα. Αφορμή για την νέα δημόσια παρέμβαση ήταν η απόλυση την περασμένη εβδομάδα 14 εργαζομένων που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Περισσότερα...

Στην Ευρωβουλή η πίστα θαλασίου Σκι στην Παμβώτιδα

  • PDF

Με ερώτηση του Ν. Χρυσόγελου

pista ski limnhΤο ζήτημα των χωματουργικών εργασιών, εκσκαφών και κοπής καλαμώνων για την κατασκευή πίστας θαλασσίου σκι στον υγρότοπο Αμφιθέας στη λίμνη Παμβώτιδα φέρνει με γραπτή ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Νίκος Χρυσόγελος.

Περισσότερα...

Καμία σχέση με τη διάθεση προϊόντων στο ΚΕΠΑΒΙ ο ΟΚΠΑΠΑ

  • PDF

dianomh ladiΜε αφορμή τη διάθεση προϊόντων, πρωτοβουλία που υλοποιεί η «Κίνηση Πολιτών» στους χώρους του ΚΕΠΑΒΙ και επειδή πολλοί συμπολίτες μας απευθύνονται στις υπηρεσίες του Δήμου για πληροφορίες, διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας –Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) ουδεμία σχέση έχουν με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ανοίγει ο δρόμος για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

  • PDF

Τακτοποιήθηκε το θέμα με την πολεοδομική άδεια

gianniotiko saloniΑποφασισμένη να αποδώσει και πάλι το Γιαννιώτικο Σαλόνι στην κοινωνία των Ιωαννίνων και μάλιστα άμεσα είναι η δημοτική αρχή η οποία αφού ξεπέρασε τα δύο πολύ σημαντικά προβλήματα που είχαν να κάνουν με την επαναφορά της ιδιοκτησίας του χώρου στο δήμο, καθώς η προηγούμενη δημοτική είχε ξεχάσει να το δηλώσει με αποτέλεσμα να φαίνεται πλέον ότι ανήκει στο δασαρχείο, αλλά και την έκδοση οικοδομικής άδειας του ακινήτου που υπάρχει μέσα στο Πάρκο Πυρσινέλα είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για την αξιοποίησή του που μάλιστα θα είναι συνολική και όχι όπως παλιότερα, με τη μίσθωση δηλαδή μόνο της επιχείρησης που λειτουργούσε εκεί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 10:27

Περισσότερα...

Νέες πεζοδρομήσεις στην πόλη

  • PDF

pezodromosΜε απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου (και τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α.) εντάσσεται στο ΕΣΠΑ (Άξονας Προτεραιότητας 06 – «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητας ζωής») το έργο «Αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.559.519,28 ευρώ και δικαιούχος είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

Περισσότερα...