Fri10192018

Last update06:18:09 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κόντρα για τα Κληροδοτήματα

 • PDF

Μεταξύ Νίκου Γκόντα και Φίλιππα Φίλιου

filios gkontas 11.03.13Ευθείες βολές κατά του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου εξαπέλυσε χθες με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Γκόντας με αφορμή την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα και την πληροφορία που του μετέφεραν ότι ο κ. Φίλιος απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών με το οποίο ενημέρωνε ότι η διαχείριση των κληροδοτημάτων από την Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι χρηστή και πως δεν συντρέχει λόγος αλλαγής του σημερινού καθεστώτος. Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε την ύπαρξη εμπιστευτικής επιστολής του στην οποία, όπως υποστήριξε, παρουσιάζει το θέμα ως έχει...

Περισσότερα...

Πληρώστε για να πάρετε άδεια

 • PDF

Μέχρι τέλη του μήνα οι αιτήσεις για χρήση κοινόχρηστων χώρων

kafeteria 06.02.13Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου –Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων- οι αιτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου.

Περισσότερα...

Θα πληρώσει ληξιπρόθεσμα 10,4 εκ. ευρώ

 • PDF

Ο δήμος Ιωαννιτών στη λίστα επιχορήγησης του ΥΠΕΣ

dhmarxeioΑπό τον μεγάλο «βραχνά» των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, προς πολίτες, κυρίως, για ρυμοτομίες και εργολάβους για έργα περασμένων ετών, θα απαλλαγεί σε μεγάλο βαθμό ο δήμος Ιωαννιτών με το ποσό των 10,4 εκ. ευρώ που θα λάβει ως επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας να εξοφλήσει τους ιδιώτες που έχουν λαμβάνειν από τους των δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Περισσότερα...

Γεύματα με χαμηλό κόστος από το δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

«Σπιτική κουζίνα για όλους» μέσω του ΟΚΠΑΠΑ

faghto 05.03.13Φρεσκομαγειρεμένο, σπιτικό, φαγητό και σε πολύ χαμηλή τιμή, που είναι σημαντικό τη δύσκολη αυτή εποχή για πολλά νοικοκυριά, θα προσφέρει ο δήμος Ιωαννιτών σε οικογένειες και συμπολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν ή δεν προλαβαίνουν επειδή εργάζονται. Μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) θα υλοποιήσει με έδρα το 1ο ΚΑΠΗ τη δράση «Σπιτική κουζίνα για όλους», όπως αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Περισσότερα...

Η Αποκεντρωμένη... αδειάζει το δήμο για την άδεια στην Αμφιθέα

 • PDF

Αρμόδιες και όχι αναρμόδιες οι υπηρεσίες της

pista ski limnhΧωρίς άδεια, μέχρι και χθες τουλάχιστον, εκτελούνται πίσω από το ανάχωμα της Αμφιθέας οι εργασίες κοπής καλαμιών με εκβάθυνση του πυθμένα από το δήμο Ιωαννιτών, όπως προκύπτει από την αποκαλυπτική και εμπεριστατωμένη απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας στις πρόσφατες και απαξιωτικές δηλώσεις του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου για το ρόλο των υπηρεσιών της.

Περισσότερα...

Τα διαφυγόντα έσοδα, λόγω απογραφής, στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

 • PDF

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση

dhmarxeioΣυνεδριάζει την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις επτά και μισή το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Θα ακολουθήσει την Τετάρτη νέα συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το σχέδιο Π.Δ για τη Λίμνη.

Περισσότερα...

Δημοπρατούνται η επέκταση του βιολογικού και το αποχετευτικό Κατσικά

 • PDF

ypografes epektash viologikosΤην διακήρυξη του έργου επέκτασης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου απεστάλησαν από τη ΔΕΥΑΙ για δημοσίευση στην Εφημερίδα των Ευρωπαικών Κοινοτήτων.

Περισσότερα...

Λεύκωμα και γραμματόσημα για τα 100α ελευθέρια της πόλης από τα ΕΛΤΑ

 • PDF

Παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο

filios elta lefkomaΜε ένα ιστορικό λεύκωμα το οποίο περιέχει σπάνια ντοκουμέντα, με την έκδοση σειράς γραμματοσήμων και μεταλλίων τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν την εκατοστή επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Η παρουσίαση έγινε το πρωί του Σαββάτου σε ειδική εκδήλωση στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου.

Περισσότερα...

Με αισιοδοξία τα Γιάννινα στο νέο αιώνα

 • PDF

Φ. Φίλιος: Σύγχρονο ευρωπαϊκό περιφερειακό κέντρο

filios pneymatikoΜήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της πόλης, με τους νέους να παίρνουν τη σκυτάλη, έστειλε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος στην πανηγυρική εκδήλωση για την εκατοστή επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, τονίζοντας στην ομιλία του ότι, τα Γιάννινα του νέου αιώνα θα πρέπει να είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό περιφερειακό κέντρο. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη μιας νέας επανάστασης από τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, ως απάντηση στις προκλήσεις και στην οικονομική κρίση.

Περισσότερα...

Κυπαρίσσι από πέτρα και γυαλί το έργο Βαρώτσου για τον Μ. Μάτσα

 • PDF

Από τον Κ. Παπούλια τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού

papoulias ergo varotsouΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα κορυφώνονται την Πέμπτη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εκατοστή επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, τις οποίες τιμά με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Περισσότερα...

Άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο

 • PDF

oikodomiΤο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στη συνεδρίασή του της 13ης Φεβρουαρίου 2013 συζήτησε με την διαδικασία του κατεπείγοντος το σοβαρό θέμα των υψηλών αντικειμενικών αξιών ακινήτων στο Δήμο Ιωαννιτών, τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, στα νοικοκυριά και στην αγορά ακινήτων, καθώς και την επιτακτική ανάγκη μείωσής τους.

Περισσότερα...