Tue08222017

Last update04:27:19 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Όλοι μαζί για μια καθαρή πόλη

 • PDF

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

skoupidia kados

Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι Νέοι Αγώνες με πρωτοσέλιδο δημοσιεύμά τους έκαναν εκτενή αναφορά στους βανδαλισμούς και την γενικότερη... ασχήμια που επικρατεί σε πολλά κτίρια της πόλης.

Περισσότερα...

Τα Γιάννενα προβάλουν στη Ρωσία την αργυροχρυσοχοΐα, τους θησαυρούς της Ορθοδοξίας και το σύγχρονο προφίλ της πόλης

 • PDF

kaxri mpegkas maximos soyerefΜε μια μεγάλη περιοδική Έκθεση που θα παρουσιαστεί στη Μόσχα από τις 15 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, τα Γιάννενα γνωρίζουν στο ρωσικό λαό την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση τους, εκθέτοντας την τέχνη της αργυροχρυσοχοϊας και τους θησαυρούς της ορθοδοξίας που συνδέονται με αυτή. Ταυτόχρονα προβάλλουν το σύγχρονο προφίλ της πόλης ως έναν ελκυστικό προορισμό για ένα λαό με τον οποίο οι γιαννιώτες και οι Ηπειρώτες έχουν παραδοσιακούς δεσμούς.

Περισσότερα...

Καθολική εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε όλους τους Δήμους

 • PDF

ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

dhmarxeioΤην καθολική εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε όλους τους Δήμους ζητά με ανακοινωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών, αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου να μετονομάσει το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδημάτος, να αγνοήσει την πιλοτική εφαρμογή του και να ξεκινήσει μια νέα πιλοτική περιόδο.

Περισσότερα...

Συντονισμός όλων των φορέων για τη σωτηρία της Λίμνης Παμβώτιδας

 • PDF

ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

syskepsi limnhΜε μια πολιτική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, επιχειρείται για πρώτη φορά να γίνει ουσιαστική υπέρβαση του χρόνιου προβλήματος που αφορά στη λίμνη Παμβώτιδα και δεν είναι άλλο από τον πολυκερματισμού των αρμοδιοτήτων, διαφόρων φορέων.

Περισσότερα...

Μια «επένδυση στο μέλλον» των Ιωαννίνων

 • PDF

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ «ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ»

kastro ioannina kallitexnikh«Πλαίσιο Συνεργασίας για την ανάδειξη της περιοχής του Κάστρου Ιωαννίνων», υπέγραψαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Σουέρεφ, δίνοντας επίσημο χαρακτήρα σε μια συνεργασία που ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες. Μια συνεργασία που έχει τις «ευλογίες» του Υπουργείου Πολιτισμού και επιδιώκει την «ωρίμανση» έργων και παρεμβάσεων που θα προταθούν στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός «Πάρκου Πολιτισμού», μέσα από την ανάδειξη και ενοποίηση σημαντικών μνημείων του Κάστρου.

Περισσότερα...

Στο πλευρό των μικρών προσφύγων ο Ερυθρός Σταυρός

 • PDF

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΙΚΑ

esioanninaΗ Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τις 20 Μαρτίου 2016, έχει αναλάβει την παιδιατρική υγειονομική κάλυψη στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων (πρώην Στρατιωτικό Αεροδρόμιο) όπου διαμένουν περίπου 1000 πρόσφυγες.

Περισσότερα...

Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων ο Δήμος Δωδώνης

 • PDF

psinakhs mpegkas gkogkosΤο πρωτόκολλο συνεργασίας για την ίδρυση της "Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων" υπέγραψε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Την ίδρυση της Αμφικτυονίας έχουν υπογράψει μέχρι περισσότεροι από εκατό δήμαρχοι ολόκληρης της χώρας.

Περισσότερα...

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Πρόληψης Υγείας

 • PDF

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΟΚΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

KEP YGEIASΟ Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, εγκαινίασαν το μεσημέρι της Δευτέρας τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Υγείας. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος.

Περισσότερα...

Αρνήθηκαν χορήγηση αντικαρκινικού φαρμάκου σε άπορη

 • PDF

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΠΓΝΙ

pgniΤο φαρμακείο του ΠΓΝΙ φέρεται ότι αρνήθηκε χορήγηση αντικαρκινικού φαρμάκου σε άπορη ασθενή ( βιβλιάριο απορίας) και την παρέπεμψε στο κοινωνικό ιατρείο.

Περισσότερα...

Προχωρά η δημιουργία αποχετευτικού στον καταυλισμό του Κατσικά

 • PDF

vroxi katsikas prosfygesΜε μικρές τροποποιήσεις πρόκειται να εκτελεστεί με χρήματα από την Περιφέρεια Ηπείρου, και με αποφάσεις της οικονομικής της επιτροπής, η μελέτη της ΔΕΥΑΙ για την δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά και η δημιουργία συγκεκριμένου αριθμού λουτήρων και αποχωρητηρίων ενώ με χρήματα της κομισιόν ΜΚΟ θα δημιουργήσει και άλλο αριθμό τουαλετών.

Περισσότερα...

Ασφαλείς παιδικές χαρές σε όλο το δήμο

 • PDF

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

paidikixaraΟ Δήμος Ιωαννιτών προκηρύσσει διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 613.659,30 €, που αφορά στην αναβάθμιση και στην ασφάλεια των παιδικών χαρών του Δήμου.

Περισσότερα...