Wed10242018

Last update07:22:05 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο υπουργός παιδείας κοροϊδεύει τους Ηπειρώτες

 • PDF

Για την ίδρυση αρχιτεκτονικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

panepistimioiwanninwnΜέσα σε μια μέρα άλλα υπόσχεται στον Περιφερειάρχη και άλλα απαντά στη βουλή σε ερώτηση Καλογιάννη

Δυο διαφορετικές εκτιμήσεις για το ίδιο θέμα που αφορά στην ίδρυση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και της Πολυτεχνικής σχολής, προκύπτουν από της ανακοινώσεις που έδωσαν χθες στην δημοσιότητα τόσο ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης όσο και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης.

Περισσότερα...

Η προστασία των πλατάνων υπόθεση όλων μας

 • PDF

Το μήνυμα από την ημερίδα που έγινε στα Γιάννινα

hmerida plataniaΣε νεκροταφείο... χιλιάδων πλατάνων έχει μετατραπεί η παραποτάμια περιοχή του Καλαμά κυρίως στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας εξαιτίας της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους που απειλεί με εξαφάνιση τα φυσικά οικοσυστήματα των πλατάνων. Το πρόβλημα που έχει προκύψει από το 2010 απασχολεί έντονα τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες και έχουν επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα ώστε να ανακόψουν την εξάπλωση της νόσου η οποία και είναι θανατηφόρος καθώς η κατάσταση στα πλατάνια που θα προσβληθούν είναι μη αναστρέψιμη.

Περισσότερα...

Ψήφισμα - ευχολόγιο για το Πολυτεχνείο

 • PDF

Αυτή τη φορά από το Περιφερειακό Συμβούλιο

panepisthmio ioanninaΈνα ακόμα ψήφισμα-ευχολόγιο, αυτή τη φορά από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατάφερε να πάρει μαζί του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Πολυτεχνικής Σχολής. Το ερώτημα φυσικά είναι αν η Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου αρκείται με τα ψηφίσματα αυτά και φυσικά αν θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της έχοντας απλά μερικά ψηφίσματα από Δήμο και Περιφέρεια μαζί της.

Περισσότερα...

Επανέρχεται για το Πολυτεχνείο ο Στ. Καλογιάννης

 • PDF

Με ερώτηση στη Βουλή

panepistimioiwanninwnΑνταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς τους φορείς και την τοπική κοινωνία, ο Σταύρος Καλογιάννης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, επαναφέροντας το θέμα της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο.

Περισσότερα...

Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το Πανεπιστήμιο

 • PDF

Ψήφισμα αλλά όχι ομόφωνο από το Περιφερειακό Συμβούλιο

panepistimioiwanninwnΈνα δεύτερο ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματά τους, αυτή τη φορά όχι τόσο εύκολα και όχι ομόφωνο από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχουν πια μαζί τους οι διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Έκκληση να μην χαθεί το εξάμηνο από τους φοιτητές της Ιατρικής

 • PDF

Την άμεση λειτουργία του Τμήματος ζητά η Γεν. Συνέλευση

panepistimioiwanninwnΆμεσος είναι ο κίνδυνος να χαθεί εξεταστική κι εξάμηνο για τους φοιτητές της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Με προσφυγή στην Ευρώπη προειδοποιούν την κυβέρνηση οι πρυτάνεις

 • PDF

Σκληρό ψήφισμα για τη διαθεσιμότητα

synodos prytanewn giannenaΣκληρό ψήφισμα εναντίον του υπουργείου Παιδείας εξέδωσαν οι πρυτάνεις μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου τους στο Λαύριο. Οι πρυτάνεις αναφέρθηκαν σε αμέλεια του υπουργείου Παιδείας για τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, ως προς την υλοποίηση των μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών των Πανεπιστημίων. Παράλληλα κατηγορούν το υπουργείο ότι μεταθέτει στους πρυτάνεις τις ευθύνες τους για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Περισσότερα...

Συνεχίζεται ο αγώνας κατά της διαθεσιμότητας στο Πανεπιστήμιο

 • PDF

Ελεύθερη η Ολ. Τσαπάρη μετά την κατάθεση στον Εισαγγελέα

dikasthria dioikhtikoiΕλεύθερη αφέθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων Ολυμπία Τσαπάρη μετά την κατάθεσή της στην Εισαγγελία των Ιωαννίνων η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα μετά από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας το οποίο απέδιδε ευθύνες στους Διοικητικούς Υπαλλήλους του Ιδρύματος για το γεγονός ότι αυτό παραμένει κλειστό εδώ και περίπου ένα μήνα.

Περισσότερα...

Τρ. Αλμπάνης: Τι στοιχεία στείλαμε και γιατί

 • PDF

Απαντήσεις στο τι έγινε το απόγευμα της Τετάρτης με τις λίστες έδωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου

panepistimioiwanninwnΑπάντηση στο μυστήριο με τις χαμένες λίστες έδωσε ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης βάζοντας έστω και με καθυστέρηση τέλος στην παραφιλολογία που δημιουργήθηκε την Τετάρτη με το αν τελικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έστειλε ή όχι τις λίστες με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων του.

Περισσότερα...

Εκπνέει η διορία για τις λίστες των «διαθέσιμων» στα ΑΕΙ

 • PDF

Ξεκίνησαν οι απολογίες στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

panepistimioiwanninwnΕκπνέει την Τετάρτη η προθεσμία που έχει δοθεί στις Διευθύνεις Προσωπικού των 8 Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων και αυτό των Ιωαννίνων, να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία όλων των διοικητικών υπαλλήλων των οποίων οι κλάδοι που ανήκουν καταργούνται, προκειμένου να γίνει η μοριοδότησή τους και στη συνέχεια να επιλεγούν οι 1.349 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Περισσότερα...

«Παραιτηθείτε κ. Χουλιάρα»

 • PDF

Ανοιχτή επιστολή με βαριές κατηγορίες από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

xouliara 07.10.13Ανοικτή επιστολή προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεοδώρα Χουλιάρα έστειλε η ΔΑΚΕ καθηγητών στην οποία μεταξύ άλλων την κατηγορεί για αποκλεισμό των μελών από τον διάλογο για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, για απουσία της κ. Χουλιάρα στην προσπάθεια να λήξουν οι καταλήψεις, για προχειρότητα, αδιαφορία και ίσως σκοπιμότητα πίσω από όλες τις κινήσεις της ζητώντας της να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Περισσότερα...