Tue10232018

Last update05:04:22 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

Με συν και πλην το σχέδιο «Αθηνά» για την Ήπειρο

 • PDF

Το πανεπιστήμιο μένει χωρίς Πολυτεχνική Σχολή

panepisthmio ioanninaΧωρίς να αλλάζει κάτι το ουσιαστικό ως προς την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά με την επιβεβαίωση των αρνητικών πληροφοριών για μη ενίσχυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με νέα τμήματα από όμορα ΑΕΙ για να δημιουργηθεί η Πολυτεχνική Σχολή, ανακοινώθηκε επίσημα από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο το σχέδιο «Αθηνά».

Περισσότερα...

Συστράτευση για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου

 • PDF

Ζητά ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης

soukakos synanthsh panepisthmioΣυνάντηση με τους προέδρους όλων των τμημάτων αλλά και την πρυτανικής Αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχε χθες ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος, Παναγιώτης Σουκάκος και όπως ήταν φυσικό το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης αυτής αναλώθηκε στο πολύαναμενόμενο σχέδιο «Αθηνά» και τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει το τοπικό Ίδρυμα απέναντι στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας.

Περισσότερα...

Εγκρίθηκαν τρεις νέες ερευνητικές προτάσεις του ΤΕΙ Ηπείρου

 • PDF

tei artaΗ Επιτροπή Εκπαίδευσης και Ερευνών του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου Αξιολόγησης του Προγράμματος «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» της Πρόσκλησης για τον Κωδικό Θεματικής Προτεραιότητας 1 «Δραστηριότητες έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε Κέντρα Ερευνών», του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Ψηφιακή Σύγκλιση & Επιχειρηματικότητα Ηπείρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση τρεις ερευνητικές προτάσεις του Ιδρύματος.

Περισσότερα...

Δεν έρχονται νέα τμήματα στο πανεπιστήμιο

 • PDF

Το σχέδιο «Αθηνά» ενισχύει Θεσσαλονίκη και Πάτρα

panepisthmio ioanninaΠολιτική στήριξη ζήτησε ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης από την αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές της Ηπείρου για να ενισχυθεί με τμήματα και σχολές από γειτονικά ΑΕΙ το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το σχέδιο «Αθηνά» που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις και οσονούπω, σήμερα ή αύριο λένε οι πληροφορίες, ανακοινώνεται η πρόταση από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο. Η πρόταση μάλλον σημαίνει.. ρίξιμο για τα Γιάννινα, αφού οι... γείτονες θα ενισχύσουν άλλους ...γείτονες.

Περισσότερα...

Στα πιο «πράσινα» πανεπιστήμια του κόσμου αυτό των Ιωαννίνων

 • PDF

Συμφωνά με την κατάταξη UI GreenMetric

panepisthmio ioanninaΤο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αξιολογήθηκε και κατατάχθηκε μεταξύ 250 Πανεπιστημίων στον κόσμο σε σχέση με τη λειτουργικότητά του και την περιβαλλοντική του συνείδηση. Κατέλαβε την 123η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη "UI GreenMetric" ανάμεσα σε καταξιωμένα Ιδρύματα, ενώ είναι το μοναδικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο που περιλαμβάνεται στην κατάταξη αυτή.

Περισσότερα...

Ελπίζει στην αξιοκρατία

 • PDF

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το σχέδιο «Αθηνά»

panepistimioiwanninwnΕν αναμονή των πρώτων έστω ανακοινώσεων σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά και το ΤΕΙ Ηπείρου προκείμενου να διαπιστώσει τη στάση που θα κρατήσει το υπουργείο Παιδείας και αν τελικά ο Κώστας Αρβανιτόπουλος θα καταφέρει να αναδιαμορφώσει προς το καλύτερο τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας σε ότι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή οι πολιτικές πιέσεις θα είναι αυτές που θα κρίνουν ποια τμήματα θα καταργηθούν και πως θα γίνουν οι συνενώσεις πανεπιστήμιων.

Περισσότερα...

Φθηνότερο το φοιτητικό εισιτήριο

 • PDF

panepisthmiou leoforos niarxouH Πρυτανεία του Πανεπιστημίου με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το φοιτητικό εισιτήριο διαμορφώνεται στα 0,60 λεπτά από τα 0,80 λεπτά που ήταν έως τώρα.

Λιγότεροι φοιτητές και καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Λόγω της ίδρυσης του ΑΕΙ Δυτ. Ελλάδας

panepisthmio ioanninaΤη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των φοιτητών του ανάμεσα σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας καταγράφει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το έτος 2010/2011 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Η Θ. Χουλιάρα νέα Περιφερειακή Διευθντρία Εκπαίδευσης

 • PDF

sxoleioΗ θεοδώρα Χουλιάρα επιλέχτηκε από το υπουργείο Παιδείας για να αναλάβει τη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου. Η κ. Χουλιάρα είναι εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, προέρχεται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και υπηρετούσε ως διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας. Είναι κάτοχος Master στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση στην Αξιολόγηση.

Περισσότερα...

Δυσκολεύει η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

 • PDF

Ανατροπές φέρνουν η βάση του «10» και οι συγχωνεύσεις τμημάτων

panepisthmio ioanninaΑνατροπές για πάνω από 100.000 υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις φέρνει το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα...

Φ. Νόκα Ζαράχη: «Ικανοποιημένη για το έργο που άφησα»

 • PDF

Έληξε η θητεία της και αποχώρισε

Ικανοποιημένη για τα τρία χρόνια που υπηρέτησε την εκπαίδευση στην Ήπειρο από τη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Δήλωσε η Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε καθώς η θητεία της έφτασε στο τέλος της και όπως η ίδια είπε δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για να την ανανεώσει.

Περισσότερα...