Tue04232019

Last update02:21:47 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Capture

ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν ικανοποιούνται από τις 600 θέσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

 • PDF

Απεργία και κατάληψη στα Γιάννενα

panepistimioiwanninwnΥπό κατάληψη τελούν οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά την απόφαση των υπαλλήλων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κατά της απόφασης για παράταση της διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, σήμερα και αύριο πραγματοποιείται απεργία και κατάληψη στις διοικητικές υπηρεσίες, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να εμμένουν στην αρχική τους θέση να μην υπάρξει καμία απόλυση.

Περισσότερα...

Μεγάλη διαρροή μαθητών σε σχολεία του εξωτερικού λόγω μετανάστευσης των οικογενειών τους

 • PDF

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ήπειρο

ma8htes podhlataΣύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας κατά το τρέχον σχολικό έτος 2013-14 υπήρξε μεγάλη διαρροή μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου προς το εξωτερικό.

Περισσότερα...

Πρεμιέρα των Πανελλαδικών με δοκίμιο για τον Ανθρωπισμό

 • PDF

Χωρίς προβλήματα και στα Γιάννενα

exetaseis panelladikesΟμαλά ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις και στα Γιάννενα με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, το οποίο περιλαμβάνει και την έκθεση. Η εκπομπή των θεμάτων έγινε κανονικά στις 9 το πρωί.

Περισσότερα...

Πενήντα χρόνια προσφοράς

 • PDF

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

panepistimioiwanninwnΤο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμπληρώνει φέτος τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του (1964-2014). Με την ευκαιρία αυτής της επετείου, διοργανώνεται πανηγυρική εκδήλωση την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς».

Περισσότερα...

Πρεμιέρα Πανελλαδικών

 • PDF

1.265 γιαννιωτόπουλα στη μάχη για μια θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας

exetaseis panelladikesΑνοίγει την Τετάρτη η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με 105.000 υποψήφιους να διεκδικούν μία από τις 70.305 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 27 Μάιος 2014 14:51

Περισσότερα...

Αυξημένο το ενδιαφέρον για τον Πρυτανικό θώκο στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες

panepistimioiwanninwnΜε δεδομένο ότι ο σημερινός Πρύτανης του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης δεν μπορεί να διεκδικήσει μια νέα θητεία έξι νέοι υποψήφιοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να συμμετέχουν στις πρυτανικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο.

Περισσότερα...

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαθεσιμότητα

 • PDF

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

panepistimioiwanninwnΟι Πρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφτηκαν χθες, Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, και ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της διαθεσιμότητας των Διοικητικών Υπαλλήλων των Ιδρυμάτων τους, αφού δεν κατέστη δυνατή συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παρά το ανάλογο αίτημα που έχει υποβληθεί κατ' επανάληψη εδώ και πολύ καιρό.

Περισσότερα...

Αναστέλλει τη λειτουργία του το ΤΕΙ Ηπείρου

 • PDF

tei artaΤην αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ Ηπείρου αποφάσισε ομόφωνα η Συνέλευση του ιδρύματος η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα.

Περισσότερα...

Εκλογές στα ΑΕΙ χωρίς τη συμμετοχή των νυν πρυτάνεων;

 • PDF

Προβληματισμένος ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

panepistimioiwanninwnΣήμερα ή αύριο αναμένεται η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) η οποία θα δίνει τις απαντήσεις στα διαδικαστικά θέματα των πρυτανικών εκλογών. Για τη διαδικασία, η οποία ξεκινά σε δύο μήνες σε δέκα πανεπιστήμια της χώρας, οι νυν πρυτάνεις και τα μέλη των Συμβουλίων πολλών Ιδρυμάτων έχουν διαφωνήσει.

Περισσότερα...

Ο υπουργός παιδείας κοροϊδεύει τους Ηπειρώτες

 • PDF

Για την ίδρυση αρχιτεκτονικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

panepistimioiwanninwnΜέσα σε μια μέρα άλλα υπόσχεται στον Περιφερειάρχη και άλλα απαντά στη βουλή σε ερώτηση Καλογιάννη

Δυο διαφορετικές εκτιμήσεις για το ίδιο θέμα που αφορά στην ίδρυση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και της Πολυτεχνικής σχολής, προκύπτουν από της ανακοινώσεις που έδωσαν χθες στην δημοσιότητα τόσο ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης όσο και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης.

Περισσότερα...

Η προστασία των πλατάνων υπόθεση όλων μας

 • PDF

Το μήνυμα από την ημερίδα που έγινε στα Γιάννινα

hmerida plataniaΣε νεκροταφείο... χιλιάδων πλατάνων έχει μετατραπεί η παραποτάμια περιοχή του Καλαμά κυρίως στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας εξαιτίας της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους που απειλεί με εξαφάνιση τα φυσικά οικοσυστήματα των πλατάνων. Το πρόβλημα που έχει προκύψει από το 2010 απασχολεί έντονα τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες και έχουν επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα ώστε να ανακόψουν την εξάπλωση της νόσου η οποία και είναι θανατηφόρος καθώς η κατάσταση στα πλατάνια που θα προσβληθούν είναι μη αναστρέψιμη.

Περισσότερα...