Fri03222019

Last update10:29:23 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΔΙΑΦΟΡΑ

Πανεπιστήμιο και Γιάννινα προχωρούν μαζί

 • PDF

panepisthmio ioanninaΗ σημαντική η προσφορά του Ιδρύματος στην ανάπτυξη της πόλης τονίστηκε στο τριήμερο συνέδριο που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Περισσότερα...

Δωρεάν σίτιση για τους Κύπριους σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου

 • PDF

tei artaΛόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Κύπρο, το ΤΕΙ Ηπείρου αποφάσισε από την Τρίτη 26-3-2013 και μέχρι τις διακοπές του Πάσχα να σιτίζονται δωρεάν στα εστιατόρια του Ιδρύματος όλοι οι Κύπριοι φοιτητές, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Περισσότερα...

Έχει ... ζήτηση η ενισχυτική διδασκαλία

 • PDF

Ξεπέρασαν τους χίλιους οι μαθητές στο νομό Ιωαννίνων

sxoleioΠερισσότεροι από χίλιοι μαθητές Γυμνασίων του νομού Ιωαννίνων δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο αριθμός δείχνει ότι πέρα από την ανάγκη να βοηθηθούν τα παιδιά, η οικονομική κρίση οδηγεί στα λεγόμενα «κρατικά φροντιστήρια», θεσμός που επανέρχεται μετά από διετή απουσία. Ήδη εφαρμόζεται και σε Λύκεια του νομού με το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ προβλέπεται να ακολουθήσει την ίδια με τα γυμνάσια οργάνωση από το επόμενο σχολικό έτος.

Περισσότερα...

Γιατί πρέπει να ιδρυθεί Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Επιχειρήματα από το ΤΕΕ σε έγγραφο προς τον υπουργό Παιδείας

panepisthmio ioanninaΣειρά επιχειρημάτων και λόγων για την αναγκαιότητα ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσα από το σχέδιο «Αθηνά» καταθέτει σε έγγραφο του προς τον υπουργό Παιδείας (και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης), η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Περισσότερα...

Κοινό αίτημα για την Πολυτεχνική σχολή

 • PDF

Πανεπιστήμιο, δήμος, Επιμελητήρια, αγορά και ΕΚΙ

panepistimioiwanninwnΚοινή διεκδίκηση όλων των φορέων της περιοχής αποτελεί η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτό έγινε σαφές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με πρωτοβουλία του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και θα αποτυπωθεί εγγράφως σε κοινό υπόμνημα που θα αποσταλεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στις ηγεσίες των κομμάτων αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Περισσότερα...

Ούτε λόγος για Πολυτεχνική Σχολή

 • PDF

Από τον υπουργό Παιδείας στη συνομιλία του με τον Περιφερειάρχη

panepisthmio ioanninaΈξω από την Περιφέρεια Ηπείρου μεταφέρθηκε σήμερα η διαμαρτυρία των σπουδαστών του ΤΕΙ Ηπείρου για το σχέδιο «Αθηνά» μετά τις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Άρτα αλλά και την Ηγουμενίτσα.

Περισσότερα...

Στο 5% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου αυτό των Ιωαννίνων

 • PDF

Σύμφωνα με Ισπανική μέτρηση

panepisthmio ioanninaΣτο 3% της παγκόσμιας ελίτ των πανεπιστημίων βρίσκονται και ελληνικά πανεπιστήμια σύμφωνα με τη μελέτη της ισπανικής παγκόσμιας κατάταξης «webometrics». Πρώτο ανάμεσά τους στην Ελλάδα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα εντάσσεται στο καλύτερο 1% παγκοσμίως.

Περισσότερα...

Πρόσθετη επιβάρυνση για Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς φοιτητές

 • PDF

Από τις αλλαγές στο φορολογικό

panepisthmio ioanninaΕπιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο, έστειλε ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλλος Αλμπάνης, με αφορμή τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις από τις οποίες προκύπτει πρόσθετη επιβάρυνση στους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και υποψήφιους Διδάκτορες που απασχολούνται σε ερευνητικά προγράμματα Πανεπιστημίων, ζητώντας την παρέμβασή του.

Περισσότερα...

Υποβάθμιση του ρόλου τους με το σχέδιο «Αθηνά»

 • PDF

Βλέπουν οι Πρόεδροι των ΤΕΙ

tei hgoumenitsasΈκτακτη σύνοδος των Προέδρων ΤΕΙ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα με θέμα το σχέδιο Αθηνά. Στην απόφασή τους τονίζουν πως από τα συγχωνευόμενα και καταργούμενα Τμήματα η συντριπτική πλειοψηφία ανήκουν στα ΤΕΙ ενώ κάνουν λόγο για φανερή υποβάθμιση του εκπαιδευτικού τους ρόλου.

Περισσότερα...

«Να εισακουστούν οι προτάσεις μας»

 • PDF

Ομόφωνο ψήφισμα των Πρυτάνεων για το σχέδιο «Αθηνά»

synodos prytanewn giannenaΟμόφωνο ήταν το ψήφισμα, που εξέδωσε απόψε η έκτακτη σύνοδος Πρυτάνεων και προέδρων Διοικουσών Επιτροπών Πανεπιστημίων, που συνεδρίαζαν ως αργά το βράδυ του Σαββάου, σε αίθουσα του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, στο Λαύριο.

Περισσότερα...

Ανιστόρητη η πρόταση μετονομασίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Π.Ι

 • PDF

Ανακοίνωση της Κοσμητείας για το σχέδιο «Αθηνά»

panepisthmio ioanninaΤην έντονη αντίδραση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής, της αρχαιότερης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συμπληρώνει του χρόνου μισό αιώνα ζωής, προκάλεσε η πρόταση μέσα από το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας για μετονομασία της σε «Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Επιστημών Τέχνης».

Περισσότερα...