Mon08212017

Last update04:27:19 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αυξημένο το ενδιαφέρον για τον Πρυτανικό θώκο στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες

panepistimioiwanninwnΜε δεδομένο ότι ο σημερινός Πρύτανης του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης δεν μπορεί να διεκδικήσει μια νέα θητεία έξι νέοι υποψήφιοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να συμμετέχουν στις πρυτανικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο.

Περισσότερα...

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαθεσιμότητα

 • PDF

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

panepistimioiwanninwnΟι Πρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφτηκαν χθες, Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, και ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της διαθεσιμότητας των Διοικητικών Υπαλλήλων των Ιδρυμάτων τους, αφού δεν κατέστη δυνατή συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παρά το ανάλογο αίτημα που έχει υποβληθεί κατ' επανάληψη εδώ και πολύ καιρό.

Περισσότερα...

Αναστέλλει τη λειτουργία του το ΤΕΙ Ηπείρου

 • PDF

tei artaΤην αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ Ηπείρου αποφάσισε ομόφωνα η Συνέλευση του ιδρύματος η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα.

Περισσότερα...

Εκλογές στα ΑΕΙ χωρίς τη συμμετοχή των νυν πρυτάνεων;

 • PDF

Προβληματισμένος ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

panepistimioiwanninwnΣήμερα ή αύριο αναμένεται η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) η οποία θα δίνει τις απαντήσεις στα διαδικαστικά θέματα των πρυτανικών εκλογών. Για τη διαδικασία, η οποία ξεκινά σε δύο μήνες σε δέκα πανεπιστήμια της χώρας, οι νυν πρυτάνεις και τα μέλη των Συμβουλίων πολλών Ιδρυμάτων έχουν διαφωνήσει.

Περισσότερα...

Ο υπουργός παιδείας κοροϊδεύει τους Ηπειρώτες

 • PDF

Για την ίδρυση αρχιτεκτονικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

panepistimioiwanninwnΜέσα σε μια μέρα άλλα υπόσχεται στον Περιφερειάρχη και άλλα απαντά στη βουλή σε ερώτηση Καλογιάννη

Δυο διαφορετικές εκτιμήσεις για το ίδιο θέμα που αφορά στην ίδρυση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και της Πολυτεχνικής σχολής, προκύπτουν από της ανακοινώσεις που έδωσαν χθες στην δημοσιότητα τόσο ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης όσο και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης.

Περισσότερα...

Η προστασία των πλατάνων υπόθεση όλων μας

 • PDF

Το μήνυμα από την ημερίδα που έγινε στα Γιάννινα

hmerida plataniaΣε νεκροταφείο... χιλιάδων πλατάνων έχει μετατραπεί η παραποτάμια περιοχή του Καλαμά κυρίως στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας εξαιτίας της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους που απειλεί με εξαφάνιση τα φυσικά οικοσυστήματα των πλατάνων. Το πρόβλημα που έχει προκύψει από το 2010 απασχολεί έντονα τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες και έχουν επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα ώστε να ανακόψουν την εξάπλωση της νόσου η οποία και είναι θανατηφόρος καθώς η κατάσταση στα πλατάνια που θα προσβληθούν είναι μη αναστρέψιμη.

Περισσότερα...

Ψήφισμα - ευχολόγιο για το Πολυτεχνείο

 • PDF

Αυτή τη φορά από το Περιφερειακό Συμβούλιο

panepisthmio ioanninaΈνα ακόμα ψήφισμα-ευχολόγιο, αυτή τη φορά από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατάφερε να πάρει μαζί του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Πολυτεχνικής Σχολής. Το ερώτημα φυσικά είναι αν η Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου αρκείται με τα ψηφίσματα αυτά και φυσικά αν θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της έχοντας απλά μερικά ψηφίσματα από Δήμο και Περιφέρεια μαζί της.

Περισσότερα...

Επανέρχεται για το Πολυτεχνείο ο Στ. Καλογιάννης

 • PDF

Με ερώτηση στη Βουλή

panepistimioiwanninwnΑνταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς τους φορείς και την τοπική κοινωνία, ο Σταύρος Καλογιάννης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, επαναφέροντας το θέμα της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο.

Περισσότερα...

Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το Πανεπιστήμιο

 • PDF

Ψήφισμα αλλά όχι ομόφωνο από το Περιφερειακό Συμβούλιο

panepistimioiwanninwnΈνα δεύτερο ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματά τους, αυτή τη φορά όχι τόσο εύκολα και όχι ομόφωνο από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχουν πια μαζί τους οι διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Έκκληση να μην χαθεί το εξάμηνο από τους φοιτητές της Ιατρικής

 • PDF

Την άμεση λειτουργία του Τμήματος ζητά η Γεν. Συνέλευση

panepistimioiwanninwnΆμεσος είναι ο κίνδυνος να χαθεί εξεταστική κι εξάμηνο για τους φοιτητές της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Με προσφυγή στην Ευρώπη προειδοποιούν την κυβέρνηση οι πρυτάνεις

 • PDF

Σκληρό ψήφισμα για τη διαθεσιμότητα

synodos prytanewn giannenaΣκληρό ψήφισμα εναντίον του υπουργείου Παιδείας εξέδωσαν οι πρυτάνεις μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου τους στο Λαύριο. Οι πρυτάνεις αναφέρθηκαν σε αμέλεια του υπουργείου Παιδείας για τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, ως προς την υλοποίηση των μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών των Πανεπιστημίων. Παράλληλα κατηγορούν το υπουργείο ότι μεταθέτει στους πρυτάνεις τις ευθύνες τους για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Περισσότερα...