Tue07072020

Last update11:20:23 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

«Άναψε» τα led η Οικονομική Επιτροπή

 • PDF

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ - ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

FOTA-LED-SE-DROMOΣτην έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την ωρίμανση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης προχώρησε, όπως ήταν αναμενόμενο, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας, ο οποίος παρουσίασε τους βασικούς άξονες της νέας προγραμματικής προκειμένου ο Δήμος να αξιοποιήσει το χρηματοδοτικό εργαλείο του μηχανισμού ELENA για την ωρίμανση και την δημοπράτηση του έργου χωρίς να έχει κανένα κόστος.

Όπως ανέφερε ο κ. Βάββας μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί πρόδρομες εργασίες αλλά απαραίτητες για την υλοποίηση του έργου. Μεταξύ αυτών είναι η αποτύπωση και η καταγραφή του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η εκπόνηση των φωτοτεχνικών υπολογισμών, η εκτίμηση των φωτιστικών τεχνολογίας LED που παράγουν τουλάχιστον ισοδύναμο ή καλύτερο αποτέλεσμα φωτισμού, ο φωτομετρικός έλεγχος, η εκτίμηση του κόστους του έργου και της επακόλουθης εξοικονόμησης ενέργειας, η εκπόνηση της χρηματοοικονομικής ανάλυσης μέσω της ανάπτυξης και σύγκρισης των διαθέσιμων χρηματοοικονομικών μοντέλων.

Περισσότερα...

Διακοπή νερού

 • PDF

diakoph-nerouΗ ΔΕΥΑΙ ενημερώνει του κατοίκους του τέως Δήμου Παμβώτιδος ότι για αύριο, Τετάρτη 8 Ιουλίου, έχει προγραμματίσει την αποκατάσταση τριών βλαβών στην περιοχή τους (στους Λογγάδες, στη διασταύρωση Δροσοχωρίου-Βασιλικής και στον Κατσικά, κοντά στο παλιό αεροδρόμιο).

Περισσότερα...

Αίτημα ίδρυση Ιδρύματος μικροχρηματοδοτήσεων

 • PDF

ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

epimelhthrio ioannina ktirioΠρόταση για τη δημιουργία ενός Ιδρύματος Μικροχρηματοδοτήσεων των Επιμελητηρίων της Ηπείρου κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Μπούρης.

Όπως τονίζει, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιμελητηριακή κοινότητα ζητούσε επίμονα ένα χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να διασφαλιστεί ο θεσμός των μικροπιστώσεων και να λειτουργήσει προς όφελος αυτών που το έχουν πραγματική ανάγκη προτάθηκε η από κοινού δημιουργία Ιδρύματος Μικροχρηματοδοτήσεων των Επιμελητηρίων της Ηπείρου και τη διεκδίκηση αδειοδότησής του από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Περισσότερα...

Εκδήλωση για την «επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας»

 • PDF

ΑΥΡΙΟ  ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

kinal-2-logoΕκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου και ώρα 20:30 με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου του Κινήματος Αλλαγής.

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται στο δρόμο για την Συνδιάσκεψη θα είναι διαδικτυακή προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα.

Ομιλητές θα είναι:

Περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία

 • PDF

diodia egnatiaΑπό αύριο Τετάρτη και μέχρι τις 10 Αυγούστου θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα του Νομού Ιωαννίνων προκειμένου να εκτελεστούν διάφορες εργασίες.

Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις αφορούν στα σημεία:

Περισσότερα...

O M.Ελισάφ για τα LED

 • PDF

dromos led.3Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ρωτήθηκε για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα που απεμπλέκει ένα κρίσιμο έργο για τους πολίτες, χωρίς κανένα κόστος για την πόλη και τον Δήμο. Εκτιμώ ότι στην Οικονομική Επιτροπή θα ληφθεί η απόφαση για να προχωρήσουμε στη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης.

Περισσότερα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου στήριξε τον πρόεδρο του Παρακάλαμου

 • PDF

ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ

dhmarxeio-pogoniouΜη αποδεκτή έκανε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης την παραίτηση του Προέδρου της Τ.Κ. Παρακαλάμου κ. Κων/νου Μπίκα που κατέθεσε σχετική επιστολή μετά από επίθεση που δέχτηκε από μεμονωμένους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας.

Το θέμα συζητήθηκε και σε έκτατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Παρακαλάμου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου και στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Γκόγκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Φωτίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Ντότης καθώς και πλήθος κατοίκων.

Περισσότερα...

«Πολλά χρόνια πίσω η οικονομία και η κοινωνία»

 • PDF

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

nd-syrizaΜια μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της Ν.Δ. με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την επικράτησή της στις εκλογές του 2019 εξέδωσε το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Σε αυτή αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Ένας χρόνος με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αρκετός για να εκδιπλωθούν τα σχέδιά τους. ΤΩΡΑ είναι ο καιρός προβληθεί η αλήθεια και να κριθούν τα έργα και οι ημέρες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ας αναθερμάνουμε λίγο τη μνήμη μας:

Περισσότερα...

Διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης

 • PDF

diakoph-nerou-2Βλάβηεμφανίστηκε πριν λίγη ώρα στη γεώτρηση Αμπελιάς.

Λόγω της βλάβης θα γίνει διακοπή τροφοδοσίας δεξαμενών: Τ.Κ. Αμπελειάς Δήμου Ιωαννιτών και Τ.Κ. Επισκοπικού Δήμου Δωδώνης και μεμονωμένες συνδέσεις ιδιωτών από τους κεντρικούς αγωγούς του ΣΥΔΛΙ μεταξύ Αμπελειάς και Επισκοπικού.

Στις ανωτέρω περιοχές θα εμφανιστεί μείωση πίεσης στην υδροδότηση των κατοίκων και διακοπή υδροδότησης.

Περισσότερα...

Συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

 • PDF

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00

AFISA-SYLLAL-IOYL-2020Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους της πόλης μας σε μαζικό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να "βάλει στο γύψο" το δικαίωμα των εργαζομένων στη διαδήλωση , στη διεκδίκηση, στην απεργία και στους αγώνες.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

Περισσότερα...

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων στη Ζίτσα και επίσκεψη στα οινοποιεία της περιοχής

 • PDF

syriza-periodeia-zitsaΠεριοδεία στη Ζίτσα και επίσκεψη στα οινοποιία «Ζοίνος» και «Γκλίναβος» πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, με επικεφαλής τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη, τον πρώην βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Γιάννη Στέφο και τον γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Νίκο Κουσινίδη. Την αντιπροσωπεία συνόδευσε ο δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας Σπύρος Πάικας.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους και μέλη των ΔΣ, όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οινοποιία λόγω της υγειονομικής κρίσης. Μεταξύ των κύριων ζητημάτων, η συγκέντρωση μεγάλων αποθεμάτων αδιάθετων προϊόντων και η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων για την «επούλωση των πληγών».

Περισσότερα...