Thu04262018

Last update10:40:27 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Ευ. Στυλιανίδης: «Παράδειγμα προς μίμηση η Περιφέρεια Ηπείρου»

 • PDF

Συνάντηση με τον Αλ. Καχριμάνη

stylianidhs kaxrimanhsΟ υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφτηκε χθες το Διοικητήριο της Περιφέρειας, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους, με τους οποίους συζήτησε διάφορα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Περισσότερα...

Έντονες αντιδράσεις από την Ήπειρο για τις δηλώσεις Ρεπούση

 • PDF

Περί «εθνικού μύθου» για τη θυσία των Σουλιωτών

souliΤην έντονη αντίδραση τόσο των κατοίκων της περιοχής του Ζαλόγγου όσο και αρκετών πολιτικών φορέων ολόκληρης της Ηπείρου κατάφερε να προκαλέσει με τις δηλώσεις περί «εθνικού μύθου» για τη θυσία των Σουλιωτισσών η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

Περισσότερα...

Με κριτήρια η κινητικότητα στους δήμους

 • PDF

Συνέδριο ΚΕΔΕ: Δεν απάντησε ο Ε. Στυλιανίδης, στο πότε οι εκλογές

kede kosmos 30.05.13Χωρίς κάποια δέσμευση για την τύχη νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων, για το μέλλον των κοινωνικών δομών που απειλούνται με λουκέτο, μαζί και οι θέσεις εργασίας, και ούτε καν αναφορά στο χρόνο και το σύστημα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέματα που έθιξε μετ΄ επιτάσεως ο πρόεδρός της Κώστας Ασκούνης, ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Περισσότερα...

Τυπικός ο ρόλος των Περιφερειών στις επενδύσεις των ΜΜΕ στο ΕΣΠΑ

 • PDF

Αντίδραση Αλ. Καχριμάνη για την αξιολόγηση από τον ΕΦΕΠΑΕ

kaxrimanisΤην αντίδραση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη προκάλεσε η επιλογή του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων να αναθέσει καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που κατέθεσαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ στον Ενδιάμεσο Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ), αφήνοντας τον τυπικό ρόλο στις Γνωμοδοτικές Επιτροπές στις Περιφέρειες. Για την Ήπειρο έχουν υποβληθεί 1057 επενδυτικά σχέδια (για τα 22,5 εκ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης) εκ των οποίων 551 από το νομό Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας

 • PDF

Ζήτησε από τα Γιάννινα ο Ανδρέας Λοβέρδος

loverdos dhmhtriou 28.05.13Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων είχε χθες ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος του μετέφερε τις προτάσεις του κόμματός του για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Περισσότερα...

Η ΠΕΔ θα προτάξει ζητήματα της Ηπείρου

 • PDF

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννινα

ped askounhsΤις θέσεις και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί στο επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ συγκεκριμενοποίησε η ΠΕΔ Ηπείρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της για τον σκοπό αυτό.

Περισσότερα...

Πολλά τα «όχι» για ΕΟΖ στο Πωγώνι

 • PDF

Στην ενημερωτική ημερίδα της ΠΣΕ στο Καλπάκι

pogoni66Με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου των διοργανωτών, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας το Σάββατο 25 Μαΐου σε αίθουσα του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι. Η μαζική προσέλευση, η τεκμηρίωση των ομιλιών, το πλήθος των παρεμβάσεων, οι κοινοί τόποι που αναδείχθηκαν συνηγορούν με την θετικότατη αποτίμηση της Ημερίδας.

Περισσότερα...

Παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ ο Κ. Αρβανίτης

 • PDF

Με μια λιτή ανακοίνωση αποχώρησης

kostas arvanithsΤην αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ κάνει γνωστή με μια λιτή επιστολή ο Περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις» Κώστας Αρβανίτης, σημειώνοντας ότι χαρακτηριστικά ότι έτσι όπως έχει πλέον εξελιχθεί το ΠΑΣΟΚ, δεν εκφράζει σχεδόν καμία από τις ιδεολογικές καταβολές του, που είχαν εμπνεύσει και την προσωπική του συμπόρευση με το κόμμα.

Περισσότερα...

Θα τοποθετηθεί ILS στο αεροδρόμιο;

 • PDF

Ερώτηση Χρ. Μαντά για το «κούρεμα» στο έργο

ergo aerodromioΣτο ... βαθύ «κούρεμα» στο έργο του αεροδρομίου Ιωαννίνων αναφέρεται η ερώτηση που κατέθεσε χθες στη βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς, καλώντας ταυτόχρονα τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα για το τι θα γίνει με την εγκατάσταση του Συστήματος Τυφλής Προσγείωσης (ILS), το νέο εξοπλισμό στον πύργο ελέγχου και τον κόμβο εισόδου-εξόδου στο αεροδρόμιο.

Περισσότερα...

«Δωδώνη» και καύσιμα στη «γωνιά» στο Περιφερειακό συμβούλιο

 • PDF

Την Πέμπτη η συνεδρίαση

perifereiahpeirounea2Την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 3 μετά το μεσημέρι συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με 11 θέματα ημερήσιας διάταξης, εκ των οποίων ξεχωρίζει η συζήτηση, θέμα εξ αναβολής, για τη «Δωδώνη», αλλά και η απόφαση για χωροθέτηση δεξαμενών καυσίμων στη θέση «γωνιά» της Ηγουμενίτσας. Ειδικότερα, τα κυριότερα θέματα είναι:

Περισσότερα...

Προαναγγελία απολύσεων η ... εξπρές καταγραφή προσωπικού στους δήμους;

 • PDF

Προθεσμία μέχρι 31 Μαΐου

dhmarxeioΑπολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται πλήρης καταγραφή των οργανισμών και του προσωπικού που απασχολούν οι δήμοι. Τα στοιχεία πρέπει να έχουν υποβληθεί εντός ολίγων 24ώρων και συγκεκριμένα έως τις 31 Μαΐου. Οι δήμαρχοι, πάντως, δεν φαίνεται να συναινούν στη σχετική διαδικασία.

Περισσότερα...