Mon01222018

Last update09:45:04 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Απάντηση Δημοτικής Αρχής στις κατηγορίες του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Πέλλη

 • PDF

metsovoΜε αφορμή την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Πέλλη η δημοτική αρχή Μετσόβου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Περισσότερα...

Στη βουλή, από τον Μιχ. Κασσή, τα προβλήματα της φυλακής Ιωαννίνων

 • PDF

Για υπεράριθμους κρατουμένους και το προσωπικό

kasshs sofronistikoi ypallhloiΕρώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαστική Φυλακή Ιωαννίνων κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, όπως δεσμεύτηκε κατά την προχθεσινή του συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη Διεύθυνση των φυλάκων.

Περισσότερα...

Εντονότερη παρουσία και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου

 • PDF

Από την παράταξη «Ήπειρος, τόπος να ζεις»

argyrhsΠιο έντονη παρουσία και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου υπόσχεται η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Ηπείρου «Ήπειρος τόπος να ζεις», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Βαγγέλης Αργύρης και τα μέλη της, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα.

Περισσότερα...

Κι άλλη «απώλεια» συμβούλου για την παράταξη του δημάρχου Μετσόβου

 • PDF

Τρεις οι ανεξάρτητοι, χωρίς πλειοψηφία...

metsovoΧωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου Μετσόβου έχει μείνει η παράταξη «Πορεία Ελπίδας» του δημάρχου Νίκου Τσομπίκου μετά και την νέα, τρίτη κατά σειρά, ανεξαρτητοποίηση μέλους της. Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Πέλλη ο οποίος στο κείμενο που απέστειλε στον πρόεδρο του Σώματος και κοινοποίησε στα ΜΜΕ, αναφέρει ότι ανεξαρτητοποιείται, «λόγω προσωπικών μου συνειδησιακών λόγων που έχουν σχέση με το μέλλον και την ύπαρξη του συνδυασμού αυτού, που από ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ αποτυπώνεται στη συνείδηση μου και όχι μόνο, σαν μια ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ για το μέλλον του τόπου μας».

Περισσότερα...

Άλλαξαν πρόεδρο τα μισά δημοτικά συμβούλια

 • PDF

Αρκετά νέα πρόσωπα σε θέσεις αντιδημάρχων

dhmarxeioΜε νέα προεδρεία στα δημοτικά συμβούλια και αρκετούς νέους αντιδημάρχους συνεχίζουν οι δήμοι του νομού το υπόλοιπο της δημοτικής περιόδου, μέχρι και τον Αύγουστο του 2014. Στα τέσσερα από τα οκτώ δημοτικά συμβούλια οι πρόεδροι παρέμειναν οι ίδιοι, δηλαδή επανεκλέχτηκαν και σε ισάριθμα έχουν εκλεγεί νέα πρόσωπα. Σε ότι αφορά αντιπροέδρους και γραμματείς υπήρξαν αρκετές αλλαγές. Μεταξύ των προέδρων δεν υπάρχει κάποια γυναίκα, μόνον μια σε θέση αντιπροέδρου στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Περισσότερα...

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Η Πολιτεία υπονομεύει την Αιρετή Περιφέρεια και αναβαθμίζει την Αποκεντρωμένη»

 • PDF

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη στο aftodioikisi.gr

kaxrimanisΟυσιαστική Αποκέντρωση, όχι υπονόμευση από το κράτος και «stop» στις περικοπές θεσμοθετημένων πόρων. Αυτές οι τρεις φράσεις είναι κοινές στο στόμα των περιφερειαρχών της χώρας, οι οποίοι με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr κάνουν κριτική αλλά και τον απολογισμό για τα δύο χρόνια «Καλλικράτη».

Περισσότερα...

Με μισθό, τελικά, και οι... άμισθοι αντιδήμαρχοι

 • PDF

Αφορά όσους υπηρετούν στο δημόσιο

filios antidhmarxoiΜε το ενδιαφέρον να στρέφεται στις πιθανές αλλαγές προσώπων στις τρεις θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών στην Περιφέρεια Ηπείρου και στις πολλές θέσεις (συνολικά εννιά) αντιδημάρχων στο δήμο Ιωαννιτών, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, πρώτη του νέου έτους, οι εκλογές για νέα προεδρεία και μέλη επιτροπών στο Περιφερειακό (13:30) και το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων (12:30), όπως και σε όλους τους δήμους.

Περισσότερα...

Στις 15 Ιανουαρίου η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων

 • PDF

Με μεγάλα ποσοστά από την αρχή τους

ekptwseis-2-thumb-large

Σε επίπεδα άνω του 50% αναμένεται να διαμορφωθούν τα ποσοστά των χειμερινών εκπτώσεων που αρχίζουν στις 15 Ιανουαρίου, ενώ πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει θα πάρουν οι καταναλωτές τις αμέσως προσεχείς ημέρες από τις προσφορές που αρχίζουν και επίσημα πολλά καταστήματα.

Περισσότερα...

«Πιάσαμε τον Μνημονιακό στόχο» του ΕΣΠΑ το β' εξάμηνο του 2012

 • PDF

Δηλώσεις Κ. Χατζηδάκη για την απορρόφηση

lamia-espa2 08.11.12«Το 2013 ξεκινά με κάποιες θετικές ειδήσεις για το ΕΣΠΑ: Πιάσαμε τον μνημονιακό στόχο για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του β' εξαμήνου, δε χάσαμε χρήματα διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και είμαστε πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο στις απορροφήσεις».

Περισσότερα...

Προεδρείο και Επιτροπές εκλέγει το Περιφερειακό Συμβούλιο

 • PDF

perifereiahpeirounea2Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, και ώρα 13.30, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Περισσότερα...

Το ΕΣΠΑ κρατά «όρθια» την Ήπειρο

 • PDF

Απορρόφηση 58,4, πληρωμές 61 εκ. ευρώ το 2012

Espa2 xartis elladaΚαλή χρονιά για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Ήπειρο ήταν το 2012, δεδομένου ότι και οι στόχοι που έχουν τεθεί υπερκαλύφτηκαν, ενώ έγιναν πληρωμές 61 εκ. ευρώ και η απορρόφηση έφτασε στο 58,40%. Επίσης, έργα μεταφέρθηκαν σε άλλα προγράμματα και επίκειται αποφόρτιση του με μεταφορές κι άλλων έργων σε τομεακά ή με αύξηση των πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου.

Περισσότερα...