Thu08162018

Last update10:42:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Μαζί στον ... κατήφορο οικοδομή και Ήπειρος

 • PDF

Πρωτιά στη χώρα το πρώτο τετράμηνο του 2013

oikodomiΠτωτικά εξακολουθεί να κινείται η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα με μείωση της τάξης του 15,8%, ως προς τον όγκο των νέων οικοδομών, τον περασμένο Απρίλιο. Η Ήπειρος, τον ίδιο μήνα, παρόλο που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στον αριθμό αδειών (κατά 41% λιγότερες σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012), εμφάνισε οριακή και μάλλον συγκυριακή αύξηση στον όγκο!

Περισσότερα...

Μπουλντόζες εντός Ιουλίου στην Ιόνια

 • PDF

Εκτιμά ο Στ. Καλογιάννης με αφορμή θετική εξέλιξη

ionia odos04Πολύ πιθανή ακόμη και μέσα στον Ιούλιο είναι η επανέναρξη εργασιών κατασκευής της Ιόνιας οδού, όπως εκτιμά ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης.

Περισσότερα...

«Εμπάργκο» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μετσόβου

 • PDF

Και σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή

metsovoΣτα άκρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση ανάμεσα στη δημοτική αρχή Μετσόβου και το δήμαρχο Νίκο Τσομπίκο με το σύνολο της αντιπολίτευσης στο δήμο, με την πρώτη να μην μπορεί να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο έχει απωλέσει προ πολλού την πλειοψηφία, λόγω της συνειδητής αποχής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων. Η δημοτική αρχή καταγγέλλεται για ψηφοθηρία και μη τήρηση των προβλεπομένων για τις συνεδριάσεις.

Περισσότερα...

Υπέρ κινητικότητας και όχι απολύσεων η ΠΕΔ Ηπείρου

 • PDF

Ομόφωνη απόφαση στη ...γραμμή της ΚΕΔΕ

ped filiosΥπέρ της πρότασης της ΚΕΔΕ για το θέμα της διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων τάχθηκε χθες η ΠΕΔ Ηπείρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της, αποφασίζοντας με... μπροστάρη την ΚΕΔΕ να διεκδικηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το μέτρο της κινητικότητας και να εκφραστεί βέβαια η αντίθεσή των ΟΤΑ στο κλείσιμο των νομικών προσωπικών των δήμων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο και χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο στους πολίτες της χώρας.

Περισσότερα...

Καλή πορεία και το 2013 για το ΠΕΠ Ηπείρου

 • PDF

Κάλυψη μνημονιακού στόχου, απορρόφηση 64,53%

perifereiahpeirounea2Την υπερκάλυψη του στόχου που θέτει το μνημόνιο για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ και για το Α΄ εξάμηνο του 2013 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης προεξοφλώντας, με βάση τα στοιχεία που επικαλέστηκε, ότι θα καλυφθεί και ο ετήσιος στόχος, ενώ η συνολική απορρόφηση έφτασε στο 67,50% από 56,7% πέρυσι, έναντι 53,03% που είναι ο κοινοτικός μέσος όρος.

Περισσότερα...

Καμία απόλυση σε Μεταλλουργική, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ

 • PDF

Δήλωση του Χρήστου Μαντά

mantas papadhmhtriouΜε αφορμή την κατ εξακολούθηση διοχέτευση μεθοδευμένων διαρροών στα ΜΜΕ σχετικά με επικείμενες απολύσεις εργαζομένων από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία ο Βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

Περισσότερα...

Άμεση λύση για τους εμβολιασμούς των μαθητών

 • PDF

Ερώτηση του Μ. Κασσή στη βουλή

kasshs eklogikoΤο θέμα των εμβολιασμών των μικρών μαθητών έφερε στη βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας.

Περισσότερα...

Με 12 Γιαννιώτες η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ

 • PDF

nea dhmokratia logoΔώδεκα Γιαννιώτες βρίσκονται στη νέα πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος.

Περισσότερα...

Ο Στέφανος Ζούμπας νέος Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ

 • PDF

Επικράτησε του Μ. Πατεράκη

zoympasΟ Στέφανος Ζούμπας, όπως άλλωστε κυκλοφορούσε καιρό ως πληροφορία, αναδείχτηκε ο νέος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, μετά την πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγμένης Επιτροπής τη Δευτέρα.

Περισσότερα...

Καυστικός ο Μιχ. Κασσής κατά Περιφερειάρχη

 • PDF

Για την δήλωση να πληρώσει η «Δωδώνη» τους παραγωγούς

kasshsΗ δημόσια και σε κάπως... αυστηρό ύφος παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη προς τη διοίκηση της «Δωδώνης» να εξοφλήσει τους κτηνοτρόφους για το γάλα που εισκόμισαν, σχολιάστηκε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή. Η αλλαγή στάσης του κ. Καχριμάνη φαίνεται ότι δεν ικανοποιεί τον κ. Κασσή ο οποίος τον κατηγορεί για οβιδιακές μεταμορφώσεις, και ότι πολιτεύεται με τη λογική του λαϊκισμού και της ευκαιριακού καλοπιάσματος των πολιτών που θεωρεί «πελάτες».

Περισσότερα...

Αντίθετη σε απολύσεις και διαθεσιμότητα η Δημοτική αρχή Ιωαννίνων

 • PDF

Καμιά επίσημη ενημέρωση, πολλά τα δημοσιεύματα

dhmarxeioΤην αντίθεση της, στην απόλυση ή στη διαθεσιμότητα και μετακίνηση εργαζομένων που προωθείται εκ νέου από την κυβέρνηση, εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωση της η δημοτική αρχή Ιωαννίνων. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιχειρούμενη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και σε λίστα 30 δήμων, που περιλαμβάνει και τον δήμο Ιωαννιτών, λόγω οικονομικών προβλημάτων και πλεονάζοντος προσωπικού. Από την Ήπειρο είναι, επίσης, στην αρχική λίστα οι δήμοι Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας. Από τους προς διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλους οι 5.000 θα προέλθουν από δήμους και άλλοι τόσοι από την εκπαίδευση, αλλά και από το χώρο της Υγείας.

Περισσότερα...