Fri10192018

Last update06:18:09 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Ευκαιρία ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 • PDF

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα 456 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

leftaΠρόγραμμα ύψους 456 εκατ. ευρώ με κονδύλια του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους κλάδους της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι γενικοί γραμματείς Επενδύσεων, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γ. Γιαννούσης, Σπ. Ευσταθόπουλος και Γ. Πυργιώτης.

Περισσότερα...

Αναγνωρίζει τα προβλήματα της φυλακής Ιωαννίνων, αλλά...

 • PDF

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά στον Χρ. Μαντά

fylakes stayrakiΑναγνωρίζει τα προβλήματα της Δικαστικής Φυλακής Ιωαννίνων το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θέλει να βελτιωθούν οι συνθήκες, αλλά δυσκολεύεται να κάνει κάτι. Αυτό είναι το συμπέρασμα της απάντησης που έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς σε σχετική ερώτηση του για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν, με τον υπερπληθυσμό και όχι μόνο.

Περισσότερα...

Στοιχεία για τις οφειλές της Περιφέρειας ζητά ο Β. Αργύρης

 • PDF

argyrhsΜε έγγραφο του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη Δ/ντρια Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος, τόπος να ζεις» Βαγγέλης Αργύρης, ζητά να του κοινοποιηθούν στοιχεία για Οικονομικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας. Το έγγραφο κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος να θυμίσουμε, στο τέλος Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει ότι εκταμιεύθηκαν 13 εκ. ευρώ περίπου από τους αναλογούντες ΚΑΠ στην Περιφέρεια. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονταν σε 17 εκ. ευρώ.

Περισσότερα...

Στο 28,2% «σκαρφάλωσε» η ανεργία σε Ήπειρο και Δυτ. Μακεδονία

 • PDF

Νέο ρεκόρ τον περασμένο Οκτώβριο

oaedΣταθερά ανοδική πορεία εξακολουθεί να καταγράφει η ανεργία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Τον Οκτώβριο του 2012 η ανεργία στη χώρα έφτασε στο 26,8%, από 19,7% τον αντίστοιχο μήνα του 2011, αλλά η Ήπειρος με τη Δυτική Μακεδονία βρέθηκαν πιο ψηλά, στη δεύτερη θέση με 28,2%, που αποτελεί ποσοστό ρεκόρ. Πρώτη με... βραχεία κεφαλή, είναι η Αττική με 28,3% η οποία πήρε τα ... πρωτεία τους τελευταίους δυο μήνες. Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην περιοχή του Αιγαίου με 16,9%.

Περισσότερα...

Επίθεση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κατά βουλευτών και δήμου

 • PDF

Για την κατάργηση του Φορέα Λίμνης και αυθαιρεσία

limnhgemathΜετά την δήλωση του βουλευτή του Χρήστου Μαντά, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε χθες το απόγευμα σε ανακοίνωση κατά των βουλευτών, προσωπικά στον Μιχάλη Κασσή, που ψήφισαν στη Βουλή υπέρ της κατάργησης και συγχώνευσης των Φορέων Προστατευόμενων Περιοχών κια ιδιαίτερα της κατάργησης του Φορέα της Παμβώτιδας.

Περισσότερα...

Απάντηση Δημοτικής Αρχής στις κατηγορίες του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Πέλλη

 • PDF

metsovoΜε αφορμή την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Πέλλη η δημοτική αρχή Μετσόβου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Περισσότερα...

Στη βουλή, από τον Μιχ. Κασσή, τα προβλήματα της φυλακής Ιωαννίνων

 • PDF

Για υπεράριθμους κρατουμένους και το προσωπικό

kasshs sofronistikoi ypallhloiΕρώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαστική Φυλακή Ιωαννίνων κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, όπως δεσμεύτηκε κατά την προχθεσινή του συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη Διεύθυνση των φυλάκων.

Περισσότερα...

Εντονότερη παρουσία και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου

 • PDF

Από την παράταξη «Ήπειρος, τόπος να ζεις»

argyrhsΠιο έντονη παρουσία και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου υπόσχεται η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Ηπείρου «Ήπειρος τόπος να ζεις», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Βαγγέλης Αργύρης και τα μέλη της, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα.

Περισσότερα...

Κι άλλη «απώλεια» συμβούλου για την παράταξη του δημάρχου Μετσόβου

 • PDF

Τρεις οι ανεξάρτητοι, χωρίς πλειοψηφία...

metsovoΧωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου Μετσόβου έχει μείνει η παράταξη «Πορεία Ελπίδας» του δημάρχου Νίκου Τσομπίκου μετά και την νέα, τρίτη κατά σειρά, ανεξαρτητοποίηση μέλους της. Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Πέλλη ο οποίος στο κείμενο που απέστειλε στον πρόεδρο του Σώματος και κοινοποίησε στα ΜΜΕ, αναφέρει ότι ανεξαρτητοποιείται, «λόγω προσωπικών μου συνειδησιακών λόγων που έχουν σχέση με το μέλλον και την ύπαρξη του συνδυασμού αυτού, που από ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ αποτυπώνεται στη συνείδηση μου και όχι μόνο, σαν μια ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ για το μέλλον του τόπου μας».

Περισσότερα...

Άλλαξαν πρόεδρο τα μισά δημοτικά συμβούλια

 • PDF

Αρκετά νέα πρόσωπα σε θέσεις αντιδημάρχων

dhmarxeioΜε νέα προεδρεία στα δημοτικά συμβούλια και αρκετούς νέους αντιδημάρχους συνεχίζουν οι δήμοι του νομού το υπόλοιπο της δημοτικής περιόδου, μέχρι και τον Αύγουστο του 2014. Στα τέσσερα από τα οκτώ δημοτικά συμβούλια οι πρόεδροι παρέμειναν οι ίδιοι, δηλαδή επανεκλέχτηκαν και σε ισάριθμα έχουν εκλεγεί νέα πρόσωπα. Σε ότι αφορά αντιπροέδρους και γραμματείς υπήρξαν αρκετές αλλαγές. Μεταξύ των προέδρων δεν υπάρχει κάποια γυναίκα, μόνον μια σε θέση αντιπροέδρου στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Περισσότερα...

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Η Πολιτεία υπονομεύει την Αιρετή Περιφέρεια και αναβαθμίζει την Αποκεντρωμένη»

 • PDF

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη στο aftodioikisi.gr

kaxrimanisΟυσιαστική Αποκέντρωση, όχι υπονόμευση από το κράτος και «stop» στις περικοπές θεσμοθετημένων πόρων. Αυτές οι τρεις φράσεις είναι κοινές στο στόμα των περιφερειαρχών της χώρας, οι οποίοι με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr κάνουν κριτική αλλά και τον απολογισμό για τα δύο χρόνια «Καλλικράτη».

Περισσότερα...