Wed12112019

Last update07:45:01 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Για 25 χρόνια ακόμα, τα τέλη των απορριμμάτων θα εισπράττει η Περιφέρεια...

 • PDF

perifereiako-noe-2019Θολό τοπίο εξακολουθεί να παραμένει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο μετά και την ψήφιση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Ήπειρο, πριν από μία εβδομάδα.

Αυτό που προκύπτει από τη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, επ' αφορμή της έγκρισης της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2019, είναι πως η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνεχίσει για 25 χρόνια να εισπράττει τα τέλη λειτουργίας του εργοστασίου απορριμμάτων και της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων από τους 18 Δήμους της Ηπείρου, για λογαριασμό του αναδόχου του εργοστασίου, δηλαδή της ΤΕΡΝΑ.

Περισσότερα...

Στα ύψη η τουριστική κίνηση και τον Οκτώβριο τα Γιάννενα

 • PDF

ioannina-5Στην πρώτη θέση του γενικού δείκτη ικανοποίησης τουριστών βρίσκεται η Ήπειρος για τον μήνα Οκτώβριο ενώ ταυτόχρονα η πόλη των Ιωαννίνων πλασάρεται στους δέκα πιο δημοφιλής προορισμούς για τον ίδιο μήνα.

Οι πολίτες που επιλέγουν τη χώρα μας ως ταξιδιωτικό προορισμό είναι από τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία ενώ για πρώτη φορά φέτος αρκετοί κάτοικοι του Ισραήλ πραγματοποίησαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο χάρτη των χωρών που ως προορισμό τους έχουν τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ, τα Γιάννινα καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση πίσω από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο. Την ίδια θέση κατείχαν και για το έτος 2018.

Περισσότερα...

Αιτήσεις για συμμετοχή στα τμήματα του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ζίτσας

 • PDF

kentra-dia viou ma8hshsΑιτήσεις για συμμετοχή στα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Ζίτσας μπορούν να υποβάλουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα 59 προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης που πρόκειται να δημιουργηθούν και να ξεκινήσει η υλοποίησή τους από το μήνα Δεκέμβριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις προσερχόμενοι στο Δημαρχείο στην Ελεούσα με την αστυνομική τους ταυτότητα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Περισσότερα...

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζίτσας για το 2020

 • PDF

dimarxeio-zitsasΕγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου Ζίτσας για το 2020, στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (27/11/2019).

Το σύνολο του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 24.011.654,46 ευρώ και όπως υπογράμμισε στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας, «αποτελεί το εργαλείο δουλειάς των υπηρεσιών του Δήμου, αποτυπώνει πως ο Δήμος Ζίτσας προσπαθεί, καταφέρνει να στέκεται όρθιος και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο και ταυτόχρονα δίνει το στίγμα των επιδιώξεων της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής ώστε ο Δήμος να συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων».

Περισσότερα...

Μείωση του κόστους άσκησης της αγροτικής δραστηριότητας μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρότεινε η Μ.Κεφάλα

 • PDF

maria-kefala-2019Σημαντική ελάφρυνση του κόστους άσκησης της δραστηριότητας αγροτικής εκμετάλλευσης μέσω της αύξησης του ποσοστού αυτό-παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης σε ποσοστό μέχρι και 75% σε ετήσια βάση από το 20% που ισχύει μέχρι σήμερα, προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσαν χθες στη Βουλή 8 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων η Μ.Α.Κεφάλα.

Περισσότερα...

Μ.Κεφάλα:Να δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς απομακρυσμένων περιοχών

 • PDF

maria-kefala2Μείζον πρόβλημα για την εύρυθμη και ολοκληρωμένη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές , αποτελεί η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να καταργήσει την διπλή μοριοδότηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερα...

Μαθητές γνωρίζουν τις δομές, τη λειτουργία και τις δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου

 • PDF

mathites-perifereiaΠρόγραμμα επισκέψεων μαθητών στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις της, έχει θέσει σε εφαρμογή η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Η πρωτοβουλία έχει λάβει τη συμβολική ονομασία «Περιφέρεια των εφήβων». Η πρώτη επίσκεψη έγινε από μαθητές των «Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων»και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου το Διοικητήριο επισκέφθηκαν μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Ελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

 • PDF

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

forologiki-dilosiΣτη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μικρές αλλαγές σε σχέση με το κείμενο που δόθηκε προς διαβούλευση. Η ψήφισή του αναμένεται έως τις 20 Δεκεμβρίου μαζί με τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το φορολογικό νομοσχέδιο με τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο» είναι «ένα νομοσχέδιο τομή, με το οποίο επιδιώκεται η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, η άμεση βελτίωση των οικονομικών δεικτών της χώρας, η ελάφρυνση της φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και η υποβοήθηση της οικονομικής δραστηριότητας του παραγωγικού σκέλους της ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα, με το φορολογικό νομοσχέδιο παρέχονται σημαντικά κίνητρα για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και κεφαλαίων που θα καταστήσουν την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Περισσότερα...

Προγράμματα επιμόρφωσης ενηλίκων από το Κ.Δ.Β.Μ Πωγωνίου

 • PDF

LOGO dhmos pogoniou Ο Δήμος Πωγωνίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Πωγωνίου, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Περισσότερα...

Οι δήμαρχοι δεν θέλουν την απλή αναλογική

 • PDF

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ OPINION POLL

dimarxosΑντίθετοι με την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, εμφανίζονται οι δήμαρχοι σε δημοσκόπηση της εταιρείας OPINION POLL

Η έρευνα έγινε ανάμεσα στους δημάρχους για λογαριασμό του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» και κατέδειξε ότι το 95,6% επικροτεί τη σχετική ρύθμιση της κυβέρνησης - μόνο το 2,94% να έχει αντίθετη άποψη.

Επίσης η ρύθμιση για την δυνατότητα συνεργασίας με ιδιώτες για την παροχή Υπηρεσιών όπως η Καθαριότητα ή η Συντήρηση Πρασίνου και του Ηλεκτροφωτισμού, έχει υπέρ το 75% των δημάρχων, με το υπόλοιπό 25% να διαφωνεί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2019 13:30

Περισσότερα...

Πρώτη συνάντηση για να... βγει η νέα Διοίκηση

 • PDF

ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

tee hpeirouΗ πρώτη διερευνητική και σε μεγάλο βαθμό... υποχρεωτική συνάντηση στο τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ, για την συγκρότηση διοίκησης στο τοπικό παράρτημα, μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Στην πρόσκληση του πρώτου σε σταυρούς μέλους της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», Γιάννη Τσίγκρου ανταποκρίθηκαν και εκπροσωπήθηκαν οι παρατάξεις που θα μετέχουν στη νέα διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου και οι οποίες εξέλεξαν μέλη στην αντιπροσωπεία του τοπικού παραρτήματος του ΤΕΕ.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα