Wed12112019

Last update07:45:01 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Μια παιδιατρική κλινική που δε θυμίζει νοσοκομείο

 • PDF

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

paidiatrikh-klinikh-xatzhkwstaΜια εντελώς διαφορετική εικόνα θα αντικρίζουν πλέον οι μικροί νοσηλευόμενοι στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», αφού με την δραστική ανακαίνιση των χώρων και του εξοπλισμού που έγινε κατά τους τελευταίους μήνες, ο χώρος δε θυμίζει πια νοσοκομείο.

Η βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας που περνά μέσα και από την ανακαίνιση χώρων και κλινικών ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της παρούσας διοίκησης του νοσοκομείου και για την Παιδιατρική Κλινική του «Χατζηκώστα», ο διοικητής του ιδρύματος Βαγγέλης Καρβούνης, στο πλαίσιο μιας ανεπίσημης τελετής εγκαινίων, θυμήθηκε πως ήταν στον 6ο μήνα της θητείας του, όταν ξεκίνησαν οι επαφές και οι συζητήσεις για την ανακαίνιση της Παιδιατρικής.

Περισσότερα...

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

 • PDF

dhmarxeio-3Η Δημοτική Αρχή κατέθεσε πρόταση για τα ανταποδοτικά τέλη με βασικές αρχές τον εξορθολογισμό και την αποκατάσταση της ισοπολιτείας.

Η πρόταση που τελικά ψηφίστηκε συνδιαμορφώθηκε μετά από διάλογο τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το μέρος της απόφασης –οι μειώσεις δηλαδή στην Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων- που σήμερα απαξιώνεται από την «Ενότητα Πολιτών» είναι αυτό που ψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της ίδιας παράταξης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 16:16

Περισσότερα...

Αναστολή υποδοχής νέων περιστατικών λόγω έλλειψης προσωπικού

 • PDF

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

kkp-hpeiroyΤο ΔΣ του ΚΚΠΠΗ ενημερώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στις υπηρεσίες του, οι οποίες κατόπιν της ολοκλήρωσης του οκτάμηνου κύκλου μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι έντονες και η διαμορφωθείσα κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω και με την λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού 31/12/2019, οδήγησε στην εκ των συνθηκών αναγκαστική προσωρινή αναστολή εισαγωγών νέων περιστατικών στις Δομές Προστασίας ΑμεΑ του ΚΚΠΠΗ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 13:49

Περισσότερα...

Στην υγεία σας οι «μειώσεις» κύριε Δήμαρχε

 • PDF

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

dhmarxeio-4Τα βέλη της προς δύο κατευθύνσεις με τον ίδιο όμως στόχο, το Δήμαρχο Ιωαννίνων, εξαπέλυσε η παράταξη του Θωμά Μπέγκα, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» με αφορμή τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου και ειδικότερα στο θέμα των ανταποδοτικών τελών.

Από την μία τον κατηγορεί ότι δεν κράτησε το λόγο του όταν προέτρεψε την αντιπολίτευση να μην ζητήσει την αναβολή του θέματος-την οποία θα πετύχαινε- δεσμευόμενος ότι θα αναζητηθούν ευρύτερες συγκλίσεις και από την άλλη στηλιτεύει την απόφαση μείωσης των τελών στην πόλη λέγοντας ότι το κέδρος των γιαννιωτών είναι ίσο με 4-5 καφέδες όλο το χρόνο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 12:37

Περισσότερα...

Αναβρασμός για το βιοαέριο στη Ζίτσα

 • PDF

BIOAERIO-MONADAΑνακοίνωση σχετικά με την αδειοδότηση μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο στο δήμο Ζίτσας, και συγκεκριμένα στην Κάτω Λαψίστα, εξέδωσε η παράταξη του Βασίλη Γαρδίκου απευθυνόμενη στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περισσότερα...

Ερώτηση της Μ. Τζούφη στη Βουλή για το νέο κλειστό γυμναστήριο Ιωαννίνων

 • PDF

Meroph-tzoufiΤο ζήτημα της ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου Ιωαννίνων φέρνει η Μερόπη Τζούφη στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε το έργο κατά την επίσκεψή του στην πόλη τον Μάιο του 2019. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενέταξε την ανέγερσή του στον προγραμματισμό της και μελετούσε την ορθή και με λογικό κόστος συντήρηση των εγκαταστάσεων, χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες.

Περισσότερα...

Δημοτικά τέλη με πολλή συζήτηση

 • PDF

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

dhmotiko-symboulio-2019-noeΗ πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τα δημοτικά τέλη όπως αυτή διαμορφώθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η βασικότερη αλλαγή που έρχεται είναι η μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 5,5% για όλα τα νοικοκυριά στην Τοπική Κοινότητα Ιωαννίνων, την ίδια ώρα όμως που στο Πέραμα αυξάνονται από 0,70 σε 0,75 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου αυξάνονται από 0,54 ευρώ σε 0,65 το τετραγωνικό.

Για μια γενναία απόφαση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος στάθηκε στην προσπάθεια σύγκλισης των τελών σε όλο το Δήμο.

Περισσότερα...

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να προβεί σε μετονομασία του Ζαππείου Μεγάρου

 • PDF

zappeio-megaroΣε καμία αλλαγή του ονόματος του Ζαππείου Μεγάρου δεν πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Οικονομικών. Την απάντηση αυτή έδωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Απ. Βεσυρόπουλος στην Αναφορά που είχε καταθέσει ο Σταύρος Καλογιάννης με αφορμή το κοινό υπόμνημα του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Μελετών,

Περισσότερα...

Εξετάσεις φαρμακοποιών για άδεια άσκησης επαγγέλματος

 • PDF

ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

farmakeio2Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Μακεδονίας 8, Αθήνα) είναι μέχρι την Δευτέρα 09-12-2019. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 16-12-2019

Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Περισσότερα...

Δύο βραβεία για τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

 • PDF

vraveio-okpapaΟι έξι πυλώνες της πολιτικής των υγιών πόλεων αναπτύχθηκαν στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτριος Πάνου και η Συντονίστρια για το ΕΔΥΥΠΠΥ Στεφανία Τσούκη.

Οι έξι πυλώνες της Πολιτικής των Υγιών Πόλεων είναι : Άνθρωποι, Τόπος, Ειρήνη, Ευημερία, Συμμετοχή και Πλανήτης.

Περισσότερα...

Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο Κέντρο Προσφύγων του Κατσικά

 • PDF

tampela-diavashΜία σειρά ενεργειών με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας πέριξ του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφυγών του Κατσικά ολοκλήρωσε μέχρι τώρα ο Δήμος Ιωαννιτών.

Από σήμερα και μετά από συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ξεκίνησε η ενημέρωση για τα ίδια ζητήματα εντός του καταυλισμού.

Το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Βλέτσα .

Όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας από τις αρχές του Σεπτέμβρη η Δημοτική Αρχή ήρθε αντιμέτωπη με το ζήτημα της μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στην Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα