Tue12112018

Last update10:54:36 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Συνεργασία 11 δήμων για το μεταναστευτικό

 • PDF

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

prosfyges-katsikasΈντεκα δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Ιωαννιτών, υπογράφουν πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη πολιτικών και εργαλείων ένταξης προσφύγων στην ελληνική κοινωνία μετά από πρωτοβουλία του δήμου Αθήνας και του δήμου Θεσσαλονίκης. Η πρώτη συνάντηση του δικτύου πόλεων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα με τους εκπροσώπους των δήμων (από τα Γιάννενα παρέστη ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας) που συμμετείχαν να θίγουν επιτακτικά το ζήτημα της πρόσβασης προσφύγων στην εκπαίδευση αλλά και στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα...

Η ευκαιρία της Ελλάδας ως διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο

 • PDF

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

aytokinhta-aeroplano-konteinerΗ χώρα αλλάζει ραγδαία στο κομμάτι των υποδομών και μαζί "σέρνει" σε αναβάθμιση και τα μεταφορικά δίκτυα που διαθέτει. Τα προβλήματα και τα κουσούρια που άφησε η κρίση είναι αδιαμφισβήτητα πολλά. Ειδικά στις μεταφορές το βλέπουμε έντονα. Λιγοστό προσωπικό, προβλήματα με τη συντήρηση, αδυναμία προσφοράς υψηλής ποιότητας μεταφορικό έργο είναι κάποια από αυτά. Αφήνοντας με αργό ρυθμό την σφοδρότερη οικονομική κρίση που γνώρισε η χώρα την τελευταία δεκαετία είναι ώρα να δούμε μπροστά.

Περισσότερα...

Αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

 • PDF

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

spo 2018Η υποχρέωση να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που συνήθως έχουν τοπικά χαρακτηριστικά, τονίστηκε κατά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συνήλθε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Περισσότερα...

Τα Αρχαία Θέατρα , «μοχλός» για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του συνόλου της Ηπείρου

 • PDF

politistikes diadromes 8eatraΜετά από έξι χρόνια προεργασίας για το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του προγράμματος, η Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου είναι στη διάθεση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Περισσότερα...

Στη γραμμή Βούρδα ο Γιώργος Ζάψας

 • PDF

ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

zapsasΤο ρόλο του ως κομματικού υποψηφίου Περιφερειάρχη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να παίζει για τα καλά ο Γιώργος Ζάψας, ο οποίος με ανακοίνωσή του στέκεται στο πλευρό του Γ.Γ. Υποδομών Θ. Βούρδα κατηγορώντας τον Περιφερειάρχη για προεκλογικό ενδιαφέρον σε ότι αφορά το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Συνάντηση Χρ. Μαντά με τους «Πολίτες για την Ανατροπή»

 • PDF

mantas-synanthshΣυνάντηση με μέλη της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή" πραγματοποίησε ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.

Περισσότερα...

Έτοιμος ο «οδηγός» για την Ήπειρο του αύριο

 • PDF

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

hpeirosxartisΗ σειρά της Ηπείρου να αποκτήσει αναθεωρημένο περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο, το οποίο καθορίζει τις χωροταξικές, πολεοδομικές, περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές επιλογές για τα επόμενα χρόνια ήρθε με την υπογραφή του αναθεωρημένου Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Ηπείρου από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη και τον αναπληρωτή Σ. Φάμελλο.

Περισσότερα...

Η Περιφερειακότητα και οι Πολιτιστικές διαδρομές της Ηπείρου

 • PDF

Δήλωση Σπύρου Ριζόπουλου

spyros-rizopoulos-orizontes-ths-hpeirou««... Χρειαζόμαστε έναν άξονα που θα ξεκινά από το νεκρομαντείο στον Αχέροντα και τη Δωδώνη και θα καταλήγει στο Ζάλογγο και τη Νικόπολη δίνοντας στον επισκέπτη να καταλάβει την πολιτισμική διαδρομή της περιοχής κατά τις διαφορετικές περιόδους της Ιστορίας. ...»

Περισσότερα...

Ανοιχτή επιστολή Δημητρίου στον Περιφερειάρχη για τη Spdider

 • PDF

dhmhtrhs dhmhtriouΑνοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, συνοδευόμενη από μια σειρά ερωτημάτων για την απόφαση της Περιφέρειας να συμμετέχει στον πλειστηριασμό για την αγορά ενός κτιρίου της Spider, απέστειλε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου.

Περισσότερα...

Ο Σπ. Ριζόπουλος για τον Κ. Κατσίφα

 • PDF

rizopoulos-diapseyoynΑνακοίνωση για τον θάνατο του Κ. Κατσίφα εξέδωσε η παράταξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου, Σπύρου Ριζόπουλου.

Περισσότερα...

Διαγωνισμός φωτογραφίας «Νερό, δώρο της φύσης, πηγή ζωής και πολιτισμού»

 • PDF

gkolas-xrisostomouΔιαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Νερό, δώρο της φύσης, πηγή ζωής και πολιτισμού» οργανώνει το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Ι., στο πλαίσιο των προωθούμενων πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη της πλούσιας ομορφιάς της πόλης των Ιωαννίνων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2018 13:26

Περισσότερα...