Tue01222019

Last update09:39:23 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο δήμος ζητά επίσπευση της δικαστικής έρευνας για το έλλειμμα

 • PDF

Συνάντηση δικηγόρων του με τον εισαγγελικό λειτουργό

dhmarxeioΤο αίτημα για άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με το μεγάλο έλλειμμα στο ταμείο του δήμου Ιωαννιτών επανέλαβε χθες ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ανακοινώνοντας ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι δικηγόροι του δήμου θα συναντηθούν με τον εισαγγελικό λειτουργό που χειρίζεται το θέμα, προκειμένου να ζητήσουν τη επίσπευση της δικαστικής έρευνας.

Περισσότερα...

Καλή αρχή για το Πάρκο Πυρσινέλλα

 • PDF

Επτά προτάσεις στο δήμο, ακολουθεί η διακήρυξη για μίσθωση

gianniotiko saloniΜεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες του εγχειρήματος και την οικονομική κρίση που δεν ευνοεί τις επενδυτικές πρωτοβουλίες με ίδια κεφάλαια, κρίνεται το αρχικό ενδιαφέρον για την μίσθωση και αξιοποίηση όχι απλά της επιχείρησης «Γιαννιώτικο Σαλόνι», αλλά συνολικά του Πάρκου Πυρσινέλλα.

Περισσότερα...

Υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης ...πουλούσε μελέτες σε ΔΕΥΑ

 • PDF

Ερευνάται αν επηρέαζε και τη χρηματοδότησή τους

deyaiΣτην εξιχνίαση κυκλώματος που «προμήθευε» 50 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης της χώρας με μελέτες για έργα τηλεχειρισμού των συστημάτων ύδρευσης, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από κοινοτικούς πόρους και δη το ΕΣΠΑ, την τελευταία δεκαετία, βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές αξιοποιώντας πόρισμα που διαβίβασε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Από την Ήπειρο πειθαρχικές ευθύνες αναζητούνται για τις ΔΕΥΑ Άρτας και Ηγουμενίτσας.

Περισσότερα...

Επιβάλλεται η άμεση διαλεύκανση

 • PDF

Για το έλλειμμα στο δήμο μετά την αυτοκτονία του Ν. Μάντη

dhmarxeioΥποχρέωση και καθήκον όλων των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών, είναι άμεση και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης με το ταμιακό έλλειμμα στο δήμο Ιωαννιτών, μετά το απονενοημένο διάβημα του 55χρονου πρώην αντιδημάρχου οικονομικών Νίκου Μάντη. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, υποσχόμενη στην οικογένειά του να μην επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει τη μνήμη του. Υπέρ της ταχείας αποκάλυψης των αιτιών που οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, τάσσεται η μείζονα μειοψηφία, να αλλά και άλλες παρατάξεις.

Περισσότερα...

Παραίτηση με αιχμές από το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος

 • PDF

Για «κατάντια» της Διοίκησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του

karabaki limnhΤην παραίτησή του υπέβαλε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως τονίζει και με ανακοίνωσή του για την καθόλου καλή συνεργασία που υπήρχε με την Διοίκηση, είτε αυτή λέγεται Αποκεντρωμένη, είτε Περιφέρεια, είτε Δήμος Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Τα... βρόντηξαν δήμαρχος Ηγουμενίτσας και το δημοτικό συμβούλιο

 • PDF

Παραιτήσεις λόγων διαθεσιμότητας στους ΟΤΑ

dimarxio-hgoumenitsasΣτην απόφαση να παραιτηθούν από το αξίωμα τους κατέληξαν οι 15 από τους 17 δημοτικούς συμβούλους του δήμου Ηγουμενίτσας, μαζί τους και ο δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο στη διαθεσιμότητα και τις επικείμενες απολύσεις στους δήμους. Οι παραιτήσεις θα κατατεθούν σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών και στην ΚΕΔΕ. Η είδηση έκανε το γύρο της χώρας, αφού είναι η πρώτη ομαδική παραίτηση σε δήμο και μάλιστα όχι από τους μεγάλους, αλλά ως πολιτική πράξη δεν παύει να έχει τη σημασία και τη βαρύτητα της. Μην ξεχνάμε ότι η δημοτική αρχή προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και η μείζονα μειοψηφία από τη ΝΔ, τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Περισσότερα...

Στο Υπουργείο Πολιτισμού η μελέτη για τα Λιθαρίτσια

 • PDF

li8aritsia maketaΟλοκληρώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών η μελέτη για την ανάπλαση του Πάρκου Λιθαρίτσια και εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να ακολουθήσει η εισήγησή τους προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Περισσότερα...

Προαναγγελία καθόδου στις δημοτικές εκλογές

 • PDF

Από Αλ. Φαρμάκη, Γ. Κρανά, Χ. Λεοντάρη, Β. Λαγό και άλλους

dhmarxeioΜε αυστηρή κριτική προς τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων, αλλά και την μείζονα μειοψηφία, χωρίς όμως να αφήνει στο απυρόβλητο και τις παρατάξεις της Αριστεράς, παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα ομάδα πολιτών προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, την κάθοδο της στις δημοτικές εκλογές.

Περισσότερα...

«Αδιαπραγμάτευτη η ενότητα της παράταξης»

 • PDF

Ο εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής για τις δημόσιες διαφωνίες:

dhmhtrhs papadopoulosΔεν τίθεται θέμα ενότητας της «Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα», η παράταξη έχει ορίζοντα οκταετίας και οι όποιες διαφωνίες εκφράζονται δημόσια δεν είναι πολιτικές, ιδεολογικές ή προγραμματικές, οφείλονται στην πολυσυλλεκτικότητα της παράταξης και στις δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων και δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Παπαδόπουλου, με αφορμή σχετικό ερώτημα για τις δημόσια διατυπωθείσες, το τελευταίο διάστημα, διαφορετικές απόψεις και θέσεις μελών της δημοτικής αρχής και της παράταξης.

Περισσότερα...

«Σταυρόλεξο» το προεδρείο στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

 • PDF

Ισοπαλίες στις τέσσερις πρώτες απόπειρες

dhmarxeioΣε ... σταυρόλεξο για γερούς λύτες εξελίσσεται, όπως αναμενόταν άλλωστε, η συγκρότηση σε Σώμα του νέου 9μελούς διοικητικού συμβουλίου στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων και μάλιστα σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι «απειλούνται» με νέα διαθεσιμότητα και οι δήμοι με καταργήσεις νομικών προσώπων και επιχειρήσεων που ίσως σημάνουν απολύσεις προσωπικού.

Περισσότερα...

Το... κούρεμα δεν σήμανε το τέλος

 • PDF

Σε μεταβατικό στάδιο το έργο του αεροδρομίου

ergo aerodromioΣτην μετά... κουρέματος εποχή κινείται το έργο εκσυγχρονισμού και επέκτασης του αεροδρομίου Ιωαννίνων, αλλά εκτός της πληρωμής των λογαριασμών προς τον ανάδοχο που πάντα αποτελεί πρόβλημα και αιτία καθυστερήσεων, πρέπει να συνταχθεί η νέα μελέτη για τον μικρό σταθμό που θα ανεγερθεί δίπλα στον υπάρχοντα. Αυτός είναι το κυριότερο κομμάτι του εναπομείναντος έργου και φυσικά, το ...κούρεμα δεν σήμανε το τέλος, υπάρχει πολύς δρόμος...

Περισσότερα...