Wed06202018

Last update09:42:04 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Περιφερειάρχης επιμένει ότι είναι αδύνατη η εκτροπή του Αώου

 • PDF

Συναντήθηκε με τους δημάρχους Κόνιτσας και Ζαγορίου

perifereiahpeirounea2Την άποψη του ότι με τα δεδομένα που ισχύουν δεν μπορεί να γίνει εκτροπή του Αώου για ενεργειακή αξιοποίηση των νερών του ή για μεταφορά στο λεκανοπέδιο για ενίσχυση της ύδρευσης ή εμπλουτισμό της λίμνης, όπως είναι το, υιοθετηθέν από το ΥΠΕΚΑ, σχέδιο των εταιρειών ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, εξέφρασε εκ νέου χθες ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Περισσότερα...

Αλαλούμ με το Π.Δ. του Πανεπιστημίου

 • PDF

Προφορικές δεσμεύσεις, ότι δεν αλλάζει τίποτα, από το υπουργείο Παιδείας

panepisthmio ioanninaΤι κι αν τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχτεί ότι οι προφορικές δεσμεύσεις που δόθηκαν από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σε τοπικούς φορείς αλλά και πολιτικά πρόσωπα σε ότι αφορά το σχέδιο «Αθηνά» και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο, από χθες επιχειρείται ξανά μέσω των ίδιων διαβεβαιώσεων να πειστεί η τοπική κοινωνία ότι τελικά τα όσα ανακοινώθηκαν με τα Π.Δ που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ευσταθούν.

Περισσότερα...

Νικητής και πάλι η αποχή στις φοιτητικές εκλογές

 • PDF

Πρωτιά για ΔΑΠ, δεύτερη η ΠΚΣ

panepisthmio ioanninaΜε μεγάλο νικητή την αποχή, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές στο δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

anakiklosi 1Οι Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών, ολοκληρώνονται στις 19 Απριλίου 2013. Στο Δημαρχείο(αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου), στις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Απριλίου, οι μαθητές όλων των σχολικών τμημάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα παραδώσουν τα κουπόνια που έχουν συλλέξει από τα «σπιτάκια» Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ώστε να καταμετρηθούν.

Περισσότερα...

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

 • PDF

Ήρεμο το κλίμα σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

kalpiΑνοίγουν σήμερα οι κάλπες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τις φοιτητικές εκλογές οι οποίες φέτος διεξάγονται κάτω από ένα πολύ διαφορετικό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στη χώρα αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω του μνημονίου, αλλά κυρίως λόγω των πολιτικών ανακατατάξεων που έχουν επιφέρει οι τελευταίες εκλογές.

Περισσότερα...

Ξεκινά η ανακύκλωση γυαλιού από εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ

 • PDF

Με κωδωνόσχημους κάδους σε όλη την πόλη

anakiklosi 1Στα πλαίσια της προσπάθειας του δήμου Ιωαννιτών για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, μετά την τοποθέτηση των μπλε κάδων της ανακύκλωσης, ο δήμος Ιωαννιτών ξεκινά και ιδιαίτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, εκεί δηλαδή όπου συγκεντρώνονται επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, αίθουσες δεξιώσεων.

Περισσότερα...

Στην Ευρώπη ο ΠΑΣ

 • PDF

Στο πόδι όλη η πόλη

pas kerkyraΟ ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε το άγχος και την Κέρκυρα (1-0) και εξασφάλισε την συμμετοχή του στα play off του πρωταθλήματος. «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν ο Ίλιτς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν την πολύτιμη και ιστορική νίκη, η οποία τους εξασφαλίζει την συμμετοχή στα play off του πρωταθλήματος, καθώς έφτασαν τους 44 βαθμούς και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν συνολικά η δωδέκατη νίκη για τους Ηπειρώτες στο εφετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, η Κέρκυρα γνώρισε την 17η εφετινή της ήττα και παρέμεινε ουραγός της βαθμολογίας με 20 βαθμούς.

Περισσότερα...

«Ντρίπλα» του ΥΠΕΚΑ για εκτροπή του Αώου

 • PDF

Το... βαφτίζει υδροηλεκτρικό από πολυδύναμο

awos bobousaΜε... ντρίπλα προσπαθεί να ξεπεράσει τον σκόπελο που προκαλεί οι αντιδράσεις της κοινωνίας αλλά και των Φορέων της περιοχής της Κόνιτσας και του Ζαγορίου μια ενδεχόμενη εκτροπή του Αώου η Ειδική γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ καθώς στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου Διαχείρισης των υδατικών πόρων του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, δεν περιλαμβάνει το έργο στα μέτρα που προτείνει αλλά, αφού το μετονομάζει σε υδροηλεκτρικό από πολυδύναμο, το εντάσσει στην κατηγορία των προγραμματιζόμενων έργων.

Περισσότερα...

Την Κυριακή καθαρίζουμε τα Γιάννινα

 • PDF

Μαζική η συμμετοχή φορέων και εθελοντών στην εκστρατεία«Let's Do It Greece»

gianniotiko ka8arismosΤην Κυριακή 14 Απριλίου θα γίνει φέτος η πανελλαδική εκδήλωση «Let's Do It Greece», στην οποία συμμετέχουν φορείς και οργανώσεις από όλη την Ήπειρο.

Συνολικά, συμμετέχουν 96 χώρες από όλο τον κόσμο, που εμπλέκουν περί τα 7 εκατομμύρια εθελοντές.

Περισσότερα...

Η «Αθηνά» χρειάζεται μεγαλύτερη οικονομική στήριξη

 • PDF

synodos prytanewn giannenaΤα θέματα σχέσεων μεταξύ πρυτάνεων και των νέων Συμβουλίων στα Πανεπιστήμια, ο «μονομερής», όπως σχολίασαν, σχεδιασμός της «Αθηνάς» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης, η υποχρηματοδότηση της έρευνας και ο αριθμός των εισακτέων που προτείνεται από το υπουργείο Παιδείας εφέτος μεγαλύτερος από τον περυσινό σε αρκετά τμήματα (ειδικά της θετικής κατεύθυνσης και τα Πολυτεχνεία), ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την 72η Σύνοδο πρυτάνεων που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Προωθείται το υποέργο για τα επιπλέον σκουπίδια στη Δουρούτη

 • PDF

Θα μείνει «αποθηκευμένη» η λυματολάσπη, λόγω κόστους

xomaterh doyroythΤο πρόβλημα με το έργο αποκατάστασης της χωματερής Δουρούτης και η διαχείριση της λυματολάσπης σε αυτή, αλλά και από τον βιολογικό καθαρισμό απασχολούν το δήμο και τη ΔΕΥΑΙ. Για το μεν πρώτο, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος απαντώντας στο δημοτικό συμβούλιο σε σχετικά θέματα που είχε θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας τόνισε, ότι μετά από την «εξαιρετική συνεργασία» που υπήρξε με την Περιφέρεια Ηπείρου, συμφωνήθηκε πλήρως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ένταξη του συμπληρωματικού υποέργου.

Περισσότερα...