Mon12112017

Last update08:47:51 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια ωραία ατμόσφαιρα

 • PDF

athanasiouΤην ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει μετρητό για μισθούς και συντάξεις του δημοσίου οι δανειστές και όλη η χώρα περιμένουμε να δούμε πως τα οικονομικά επιτελεία θα δεσμευτούν για μεταρρυθμίσεις και πως θα υλοποιήσουν τις νέες υποσχέσεις.

Το ενδεχόμενο να μην πληρώσει η χώρα τους δανειστές απομακρύνεται όπως φαίνεται από τις αγωνιώδεις προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση να βρεθούν χρήματα ακόμη και από τα αποθεματικά των ΔΕΚΟ.

Περισσότερα...

Βασική αρχή

 • PDF

SPYROSΑΠΟ την συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα κρατήσω, μεταξύ των άλλων το εξής θετικό.

Αυτό που είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Είναι προτιμότερο να μιλάμε ο ένας με τον άλλον, παρά να μιλάμε ο ένας για τον άλλον.

Πιο απλά είναι προτιμότερο να έχουμε έναν διάλογο μεταξύ μας παρά ο ένας να κατηγορεί τον άλλον.

- Και αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη είναι μια πολύ σημαντική επισήμανση.

Περισσότερα...

Η εξειδικευμένη λίστα

 • PDF

athanasiouΟ τρόπος με τον οποίο θα συνταχθεί η λίστα με τα μέτρα – μεταρρυθμίσεις για να αποσταλεί στους θεσμούς θα κρίνει και το αποτέλεσμα για την χρηματοδότηση η όχι της χώρας.

Περισσότερα...

Από τα παράθυρα Ι

 • PDF

SPYROSΥΠΑΡΧΕΙ μια βιομηχανία ανάδειξης προσώπων η οποία καλά λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια.

Και η βιομηχανία αυτή έχει έδρα τα τηλεοπτικά πάνελ.

Κάποτε αναδείκνυε δικηγόρους μέσα από τις τηλεοπτικές δίκες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Φαντάζομαι να θυμάστε πόσοι δικηγόροι έγιναν γνωστοί και διάσημοι μέσα από τα παράθυρα του Μάκη...

- Οι οποίοι βέβαια στην συνέχει εξαργύρωσαν την δημοσιότητα αυτή ανεβάζοντας το κασέ τους.

Περισσότερα...

Το νέο μείγμα πολιτικής του κ Τσίπρα

 • PDF

athanasiouΗ δεύτερη σημαντική συνάντηση του πρωθυπουργού κ Τσίπρα και της κ Μέρκελ δεν θα μπορούσε να έχει αρνητικά αποτελέσματα αντίθετα μπορεί να είναι το πρόκριμα για εκταμίευση έως και 4,5 δις μέχρι τις αρχές του Απριλίου.

Είναι σημαντικό να επιβεβαιωθεί και πάλι η πρόθεση όλων βρεθεί κοινός τόπος ώστε να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ της χώρας, των άλλων ευρωπαϊκών κρατών και των θεσμών

Περισσότερα...

Για ποιό λόγο;

 • PDF

SPYROSΓΙΑ ποιο λόγο άραγε χρειάστηκε να χαθεί τόσος χρόνος, να γονατίσει η οικονομία, να φύγουν από τις τράπεζες εκατομμύρια καταθέσεων, προκειμένου να επιστρέψουμε στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου;

Για ποιο λόγο χρειάστηκε να χαθεί ένας μήνας προκειμένου να (ξανά) συμφωνήσουμε με τους... θεσμούς ότι θα πάρουμε μέτρα για μεταρρυθμίσεις;

Σας παρακαλούμε όχι άλλη... δημιουργική ασάφεια.

- Κάνει κακό στην οικονομία.

Περισσότερα...

Δική μας ευθύνη οι μεταρρυθμίσεις

 • PDF

athanasiouΗ οκταμερής συνάντηση του πρωθυπουργού είχε θετικό πρόσημο για την χώρα που απέφυγε μια ολοσχερής ρήξη με τους δανειστές και επαναδιατυπώθηκε ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας με τις ανάλογες δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Έγινε για μία κόμη φορά σαφές προς την Ελληνική κυβέρνηση και ο κύριος Τσίπρα συμφώνησε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν πολλές μεταφράσεις για τις συμφωνίες που υπογράφονται με τους εταίρους δανειστές μας.

Περισσότερα...

Δεν έχει μέτρο

 • PDF

SPYROSΤΕΛΙΚΑ η γυναίκα δεν έχει μέτρο.

Για την πρόεδρο της Βουλής ο λόγος.

Ναι. Την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η γυναίκα δεν παίζεται.

Εκεί που όλα σχεδόν τα κόμματα δήλωναν από την αρχή ότι θα ψηφίσουν το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, κατάφερε να κάνει την βουλή άνω κάτω.

- Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν έχει συναίσθηση της κατάστασης.

Περισσότερα...

Υπάρχει πλάνο Β;

 • PDF

athanasiouΥπάρχει πλάνο β για την χώρα από την κυβέρνηση εάν τελικά δεν υπάρξει υποχώρηση από τους εταίρους ή από την κυβέρνηση;

Είναι το ίδιο ερώτημα που είχε τεθεί πολλές φορές και πριν από τις εκλογές. Η απάντηση από την κυβέρνηση ήταν ότι οι εταίροι θα συμφωνήσουν γιατί είναι δίκαια τα αιτήματα της χώρας και γιατί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα καταστρέψει το ευρώ και την ευρωζώνη.

Περισσότερα...

Με αξιοπρέπεια

 • PDF

SPYROSΗ ΠΟΛΗ τίμησε αξιοπρεπώς την μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η πρωτοβουλία του δημάρχου Θωμά Μπέγκα να γίνει συγκέντρωση πολιτών έξω από το δημαρχείο προχθές το βράδυ μεγάλη ανταπόκριση.

Χιλιάδες γιαννιώτες συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετίσουν το παλληκάρι που άφησε πρόωρα την ζωή, θύμα σχολικής βίας.

- Μια συγκέντρωση βουβή, ανάλογη με την περίσταση.

Περισσότερα...

Η απομόνωση είναι ο μονόδρομος της εξόδου

 • PDF

athanasiouΤο θέμα της εξόδου της χώρας από το ευρώ είναι πλέον καθημερινή συζήτηση που προέρχεται από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και πάει να χάσει και την τεράστια σημασία για όλους μας λόγο της συνεχούς αναφοράς.

Όλο το διάστημα μετά τις εκλογές η χώρα πληρώνει τα χρέη από τις σάρκες όλων μας και θα συνεχίσει όπως φαίνεται να το κάνει με κάθε κόστος.

Περισσότερα...