Sun01212018

Last update09:45:04 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Ανυπαρξία συναλλαγών στα Γιάννενα

 • PDF

Σε... αναζήτηση των νέων αντικειμενικών αξιών!

antikeimenikes-ioanninaΔυσεπίλυτος γρίφος παραμένει για το ΥΠΟΙΚ η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στις εμπορικές αξίες των ακινήτων.

Περισσότερα...

Πρόταση για κέντρο αποτέφρωσης στα Γιάννενα

 • PDF

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ...

apotefrwshΗ πολιτεία ήρε τα πολλά νομοθετικά κωλύματα που περιέπλεκαν το θέμα της αποτέφρωσης των νεκρών στη χώρα μας, αν και νομοθετημένο από το 2005! Τα προοδευτικά μυαλά στην περιοχή μας υπάρχουν και συνεπικουρούνται σε διάφορα θέματα, από ένα Μητροπολίτη με ανοιχτούς ορίζοντες. Η πολιτική βούληση απομένει για να γίνει πράξη το πρώτο «Κέντρο Αποτέφρωσης Οστών Νεκρών (Κ.Α.Ο.Ν.)» στα Γιάννενα...

Περισσότερα...

Αναδιοργάνωση για λιγότερη γραφειοκρατία στην Αυτοδιοίκηση

 • PDF

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ

grafeiokratiaΥπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό, Προγραμματική Συμφωνία για τη Δράση «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας των ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού – Πιλοτική λειτουργία». Στην υπογραφή παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Περισσότερα...

Βανδαλίστηκε, ξανά, η πρόσοψη της Τράπεζας της Ελλάδος

 • PDF

bandalismos trapezaΓια μία ακόμη φορά, το γλυπτό του Πάρι Πρέκα στην πρόσοψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας βανδαλίστηκε.

Περισσότερα...

Προχωρά άμεσα η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ

 • PDF

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

kede daneiaΠρωτοβουλία για να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα ορίζει ότι προηγείται, της πώλησης των «κόκκινων» δανείων στα funds, η δυνατότητα εξαγοράς τους από τους ίδιους τους δανειολήπτες, αναλαμβάνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Περισσότερα...

Ρεκόρ προσλήψεων αλλά...

 • PDF

ΕΠΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

erganhΤην υψηλότερη επίδοση έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα, με 143.535 νέες θέσεις εργασίας, κατέγραψε το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Περισσότερα...

Μάρτιος, ο μήνας των ιδιωτικοποιήσεων

 • PDF

ΕΓΝΑΤIΑ ΟΔOΣ, ΛΙΜEΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟYΠΟΛΗΣ, ΗΓΟΥΜΕΝIΤΣΑΣ

egnatiaΤις διαδικασίες για μια συνολική αξιοποίηση των βασικών μεταφορικών υποδομών της Βορείου Ελλάδος επιταχύνει το Δημόσιο, καθώς επιχειρείται να κλείσει άμεσα, έως τα μέσα Μαρτίου, η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, να εισέλθει στη δεύτερη φάση η διαγωνιστική διαδικασία για την Εγνατία Οδό και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων σε Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα.

Περισσότερα...

Πως θα είναι το Πανεπιστήμιο Ηπείρου

 • PDF

ΟΙ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

panepistimioiwanninwnΜέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η νέα δομή που αποκτά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά τη συνένωσή του με το ΤΕΙ Ηπείρου. Η συνένωση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα δημιουργήσει ένα υπερ- πανεπιστήμιο με προοπτικές να πρωταγωνιστεί όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και με δυνατότητες διασύνδεσης με την τοπική οικονομία.

Περισσότερα...

Από 16 έως 18 Μαρτίου το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

 • PDF

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

kinhma allaghsΑπό τις 16 έως τις 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής όπου μεταξύ άλλων θα διαμορφωθεί η διακήρυξη του κόμματος και θα παρουσιαστεί το έμβλημα.

Περισσότερα...

Ενιαίο μέτωπο για την προστασία της φέτας

 • PDF

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ

syskepsi pop.Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραγωγοί, συνεταιριστικές οργανώσεις, γαλακτοβιομηχανίες και λοιπές τυροκομικές μονάδες της Ηπείρου, συγκροτούν ενιαίο μέτωπο για την προστασία της φέτας και των άλλων τυροκομικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Περισσότερα...

«Πολυδύναμο» μέσα στο 2018 για το «Χατζηκώστα»

 • PDF

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΣ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ

polydynamoΑπό εκείνο το ζεστό, ανοιξιάτικο μεσημέρι που ως Υπουργός Υγείας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έθετε στην αυλή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών Ουσιών, μέχρι τη μέρα που το πρότυπο αυτό για τα πανελλαδικά δεδομένα, κέντρο σωματικής απεξάρτησης θα αρχίσει να λειτουργεί, θα κοντεύουν σχεδόν δέκα χρόνια...

Περισσότερα...