Sun06072020

Last update11:24:13 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Τέλος οι ενστάσεις για τον Βιολογικό

 • PDF

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

biologikos ioanninonΜόλις χθες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας απέρριψε και την τελευταία προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ για την ανάδειξη αναδόχου για την επέκταση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιχείρησης οι προσφυγές αυτές έγιναν ακόμη και από εικονικά ονόματα, κι έδειξαν ότι ο στόχος δεν ήταν η οποιαδήποτε αποκατάσταση της νομιμότητας, αφού άλλωστε όλες οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΙ είχαν ελεγχθεί λεπτομερώς με τη βοήθεια έγκριτων νομικών, αλλά η ίδια η ΔΕΥΑΙ και η πόλη των Ιωαννίνων.

«Η πεντάμηνη καθυστέρηση της αποστολής του φακέλου του έργου στο Ελεγκτικό Συνέδριο ουδέναν ωφέλησε,αντιθέτως αύξησετο χρόνο της αναμονής αφού όλες οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει προ επταετίας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2020 15:25

Περισσότερα...

Η καθημερινότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

 • PDF

ΤΟΝ ΜΑΪΟ

astynomia-2Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Μάιο έτους 2020.

Συνελήφθησαν συνολικά (252) άτομα και ειδικότερα:

Περισσότερα...

Σεμινάρια κρέατος και τυριών σε Θεσπρωτία και Άρτα

 • PDF

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

medinno-kreataΗ Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου σε συνέχεια των επιτυχημένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργανώθηκαν στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του έργου MeDInno του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», διοργανώνει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στην πόλη της Άρτας νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών.

Ειδικότερα, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου διοργανώνονται στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στο Ξενοδοχείο Theasis Paramythia Hotel, (Κ. Καραμανλή 169, Παραμυθιά) τα ακόλουθα σεμινάρια:

Περισσότερα...

Λήγει η προθεσμία για τις εξετάσεις φαρμακοποιών

 • PDF

farmakeioΣύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Μακεδονίας 8, Αθήνα) είναι η Τετάρτη 10-06-2020. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Τετάρτη 15-06-2020.

Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Περισσότερα...

Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

 • PDF

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

perifereia hpeiroy 2Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, έλαβε αποφάσεις για έργα οδοφωτισμού, βελτίωσης οδικών υποδομών, πολιτισμού, ύδρευσης, αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Αναλυτικά κατά κατηγορία:

Περισσότερα...

Έξοδα κίνησης τριών μηνών ζητούν οι σχολικοί τροχονόμοι

 • PDF

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

sxolikos-troxonomosΚινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 52 σχολικοί τροχονόμοι του Δήμου, οι οποίοι διεκδικούν τα έξοδα κίνησης ύψους 176 ανά μήνα που δικαιούνται για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Η κινητοποίηση έγινε με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, αφού η δημοτική αρχή αρνείται να τους καταβάλει επικαλούμενη αρνητική νομική γνωμοδότηση, με το σκεπτικό, ότι αφού οι σχολικές μονάδες ήταν κλειστές το διάστημα αυτό, δε δικαιολογείται η πληρωμή των εξόδων κίνησης.

Περισσότερα...

Πανγιαννιώτικο Συλλαλητήριο στις 11 Ιουνίου

 • PDF

syllalhthrio-ergatiko-kentro-aberofΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων συνεδρίασε με θέμα τον απολογισμό της δράσης του το τελευταίο δίμηνο και τον προγραμματισμό δράσης το επόμενο διάστημα.

Απολογιστικά εκτιμήθηκε ως θετική η αγωνιστική δραστηριότητα του Εργατικού Κέντρου και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις δύσκολες συνθήκες της καραντίνας. Παρά τις δυσκολίες και τις πρωτόγνωρες συνθήκες δράσης το Εργατικό Κέντρο κατάφερε να εκφράσει την ανάγκη να δυναμώσει η φωνή των Γιαννιωτών να μην πληρώσουν τις συνέπειες της πανδημίας, να σπάσει το κλίμα φόβου και συναίνεσης απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα συγκάλυψης των ευθυνών για τις τεράστιες ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Περισσότερα...

Έργα Πολιτισμού, Ύδρευσης και Άρδευσης από την Περιφέρεια Ηπείρου

 • PDF

ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

perifereiahpeirounea2Νέα έργα πολιτισμού, ύδρευσης και αποκατάστασης της λειτουργίας αντλιοστασίων για την άρδευση των καλλιεργειών θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια, μετά την έγκριση των αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων που ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου,.

Ειδικότερα:

Περισσότερα...

Σε ισχύ η απαγόρευση χρήσης σχολικών αιθουσών

 • PDF

sxoleio-taxh-2Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα για την περιορισμό διάδοσης του COVID-19 οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Ιωαννιτών δεν θα προχωρήσουν προς το παρόν στην διάθεση αιθουσών και γυμναστηρίων για χρήση τους από συλλόγους.

Έτσι αναστέλλεται η υποβολή αιτήσεων που σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας, γινόταν μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Περισσότερα...

Τέλος στις δια περιφοράς συνεδριάσεις

 • PDF

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

dhmotiko-sumboulio-10-2019Τέλος στις συνεδριάσεις δια περιφοράς μπήκε και τυπικά χθες, μετά τη σύσκεψη των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τον πρόεδρο του Σώματος, Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η επόμενη συνεδρίαση στα τέλη του μήνα θα γίνει δια ζώσης.

Σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την άρνησή τους να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις δια περιφοράς, ενώ η πρόταση της τηλεδιάσκεψης δεν βρήκε υποστηρικτές, λόγω τεχνικών θεμάτων.

Αυτό που προέκυψε είναι η αναμονή των όποιων νέων αποφάσεων της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα ώστε να επαναληφτεί μια συνάντηση για να την οριστικοποίηση των αποφάσεων.

Περισσότερα...

Στάση εργασίας για τους συμβασιούχους του ΕΣΥ

 • PDF

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΓΝΙ

SIMVASIOYXOI-pgniΠανελλαδική ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους συμβασιούχους του ΕΣΥ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο αυτό και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων πραματοποιήθηκε στάση εργασίας (07:00-10:00) και συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου στις 09:00. Την υποστήριξή τους εξέφρασαν οι Σύλλογοι Εργαζομένων στα νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ, το ΕΚΙ και το ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ

Όπως τόνισαν συνδικαλιστές, χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας -περίπου 16.000- δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Περισσότερα...