Tue05222018

Last update08:27:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Επιχειρούμε αλλά δεν παράγουμε

 • PDF

Στην παροχή υπηρεσιών στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά οι νέες επενδύσεις στα Γιάννινα

kafeteriaΜια εικόνα την οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς «συγκρατημένα αισιόδοξη» εμφανίζουν τα στοιχεία του πρώτο εννεάμηνου του 2013 σε ότι αφορά τις εγγραφές – διαγραφές στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Όψιμο και προεκλογικό το ενδιαφέρον Βούζα για την 13η επαρχιακή οδό

 • PDF

Απάντηση της Δημ. Αρχής Ζίτσας στην Συμμαχία Πολιτών

zitsaΜε αφορμή την επιστολή της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή της 13ης επαρχιακής οδού, η δημοτική αρχή του δήμου Ζίτσας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ανακρίβειες, ψεύδη και προεκλογικές σκοπιμότητες.

Περισσότερα...

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και πάλι μπροστά με νέα Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου

 • PDF

stoxosΗ ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της Τράπεζας προήλθε από την έμπρακτη στήριξη όλων των κατοίκων της Περιφέρειας Ηπείρου που εμπιστεύτηκαν το τοπικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και επένδυσαν σε αυτό. Η Τράπεζα Ηπείρου πιστή στις αξίες που τη χαρακτηρίζουν από την ημέρα της ίδρυσής της έως και σήμερα, συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο τις αξίες της συνεταιριστικής ιδέας: αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Περισσότερα...

Μυθεύματα τα περί κλεισίματος του αεροδρομίου

 • PDF

Διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών στον Μ. Κασσή

ergo aerodromioΣυνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα υποδομών που αφορούν το Νομό Ιωαννίνων αλλά και την Ήπειρο γενικότερα.

Περισσότερα...

Περιφερειακά προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης σε κάθε Περιφέρεια

 • PDF

Πρότεινε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του ΥΠΑΑΤ ο Αλ. Καχριμάνης

kaxrimanhs sgouros ypaatΤην θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που αποτελεί και πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη δημιουργία, στη νέα Προγραμματική Περίοδο 13 ολοκληρωμένων περιφερειακών προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΝ.ΠΕ. Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό, στην παρέμβαση που έκανε στο 2ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα.

Περισσότερα...

Αναβλήθηκε η συζήτηση για το Ρυθμιστικό στη βουλή

 • PDF

kalogiannhs-thumb-largeΑνεβλήθη η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στην Βουλή, με θέμα το Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων, διότι ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε κώλυμα.

Περισσότερα...

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να... παγώσει τους κατοίκους της χώρας».

 • PDF

Δήλωση του Χρ. mantas papadhmhtriouΜαντά για το πετρέλαιο θέρμανσης

Για μία πέρα για πέρα ανάλγητη κοινωνικά απόφαση χωρίς δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα έκανε λόγο ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Περισσότερα...

Ιδρυτική Συνεδρίαση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ζίτσας

 • PDF

Την Κυριακή στο παλιό Δημαρχειό

kalpiΣτα σκαριά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δημιουργία ψηφοδελτίου στο δήμο Ζίτσας και γι' αυτό καλεί «κάθε δημοκράτη, αριστερό και προοδευτικό δημότη του Δήμου Ζίτσας και ιδιαίτερα τον πανταχού βαλλόμενο νέο συνάνθρωπό μας, να συμμετέχει ενεργά στην ιδρυτική ανοιχτή συνέλευση για τη δημιουργία Δημοτικής Παράταξης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στο παλαιό Δημαρχείο Ελεούσας, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί την ιδρυτική διακήρυξη, τις αρχές και το πλαίσιο δράσης της Παράταξης».

Περισσότερα...

Αναβάθμιση του ρόλου τους

 • PDF

Ζητούν τα Συμβούλια Τοπικών και Δημοτικών Ενοτήτων

dhmarxeioΣτις προσπάθειες που γίνονται ώστε η λειτουργία της Κεντρικής Ένωσης Συμβουλίων τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων να... ανοίξει όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε μέσω των μελών της να μπορέσει να προτείνει ορισμένες θεσμικές αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των δύο αυτών Συμβουλίων που έχει θεσπίσει ο Καλλικράτης αναφέρθηκε με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, Γιώργος Ζάχος.

Περισσότερα...

Αύξηση ποσού, διεύρυνση κριτηρίων

 • PDF

Η απόφαση της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης

petrelaiothwrlkΔιεύρυνση των περιουσιακών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος, την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 €/λίτρο και άμεση προκαταβολή του 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στα λίτρα που δικαιούται ο πολίτης, περιλαμβάνει η απόφαση της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης την περίοδο 2013-2014.

Περισσότερα...

Καμία συμφωνία για στήριξη Καχριμάνη

 • PDF

Ούτε κεντρικά, ούτε τοπικά από το ΠΑΣΟΚ

kaxrimanisΚαμία απόφαση για συνεργασίες και πόσο μάλλον για... μοίρασμα της πίτας σε ότι αφορά τους υποψηφίους σε Περιφέρειες ή μεγάλους δήμους της χώρας δεν έχει παρθεί από το ΠΑΣΟΚ κεντρικά αλλά και τοπικά διαβεβαιώνει μιλώντας στους «Ν.Α» ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του κόμματος Στέφανος Ζούμπας παραπέμποντας τις όποιες αποφάσεις κοντά στα Χριστούγεννα.

Περισσότερα...