Mon06182018

Last update08:34:08 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Περισσότεροι από 1.000 κτηνοτρόφοι αποχαιρετούν την «Δωδώνη»

 • PDF

Κ. Καράλης, Μ. Τζίμας και Χρ. Μπαλτογιάννης επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ των «Ν.Α.»

dodonh ergostasioΈνα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά από τον ΑγρόΤυπο, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα πρώτοι είχαν γράψει οι «Ν.Α» από τις 5 Σεπτεμβρίου, για το... διαζύγιο πολλών κτηνοτρόφων με τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», εξαιτίας φυσικά της καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλομένων από το εισκομιζόμενο γάλα.

Περισσότερα...

Καλή η θεωρία προβληματίζει η πράξη

 • PDF

Για την αυτοαξιολόγηση δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

hmerida ped axiologhshΗ αξιολόγηση δομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής ημερίδας, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Ηπείρου, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), παρουσία πολλών αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών.

Περισσότερα...

Με δύο... δίπολα οι εκλογές στον δήμο Ζίτσας

 • PDF

Β. Γαρδίκος – Χρ. Βούζας και Σ. Βλέτσας – Μ. Πλιάκος

kalph gynaikaΜε τουλάχιστον δύο νέα πρόσωπα αλλά και δύο παλιά διαμορφώνεται το προεκλογικό σκηνικό στο δήμο Ζίτσας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014. Η απόφαση του νυν Δημάρχου Δημήτρη Ρογκότη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος έφερε στο προσκήνιο τον Βασίλη Γαρδίκο, ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα από το χώρο της δεξιάς του Μιχάλη Πλιάκου που... μετακομίζει από την Περιφέρεια. Τη ψήφο των συνδημοτών τους όμως θα διεκδικήοσυν ξανά τόσο ο Χρυσόστομος Βούζας όσο και ο Σάκης Βλέτσας, ενώ υποψήφιο θα έχει και το ΚΚΕ.

Περισσότερα...

Η «Δωδώνη» είναι πολύ ακριβή για τους Ηπειρώτες, για να τη χαρίσουμε

 • PDF

Ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

dodonhΗ «ΔΩΔΩΝΗ» μπορεί να γίνει ξανά συνεταιριστική και δημόσια, κόντρα και ενάντια στους καιρούς.

Περισσότερα...

Μία από τα ίδια

 • PDF

Ανακοίνωση της «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» για τη συνέντευξη Φ. Φίλιου

dhmarxeioΣτους προεκλογικούς ρυθμούς που η ίδια άνοιξε πριν μερικές εβδομάδες συνεχίζει η παράταξη του Νίκου Γκόντα, «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε επιτίθεται στον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο για τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού σταθμού.

Περισσότερα...

Συνεχίζει στην κορυφή

 • PDF

Το ΠΕΠ Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου

epitroph parakolou8hshs espaΗ πολύ καλή πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου 2007-2013 επιβεβαιώθηκε και κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αγριά Βόλου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που παρατέθηκαν είναι το πρώτο στην Ελλάδα σε απορροφήσεις, σε εντάξεις και σε νομικές δεσμεύσεις, με την Περιφέρεια Ηπείρου να είναι πρώτη επιπλέον στην επίτευξη του στόχου ν+3.

Περισσότερα...

Επιχορήγηση 1.75 εκ. ευρώ για προνοιακά στο δήμο

 • PDF

dhmarxeioΜε απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη δίνεται επιχορήγηση στους Δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2013 με ποσό 112.988.331,31 € προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο 2013.

Περισσότερα...

Συναντήσεις Μ. Κασσή με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υφ. Περιβάλλοντος

 • PDF

Για αγροτικά θέματα

kasshsΣειρά συναντήσεων είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ.Μ. Κασσής σχετικά με θέματα που αφορούν τον πτηνοτροφικό τομέα και ευρύτερα τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Περισσότερα...

Τη Γενική Γραμματέα επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων

 • PDF

eytaxa filiosΕνημερωτική και άκρως εποικοδομητική ήταν η συνάντηση εργασίας που είχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Ιωαννίνων. Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Αθανάσιο Μανταλόβα, Βασίλη Μασσαλά, Θωμά Μπέγκα, Παρασκευή Τσίλη, Δημήτρη Νάστο, Νικόλαο Γκόλα και Δημήτρη Κατηρτσίδη πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης (25/9/2013), την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Βίκυς Ευταξά, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Περισσότερα...

Τι αλλάζει στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

 • PDF

boh8eia sto spitiΚατατέθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και συζητούνται αύριο στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το πρόγραμμα «Βοή­θεια στο Σπίτι» στην τροπολογία 828/6 με την οποία το πρόγραμμα συνεχίζεται, μετε­ξελίσσεται και διευρύνεται.

Περισσότερα...

Δουλειά για 690 σε Περιφέρεια και δήμους

 • PDF

Από Πέμπτη οι αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία

perifereiahpeirounea2Δουλειά για πέντε μήνες στην Περιφέρεια και στους 18 δήμους της Ηπείρου προσφέρει σε συνολικά 690 ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Οι 228 θα προσληφθούν από την Περιφέρεια και οι 462 από τους δήμους της Ηπείρου.

Περισσότερα...