Mon05212018

Last update08:27:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Άλλαξαν πρόεδρο τα μισά δημοτικά συμβούλια

 • PDF

Αρκετά νέα πρόσωπα σε θέσεις αντιδημάρχων

dhmarxeioΜε νέα προεδρεία στα δημοτικά συμβούλια και αρκετούς νέους αντιδημάρχους συνεχίζουν οι δήμοι του νομού το υπόλοιπο της δημοτικής περιόδου, μέχρι και τον Αύγουστο του 2014. Στα τέσσερα από τα οκτώ δημοτικά συμβούλια οι πρόεδροι παρέμειναν οι ίδιοι, δηλαδή επανεκλέχτηκαν και σε ισάριθμα έχουν εκλεγεί νέα πρόσωπα. Σε ότι αφορά αντιπροέδρους και γραμματείς υπήρξαν αρκετές αλλαγές. Μεταξύ των προέδρων δεν υπάρχει κάποια γυναίκα, μόνον μια σε θέση αντιπροέδρου στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Περισσότερα...

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Η Πολιτεία υπονομεύει την Αιρετή Περιφέρεια και αναβαθμίζει την Αποκεντρωμένη»

 • PDF

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη στο aftodioikisi.gr

kaxrimanisΟυσιαστική Αποκέντρωση, όχι υπονόμευση από το κράτος και «stop» στις περικοπές θεσμοθετημένων πόρων. Αυτές οι τρεις φράσεις είναι κοινές στο στόμα των περιφερειαρχών της χώρας, οι οποίοι με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr κάνουν κριτική αλλά και τον απολογισμό για τα δύο χρόνια «Καλλικράτη».

Περισσότερα...

Με μισθό, τελικά, και οι... άμισθοι αντιδήμαρχοι

 • PDF

Αφορά όσους υπηρετούν στο δημόσιο

filios antidhmarxoiΜε το ενδιαφέρον να στρέφεται στις πιθανές αλλαγές προσώπων στις τρεις θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών στην Περιφέρεια Ηπείρου και στις πολλές θέσεις (συνολικά εννιά) αντιδημάρχων στο δήμο Ιωαννιτών, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, πρώτη του νέου έτους, οι εκλογές για νέα προεδρεία και μέλη επιτροπών στο Περιφερειακό (13:30) και το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων (12:30), όπως και σε όλους τους δήμους.

Περισσότερα...

Στις 15 Ιανουαρίου η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων

 • PDF

Με μεγάλα ποσοστά από την αρχή τους

ekptwseis-2-thumb-large

Σε επίπεδα άνω του 50% αναμένεται να διαμορφωθούν τα ποσοστά των χειμερινών εκπτώσεων που αρχίζουν στις 15 Ιανουαρίου, ενώ πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει θα πάρουν οι καταναλωτές τις αμέσως προσεχείς ημέρες από τις προσφορές που αρχίζουν και επίσημα πολλά καταστήματα.

Περισσότερα...

«Πιάσαμε τον Μνημονιακό στόχο» του ΕΣΠΑ το β' εξάμηνο του 2012

 • PDF

Δηλώσεις Κ. Χατζηδάκη για την απορρόφηση

lamia-espa2 08.11.12«Το 2013 ξεκινά με κάποιες θετικές ειδήσεις για το ΕΣΠΑ: Πιάσαμε τον μνημονιακό στόχο για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του β' εξαμήνου, δε χάσαμε χρήματα διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και είμαστε πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο στις απορροφήσεις».

Περισσότερα...

Προεδρείο και Επιτροπές εκλέγει το Περιφερειακό Συμβούλιο

 • PDF

perifereiahpeirounea2Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, και ώρα 13.30, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Περισσότερα...

Το ΕΣΠΑ κρατά «όρθια» την Ήπειρο

 • PDF

Απορρόφηση 58,4, πληρωμές 61 εκ. ευρώ το 2012

Espa2 xartis elladaΚαλή χρονιά για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στην Ήπειρο ήταν το 2012, δεδομένου ότι και οι στόχοι που έχουν τεθεί υπερκαλύφτηκαν, ενώ έγιναν πληρωμές 61 εκ. ευρώ και η απορρόφηση έφτασε στο 58,40%. Επίσης, έργα μεταφέρθηκαν σε άλλα προγράμματα και επίκειται αποφόρτιση του με μεταφορές κι άλλων έργων σε τομεακά ή με αύξηση των πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου.

Περισσότερα...

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά και απεργιακή συγκέντρωση...

 • PDF

Αντιδράσεις για την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου

ekptwseis-2-thumb-largeΜε απεργία «απαντούν» οι εμποροϋπάλληλοι στο άνοιγμα των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου, μετά και την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Τα καταστήματα θα ανοίξουν και στα Γιάννινα μετά από νέα απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά δεν λείπουν οι αντιδράσεις.

Περισσότερα...

Δεν γλίτωσαν την επιτροπεία οι δήμοι

 • PDF

Υπογράφτηκε η απόφαση από τον Χρ. Σταϊκούρα

dhmarxeioΣτην εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και της αντίστοιχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την εποπτεία των δήμων προχωράει με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Αντίστοιχες οδηγίες περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ για τη σύνταξη των προϋπολογισμών που είχε εκδοθεί πριν λίγες ημέρες από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και των αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Περισσότερα...

Συμπαράσταση στον αγώνα των αιρετών

 • PDF

Από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης

ped filiosΤη συνδρομή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και του Γενικού Γραμματέα, Ηλία Θεοδωρίδη, προσωπικά ζήτησαν οι αιρετοί όλης της Ηπείρου οι οποίοι μαζί με τους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα αντιδρούν έντονα στα όσα προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα...

Αιρετοί κατά του μεσοπρόθεσμου

 • PDF

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη από την ΠΕΔ και τους δημάρχους της Ηπείρου

apokentromenhΠαράσταση διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στη μία το μεσημέρι οι αιρετοί όλοι της Ηπείρου όπως αποφασίστηκε άλλωστε από την ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 17:08

Περισσότερα...