Mon12092019

Last update12:30:01 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου δίπλα στους πληγέντες

 • PDF

kkp-hpeiroyΤο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου καλεί τους συμπολίτες μας σε συλλογή ειδών διατροφής μακράς διάρκειας καθώς και χειμερινών ρούχων – κλινοσκεπασμάτων για την ανακούφιση των πληγέντων από τον πρόσφατο σεισμό στην γειτονική Αλβανία.

Τα είδη θα συλλέγονται στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΑμεΑ Ιωαννίνων «Νεομάρτυρας Γεώργιος», Συνοικισμός Πεντέλης, Ιωάννινα την Δευτέρα και Τρίτη 2 & 3 Δεκεμβρίου από 7.30πμ έως 14.30μμ.

Περισσότερα...

Είπαν για όλα, όχι για το «πάγωμα» των 37 Τμημάτων

 • PDF

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

synodos prytaneonΚουβέντα δεν αναφέρει η απόφαση της 92ης Συνόδου των Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να βάλει στον «πάγο» 37 πανεπιστημιακά τμήματα που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση και πλέον φαίνεται πως το θέμα θα αντιμετωπίσει καθένα Πανεπιστήμιο από μόνο του, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Τμήματος της Ηγουμενίτσας, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η 92η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 28 έως 30 Νοεμβρίου 2019. Στις εργασίες της Συνόδου το Σάββατο 30 Νοεμβρίου παρέστη η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Καθ. Βασίλης Διγαλάκης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος. Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου παρέστη επίσης ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Καθ. Αθανάσιος Κυριαζής.

Περισσότερα...

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή,

 • PDF

dhmarxeio-4Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή της πόλης γιατί στέλνει την υπόθεση καθαρίστριας στα δικαστήρια προκειμένου να μην της χορηγήσει το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας που άδικα της έκοψε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Περισσότερα...

Μ.Τζούφη: Ταξικά μεροληπτικός και εσκεμμένα ασαφής ο προϋπολογισμός για την Παιδεία

 • PDF

Meroph-tzoufi«Πράγματι κύριοι και κυρίες υπουργοί, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέδωσε άδεια ταμεία, μειωμένο ΑΕΠ κατά 25% και ανεργία στο 27%. Αντίθετα, παρέδωσε δημοσιονομικό μαξιλάρι 37 δις ευρώ, τη χώρα εκτός μνημονίων με πρόγραμμα ανάπτυξης και ανάκαμψης», τόνισε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη κατά τη συνεδρίαση Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Περισσότερα...

Πρώτος απολογισμός Δ. Πάνου στον ΟΚΠΑΠΑ

 • PDF

Panou-Dimitris editedΜια πρώτη ενημέρωση, έναν πρώτο απολογισμό των δύο περίπου μηνών του στο τιμόνι του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής πραγματοποίησε την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτρης Πάνου.

Τι προχώρησε και τι όχι, ήταν κάποια από τα όσα ανέφερε στις δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, ξεκινώντας ωστόσο με «καρφιά» κατά της προηγούμενης διοίκησης του Οργανισμού...

Περισσότερα...

Δεν ενέκρινε τα πρακτικά για τον προϋπολογισμό ο Γρ. Γκίκας

 • PDF

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

gkikas-grhgorhsΟ επικεφαλής Γρηγόρης Γκίκας και τα μέλη της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» αρνήθηκαν να εγκρίνουν τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων τα οποία αφορούσαν στην έγκριση του προϋπολογισμού.

Η παράταξη είχε καταγγείλει ότι στη συνεδρίαση η μειοψηφία μετατράπηκε σε πλειοψηφία ώστε να δώσει τα περιθώρια στην σημερινή ηγεσία να προχωρήσει στην κατασπατάληση πόρων για δημόσιες σχέσεις και φιέστες.

Περισσότερα...

Δήμος Μετσόβου... "Το όνειρο κάθε εργοδότη"

 • PDF

DHMARXEIO METSOBOYΕπανέρχεται στο θέμα των κοινωνικών δομών του Δήμου Μετσόβου o Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων καταγγέλλοντας την πρακτική της δημοτικής αρχής που κάλεσε τους απλήρωτους επί 6 μήνες πλέον- συμβασιούχους της κοινωφελούς επιχείρησης σε συνομιλίες, για να τους ζητήσει να επιστρέψουν στη δουλειά... απλήρωτοι!

Περισσότερα...

ΠΓΝΙ: 'Εργα ενεργειακής αναβάθμισης

 • PDF

nosokomeio-mesaΔημοσιεύτηκε στις 28/11/2019 η προκήρυξη-πρόσκληση υποβολής προσφορών για την υλοποίηση του έργου ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ. Το έργο περιλαμβάνει 12 υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 4.415.000€ και χρηματοδοτείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη» (Ε.Υ.Δ./ Ε.Π.-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.).Βασικά υποέργα:

Περισσότερα...

Κατανομή βοσκοτόπων έτους 2019

 • PDF

ktinotrofiaΑπό την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής καλούνται οι κτηνοτρόφοι των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου από 2/12/2019 και για 30 ημερολογιακές ημέρες όπως προσέλθουν στην αρμόδια Δ.Α.Ο.Κ. της Περιφερειακής Ενότητας που βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσής τους, προκειμένου να λάβουν γνώση σχετικά με τα στοιχεία της κατανεμηθείσας έκτασης βόσκησης έτους 2019 όπως έχουν διαμορφωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Περισσότερα...

Κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Ιόνια Οδό

 • PDF

troxaia-antirroiou-ioanninwnΈνα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων με θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την τροχονομική αστυνόμευση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού και της συνολικής αναβάθμισης του επίπεδου της οδικής ασφάλειας στην Ήπειρο.

Το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στεγάζεται στο 154ο χιλιόμετρο Αυτοκινητοδρόμου Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στην Καμπή Άρτας όπου εδρεύει και έχει τοπική αρμοδιότητα η οποία περιλαμβάνει το τμήμα αυτοκινητοδρόμου «Ιόνιας Οδού» από χ/θ 140,891 (Α/Κ ΑΡΤΑΣ) μέχρι χ/θ 200,991 (Α/Κ ΕΓΝΑΤΙΑΣ), συμπεριλαμβανομένων των εισόδων και των εξόδων που υφίστανται στο τμήμα αυτό.

Περισσότερα...

Σύλληψη αλλοδαπής για κλοπή κινητού τηλεφώνου

 • PDF

astynomia-760x460Συνελήφθη, χθες (28-11-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία αλλοδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα