Fri01242020

Last update02:32:01 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το θανατηφόρο τροχαίο του Θ. Νιτσιάκου

 • PDF

nitsiakos2Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το πρωί η Ελληνική Αστυνομία για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον επιχειρηματία Θεόδωρο Νιτσιάκο.

Αναλυτικά:

Περισσότερα...

Νεκρός σε τροχαίο ο Θ. Νιτσιάκος

 • PDF

08s6nitsiak-thumb-largeΝεκρός είναι ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2020 00:37

Περισσότερα...

«Φωνάζει» για τις νέες εκθέσεις το Κοινό των Ηπειρωτών

 • PDF

berlin-ektheshΣυμμετοχή σε 15 ακόμα εκθέσεις πέρα από τις 44 που είχε εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 23 Δεκεμβρίου, θέλει η Περιφέρεια Ηπείρου και με δια περιφοράς απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης επεδίωξε την έγκριση των παρατάξεων...

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με ανακοίνωσή της στην οποία κάνει γνωστό ότι διαφώνησε με την ενέργεια της διοίκησης.

Περισσότερα...

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

 • PDF

perifereiahpeirounea2Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων έλαβε τις εξής αποφάσεις:

- Κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο: «Επείγουσες εργασίες για την κατασκευή έργων αποστράγγισης του γηπέδου ΣΜΑ Πωγωνίου», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος ΦΕΙΔΙΑΣ ΑΤΕ.

- Κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο: «Διαμόρφωση χώρου πέριξ αθλητικών εγκαταστάσεων Τ.Κ. Ηλιόκαλης, Κουτσελιού, Μπάφρας», προϋπολογισμού 74.400. Ανάδοχος Παναγιώτης Ντούλας.

- Κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο αποκατάσταση βατότητας του δρόμου πρόσβασης προς την Ι.Μ. Ροβέλιστας, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ. Ανάδοχος Σωτ. Μάμαλης.

Περισσότερα...

Δηλώσεις συμμετοχής για τη Διεθνή Έκθεση Τελ Αβίβ

 • PDF

ekthesh-tournaturΗ Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση "Ι.Μ.Τ.Μ. 2020" που διοργανώνεται στo Τελ Αβίβ του Ισραήλ το χρονικό διάστημα 11-12/2/2020με δικό της σταντ στοπερίπτερο του Ε.Ο.Τ.Πρόκειται για τη μοναδική τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στο Ισραήλ – μια αγορά στόχος που τα τελευταία χρόνια καταδεικνύει τοαυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ήπειρο – στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει ανελλιπώς.

Περισσότερα...

Στον Πρόεδρο η Ένωση Συγγενών Πεσόντων στην Αλβανία

 • PDF

paulopoulos sourlasΤην Ένωση Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο και τον πρόεδρό τους, Γιώργο Σούρλα, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος τους συνεχάρη για τον αγώνα τους να βρουν, επιτέλους, τον τάφο που τους αρμόζει οι ηρωικώς πεσόντες στο Αλβανικό Μέτωπο κατά το Έπος του 1940-41, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας, την ελευθερία και τη δημοκρατία απέναντι στον φασισμό.

Περισσότερα...

Πολιτική Προστασία με περιφερειακούς συντονιστές

 • PDF

enpe synedrio aftodioikisiΤο νομοσχέδιο για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων και την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΤΠ), που ήδη έχει τεθεί σε διαβούλευση, παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας της, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Περισσότερα...

Η πρόταση των «Οριζόντων Ηπείρου» για τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης

 • PDF

orizontes-logoΜε αφορμή την εν εξελίξει ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων των τομέων αιχμής της Περιφέρειας Ηπείρου για την απασχόληση ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα», ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

Είμαστε η παράταξη που έθεσε στο επίκεντρο του προεκλογικού της προγράμματος το πρόβλημα της ανεργίας.

Περισσότερα...

Σταθερή η ανεργία τον Οκτώβριο

 • PDF

ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

anergia4-735x400Σταθερό παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας (19%) τον Οκτώβριο του 2019 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σε ότι αφορά το σύνολο της χώρας, συνεχίζεται η υποχώρηση της ανεργίας, η οποία τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 16,6% έναντι του 16,8% που ήταν έναν μήνα πριν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2019 ανήλθε σε 16,6% έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω 18,5% τον Οκτώβριο του 2018 και 16,8% τον Σεπτέμβριο του 2019.

Περισσότερα...

Πλάνο με ρεαλιστικό στόχο αύξησης των τουριστικών εσόδων

 • PDF

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

tourismos-touristesΠλάνο με ρεαλιστικό στόχο αύξησης των τουριστικών εσόδων που θα προέλθει από επιμήκυνση της περιόδου και προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου έχει καταρτίσει και υλοποιεί η Περιφέρεια με τη συνεργασία εκπροσώπων του κλάδου.

Η χρονιά που πέρασε άφησε μεγάλες υποσχέσεις και άνοιξε καινούργιες αγορές ενισχύοντας την εκτίμηση ότι εκτός από απαραίτητη είναι και ρεαλιστική η μετεξέλιξη του τουριστικού μοντέλου στην Ήπειρο. Στο γενικό πλάνο προβλέπεται και η διασύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον πολιτιστικό, περιηγητικό και αθλητικό τουρισμό.

Περισσότερα...

Μπαράζ εξιχνιάσεων κλοπών

 • PDF

ΣΕ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

astynomia-760x460Μπαράζ εξιχνίασαν κλοπών σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες από την Αστυνομία στην Ήπειρο.

Πιο συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπής ψαριών σε Κορωμησία και Κολομόδια Άρτας, μια κλοπή φορτηγού στον Μύτικα Πρέβεζας και σειρά κλοπών από εκκλησία στην Ηγουμενίτσα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υποθέσεις κλοπής ψαριών που έγιναν στην Κορωνησία και στα Κολομόδια Άρτας.

Για την υπόθεση συνελήφθη στην Κορωνησία Άρτας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη αλιεία - ιχθυοκλοπή.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα