Tue12182018

Last update10:55:46 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

«Αστέρια» μόλις το 21% των ξενοδοχείων στην Ήπειρο

 • PDF

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

xarths-xenodoxeiaΣχεδόν ένα στα δύο ξενοδοχεία στην Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων- «αστεριών», ήτοι στην κατηγορία των διεθνώς ανταγωνιστικών ξενοδοχείων, τα οποία όμως συγκεντρώνονται στους κύριους προορισμούς.

Περισσότερα...

Προϋπολογισμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 • PDF

perifereiahpeirounea2Δύο συνεδριάσεις πραγματοποιεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Περισσότερα...

Υπογραφές για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Δυτ. Ελλάδα

 • PDF

petrelaio-thalassaΣτη μονογραφή της σύμβασης παραχώρησης δικαιώματος για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο», Δυτική Ελλάδα, προχώρησαν, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννης Μπασιάς και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Willy Hernandez (Repsol) και Γιάννης Γρηγορίου (ΕΛΠΕ).

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2018 11:08

Περισσότερα...

Αποφάσεις για έργα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

 • PDF

perifereiahpeirounea2Συμπληρωματικές εργασίες για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Αράχθου και για την προστασία της παλαιάς γέφυρας Άρτας, έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ως ανάδοχο τον Λάμπρο Γ. Γεωργούλα.

Περισσότερα...

Στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» 723 Ηπειρώτες

 • PDF

agrotesΑναρτήθηκαν οι πίνακες ένταξης στο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών», στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης της Περιφέρειας Ηπείρου. Εντάσσονται συνολικά 723 άτομα με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 14.418.500 ευρώ. Απορρίπτονται 25 αιτήσεις που κρίθηκαν μη επιλέξιμες, πέντε εκ των οποίων με τη θέληση των αιτούμενων.

Περισσότερα...

Έρχεται κι άλλος πολυεθνικός κολοσσός στα Γιάννενα

 • PDF

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ P&I AG

teamviewerΠριν από μερικούς μήνες, θέταμε το ρητορικό ερώτημα αν τα Γιάννενα μπορούν να γίνουν η Silicon Valley της Ελλάδας...

Λίγες μέρες αργότερα, στο ερώτημα αυτό απαντούσε καταφατικά ο Έλληνας Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Γερμανικής πολυεθνικής P&I AG κ. Βασίλης Τριάδης.

Περισσότερα...

Ορίζοντες Ηπείρου: Λεφτά που δεν αλλάζουν την οικονομία της Περιφέρειας, είναι σπατάλη

 • PDF

spyros-rizopoulos-orizontes-ths-hpeirouΜε αφορμή την 4η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» και των όσων ανακοίνωσε εκεί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, από τους Ορίζοντες της Ηπείρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Περισσότερα...

Σοβαρές καταγγελίες Β. Μέγα για τις μειονεκτικές περιοχές

 • PDF

vasw-megaΤην ώρα που ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί με επιστημονικά και τεκμηριωμένα μέσα να αποτρέψει τον αποχαρακτηρισμό των 21 μειονεκτικών κοινοτήτων του από την οριστική πρόταση του ΥΠΑΑΤ που θα σταλεί στην Ε.Ε. για έγκριση με δήλωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος, Β. Μέγα κάνει γνωστό ότι άλλες περιοχές της χώρας έχουν επιτύχει το σκοπό αυτό κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων.

Περισσότερα...

Στην… αντεπίθεση ο Σπ. Ριζόπουλος

 • PDF

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

rizopoulos-spirosΗ πρώτη κόντρα μεταξύ ανθυποψηφίων για την Περιφέρεια Ηπείρου, δείγμα ότι η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στην Ήπειρο δεν θα έχει ένα μεγάλο «μέτωπο» με τον απερχόμενο Αλ. Καχριμάνη αλλά και πολλά μικρότερα... εκτυλίσσεται από το απόγευμα της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση Δημητρίου για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Υποψήφια Δήμαρχος η Τ. Καλογιάννη

 • PDF

kalogiannh tΗ αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, την υποψηφιότητά της για το Δήμο Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ:Στην Περιφέρεια Ηπείρου «χρεώνει» τον... εκτροχιασμό της γραμμής Ελλάδα – Αλβανία

 • PDF

sidirodromikh-grammh-trenaΩς αποτυχία και της περιφέρειας Ηπείρου βλέπει τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης από τη Θεσσαλονίκη σε ότι αφορά τη μη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου με την Νότια Ελλάδα, η παράταξη του Δημήτρη Δημητρίου, «Ήπειρος Όλον».

Περισσότερα...