Fri05242019

Last update01:10:54 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Δήλωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

  • PDF

anexarthth protoporia logoΚαμία ενέργεια δεν έχει γίνει σήμερα από την δημοτική αρχή για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένες περιοχές του δήμου και ιδιαίτερα κοντά σε σχολεία της πόλης μας.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μαθητών, δασκάλων και γονέων για την απομάκρυνσή τους, εντούτοις ο δήμος, μέχρι στιγμής, δεν έχει προβεί σε τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Στο παρελθόν γι' αυτό το σκοπό έχουν γίνει έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 12:29

Περισσότερα...

Με ομιλίες κλείνει την προεκλογική του δραστηριότητα ο Γ.Ζάψας

  • PDF

koino hpeirwtwn zapsasΜε τις κεντρικές ομιλίες σε Πρέβεζα, Άρτα και Ιωάννινα συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργου Ζάψα.

Περισσότερα...

Ο Σπ.Ριζόπουλος συμμετείχε σε εκδηλώσεις Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • PDF

rizopoulos-genoktonia-pontionΟ υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά» συμμετείχε στις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Χθες, Κυριακή, παρευρέθηκε στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Ανατολής και στην επιμνημόσυνη δέηση, στο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων.

Περισσότερα...

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΣΕΠ ο Γ. Καραγιάννης

  • PDF

karagiannhs-osepΣτο Βατούμι της Γεωργίας πραγματοποιήθηκε στις 14-17 Μαΐου 2019 η τακτική Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), στις εργασίες της οποίας συμμετείχαν οι εθνικές αντιπροσωπείες της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Περισσότερα...

Δύο νέα Αθλητικά Κέντρα σε Σεισμόπληκτα, Καρδαμίτσια

  • PDF

meleth kardamitsiaΚενά πολλών δεκαετιών στον τομέα των αθλητικών υποδομών που έχουν ανάγκη τα Γιάννενα, επιχειρεί να καλύψει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Επενδύοντας τα τεσσεράμισι προηγούμενα χρόνια 1,2 εκατ ευρώ σε αθλητικά έργα και «ωριμάζοντας» για την επόμενη τετραετία δύο νέα αθλητικά-προπονητικά κέντρα σε Καρδαμίτσια και Σεισμόπληκτα.

Περισσότερα...

Συνάντηση στην Παραμυθιά είχαν οι Ριζόπουλος, Ζάψας και Δημητρίου

  • PDF

rizopoulos zapsasΟ υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά» περιοδεύοντας, σήμερα Σάββατο, στην Παραμυθιά συναντήθηκε με τους ανθυποψηφίους του Γιώργο Ζάψα και Δημήτρη Δημητρίου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Μάιος 2019 12:32

Περισσότερα...

Συνάντηση Γκόντα με Περιπτερούχους

  • PDF

gkontas-peripterouxoiΜε τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ των περιπτερούχων Ιωαννίνων συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γκόντας και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια. «Η κρίση χτύπησε τον κλάδο μας από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα δυστυχώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ορθοποδήσει. Από τα 120 περίπτερα που λειτουργούσαν παλαιότερα, σήμερα μόνο τα 60 λειτουργούν και αυτά με ένα σωρό προβλήματα. Στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να κρατηθούμε και να ζήσουν και οι οικογένειές μας σας θέλουμε αρωγό. Θέλουμε να εισακούγεται και η δική μας φωνή όταν ο Δήμος παίρνει αποφάσεις που μας αφορούν και προπάντων την κατανόηση. Ζητούμε λοιπόν:

Περισσότερα...

Εγκρίθηκαν τα τρία open mall στην Ήπειρο

  • PDF

open mallΚαι οι τρεις προτάσεις για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (open mall) σε Γιάννενα, Άρτα και Πρέβεζα, εγκρίθηκαν χρηματοδοτικά.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοίνωσε την Παρασκευή τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020».

Περισσότερα...

Ανοίγει ο δρόμος για τον Μεγάλο Δακτύλιο

  • PDF

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

daktyliosΣτην υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης για το έργο με τίτλο «Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού σταδίου - κόμβος Βογιάνου)» προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Θυμίζουμε ότι η εν λόγω πρόταση αφορά επανάληψη προηγούμενης υποβολής πρότασης του Δήμου Ιωαννιτών να χρηματοδοτήσει το προτεινόμενο έργο η οποία απορρίφθηκε από την Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου καθώς ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν προσφυγής προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, που αφορούσε την περιβαλλοντική αδειοδότηση του κυρίως υποέργου της πρότασης.

Περισσότερα...

Η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Ήπειρος Όλον»

  • PDF

omilia-dhmhtriou-2019Ενώπιον ενός μεγάλου ακροατηρίου έγινε σε ενθουσιώδες κλίμα, η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» από τον επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου κύριο Δημήτρη Δημητρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, στα Γιάννενα.

Περισσότερα...

Προς εξάμηνη παράταση το Κτηματολόγιο

  • PDF

kthmatologioΔεκτή έκανε ο υπουργός περιβάλλοντος την τροπολογία που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία δίδεται η δυνατότητα να χορηγεί παράταση έως και έξι μηνών για την υποβολή δικαιολογητικών όσον αφορά το Κτηματολόγιο. Η τροπολογία ανοίγει τον δρόμο για την ικανοποίηση ενός αιτήματος που προβαλλόταν με ένταση τόσο από τους πολίτες όσο και από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι για τις περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας η προθεσμία λήγει στις 10 Ιουνίου ωστόσο το ποσοστό των πολιτών που έχουν προσέλθει παραμένει χαμηλό.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσημη ανακοίνωση της εξάμηνης παράτασης είναι πλέον θέμα λίγου χρόνου.

Περισσότερα...