Mon12092019

Last update12:30:01 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

Επικαιροτητα

Εξετάσεις φαρμακοποιών για άδεια άσκησης επαγγέλματος

 • PDF

ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

farmakeio2Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Μακεδονίας 8, Αθήνα) είναι μέχρι την Δευτέρα 09-12-2019. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 16-12-2019

Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Περισσότερα...

Δύο βραβεία για τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

 • PDF

vraveio-okpapaΟι έξι πυλώνες της πολιτικής των υγιών πόλεων αναπτύχθηκαν στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτριος Πάνου και η Συντονίστρια για το ΕΔΥΥΠΠΥ Στεφανία Τσούκη.

Οι έξι πυλώνες της Πολιτικής των Υγιών Πόλεων είναι : Άνθρωποι, Τόπος, Ειρήνη, Ευημερία, Συμμετοχή και Πλανήτης.

Περισσότερα...

Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο Κέντρο Προσφύγων του Κατσικά

 • PDF

tampela-diavashΜία σειρά ενεργειών με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας πέριξ του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφυγών του Κατσικά ολοκλήρωσε μέχρι τώρα ο Δήμος Ιωαννιτών.

Από σήμερα και μετά από συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ξεκίνησε η ενημέρωση για τα ίδια ζητήματα εντός του καταυλισμού.

Το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Βλέτσα .

Όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας από τις αρχές του Σεπτέμβρη η Δημοτική Αρχή ήρθε αντιμέτωπη με το ζήτημα της μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στην Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

Περισσότερα...

Οι τουριστικοί φορείς του Περάματος στηρίζουν την δημιουργία υδατοδρομίου

 • PDF

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ntovas-aslanidhsΟι τουριστικοί φορείς του Περάματος στηρίζουν την δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι του Περάματος, που μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν «Να υπενθυμίσουμε πως το 2004 πραγματοποιούνταν από την περιοχή μας πτήσεις υδροπλάνουπρος την Κέρκυρα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 13:23

Περισσότερα...

Δεν ανακοινώθηκαν νέες δομές για την ηπειρωτική Ελλάδα

 • PDF

prosfiges-diaΔεν περιλαμβάνονται νέες δομές φιλοξενίας και υποδοχής προσφύγων στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος που ανακοίνωσαν το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας- ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στόχος των κυβερνητικών μέτρων είναι τόσο η ανάσχεση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, όσο και η αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το βάρος του προβλήματος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη.

Περισσότερα...

Προχειροδουλειά και κινήσεις εντυπωσιασμού

 • PDF

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

dhmarxeio-ioannina-5Στις μειώσεις που έγιναν επί της θητείας της στα δημοτικά τέλη, στη θέσπιση κοινωνικών τιμολογίων με μεγάλες ελαφρύνσεις για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες αλλά και στο γεγονός πως η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει παραλάβει έναν οικονομικά υγιή Δήμο στέκεται η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα στη εισήγηση της ενόψει του Δημοτικού Συμβούλιου που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι.

Η παράταξη του κ. Μπέγκα εντοπίζει ορισμένες θετικές παρεμβάσεις στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής, διαφωνεί όμως στο συνολικό σκεπτικό καταθέτοντας τη δική της πρόταση.

Σε αυτή στέκεται ιδιαίτερα στην μεγάλη αύξηση των χρεώσεων στους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα (πτηνοτροφεία, κτηνοτροφικές μονάδες). Μια πρόταση που έπληττε σημαντικά τους παραγωγούς του Δήμου και η οποία, υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων των παραγωγών αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης πήρε εσπευσμένα πίσω η Δημοτική Αρχή κατανοώντας έστω και με τον τρόπο αυτό την αδικία απέναντι τους.

Περισσότερα...

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για το επίδομα θέρμανσης

 • PDF

ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΑ 350 ΕΥΡΩ

petrelaiothwrlkΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση (Α.1404/2019) για την χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2019/2020 με την οποία καθορίζονται, το ποσό του επιδόματος, οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης του.

Δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

Χορηγείται επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 2 της παρούσας.

Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά τοάρθρο 67του ν. 4172/2013, ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Περισσότερα...

Προχωρά κανονικά με τα led ο Δήμος

 • PDF

ΠΗΡΕ ΤΟ ¨ΟΚ¨ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

FOTA-LED-SE-DROMOΦως και μάλιστα «πράσινο» ανάβει στη δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να προχωρήσει το σχεδιασμό της για την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων οδοφωτισμού με λαμπτήρες led, με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου.

Η Αποκεντρωμένη στον έλεγχο της προσφυγής που είχε καταθέσει η παράταξη του Θωμά Μπέγκα κατά της 426/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών, έκρινε πως δε συντρέχει λόγος ακυρότητας της επίμαχης απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 13 Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε πως κατά πλειοψηφία, αποφασίσθηκε η ακύρωση του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED», προϋπολογισμού 3.000.000,00€ με Φ.Π.Α. που είχε προκηρύξει η προηγούμενη δημοτική αρχή εν μέσω θέρους.

Περισσότερα...

Προς εξέταση το αίτημα για χαρακτηρισμό ως διατηρητέου μνημείου του Οικοτροφείου Θηλέων

 • PDF

amyras-giorgos«Με την κήρυξη του Εθνικού Οικοτροφείου Θηλέων Ιωαννίνων ως μνημείου, το Υπουργείο Πολιτισμού δύναται να συνδράμει, σε συνεργασία και με τους συναρμόδιους φορείς, σε έργα συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του κτηρίου, είτε με εθνικούς, είτε με ευρωπαϊκούς πόρους» απαντά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στη σχετική Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά.

Περισσότερα...

Προβληματισμός για τις χαμηλές επιδόσεις στο ΕΣΠΑ

 • PDF

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΦΤΕΡΑ»

espa-1-860x572Χαμηλές απορροφήσεις στα περιφερειακά και στα τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ διαπιστώνει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χτύπησε «καμπανάκι» στους Περιφερειάρχες στη συνάντησή τους, την Δευτέρα.

Η εικόνα αφορά το σύνολο των αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Το 26% ως ποσοστό απορρόφησης για την Ήπειρο μπορεί να την φέρνει υψηλότερα στην κατάταξη των Περιφερειών ωστόσο αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης πως δε συνιστά μια καλή εικόνα αφού σε ένα χρόνο τυπικά ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, αν δεν λάβουμε υπόψη την διετή παράταση που πάντα δίνεται.

Περισσότερα...

Αναβλήθηκε για τις 16 Ιουνίου η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες

 • PDF

Dikastiko Megaro IoanninonΓια τις 16 Ιουνίου του 2020 αναβλήθηκε η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες που θέτει στο επίκεντρο την Εκκλησία, καθώς κατηγορούμενος είναι γνωστός ιεράρχης που υπηρέτησε για χρόνια σε μοναστήρι της περιοχή μας.

Περισσότερα...

Σχετικά άρθρα