Sat03232019

Last update10:29:23 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ο Καραφλομπέκατσος & η Σπυριδούλα» για δύο παραστάσεις στην Έκφραση

 • PDF

karaflompekatsos-2Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στο πρώτο της ανέβασμα, επιστρέφει για δεύτερη φορά στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) η βραβευμένη παράσταση των This Famous Tiny Circus Theater group «Ο Καραφλομπέκατσος & η Σπυριδούλα», βασισμένη σε κείμενο της Λένας Κιτσοπούλου. Θα παρουσιαστεί το διήμερο 18 και 19 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης τις 21.15.

Περισσότερα...

Φροντίστε τον κήπο σας και απολαύστε την καλύτερη «πράσινη» θέα

 • PDF

dentro-foinikasΗ φροντίδα του γκαζόν και συνολικά του κήπου σας δεν είναι εύκολη υπόθεση! Δεν αρκεί ένα πότισμα για να συντηρήσετε τα φυτά σας, αλλά χρειάζεστε τα κατάλληλα μέσα, τα οποία έρχονται από τους ειδικούς! Η Ευροκαθαριστική με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προσφέρει σε πολύ καλές τιμές, τη διαμόρφωση και τη συντήρηση του κήπου σας, σε πολύ καλές τιμές.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2019 11:22

Περισσότερα...

Υποκαπνισμός με φωσφίνη - Που & πως γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα

 • PDF

Με τη μέθοδο του υποκαπνισμού εξοντώνονται οριστικά τα έντομα σε οποιαδήποτε στάδιο ανάπτυξης κι αν βρίσκονται, από αυγό μέχρι το τέλειο έντομο. Επιλέγεται κατά κόρον σε χώρους που ζουν και εμφανίζουν ξυλοφάγα έντομα. Η διαδικασία εξόντωσής τους γίνεται με διάφορα υποκαπνιστικά σκευάσματα, δηλαδή ουσίες που υπό μορφή αερίου διεισδύουν στα έντομα και είναι θανατηφόρες γι’ αυτά.

Περισσότερα...

Τι είδους τζάμι να διαλέξετε για τον χώρο σας για ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας

 • PDF

Στις μέρες μας τα τζάμια που επιλέγονται για κάθε χώρο είναι εξελιγμένα, με όλες τις προδιαγραφές ποιότητας και τις προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας. Τα διπλά τζάμια είναι κάτι σχεδόν στάνταρ για όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.

Περισσότερα...

Νόσος του κρον - Πως σχετίζεται με την ελκώδη κολίτιδα

 • PDF

Στο άκουσμα των λέξεων νόσος κρον, είναι φυσικό ότι σας δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά, ειδικά αν κάποιος από τον στενό οικογενειακό σας κύκλο νοσεί.

Θα μπορώ να συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου; Να ταξιδεύω, να προπονούμαι, να σπουδάζω; Τι επήρεια θα έχουν τα φάρμακα πάνω μου; Διαβάστε παρακάτω για να αναγνωρίσετε πολλές από τις πτυχές της νόσου του κρον και της συσχέτισής του με την ελκώδη κολίτιδα.

Περισσότερα...

Ευθύνες στους αντιδρώντες ρίχνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ

 • PDF

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Π.Δ. ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ

Pappas Giorgos TEEΟ νέος πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ Γιώργος Παππάς, επέλεξε να αποδώσει την αδυναμία θεσμοθέτησης Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη Παμβώτιδα επί μία δεκαετία, από το 2008-2009 και μετά, από όταν δηλαδή ήλθε στα Γιάννενα το πρώτο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για δημόσια διαβούλευση, στην τοπική κοινωνία και στα προσκόμματα που κατ' αυτόν βάζει προκειμένου να μην υπάρξει κατοχύρωση της προστασίας της Παμβώτιδας!

Περισσότερα...

Στ. Γιαννούλης: Ενιαίο ΦΟΔΣΑ για την Ήπειρο

 • PDF

skoupidia-2Στη λύση της αυτόνομης λειτουργίας ενός και μόνου περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για ολόκληρη την Ήπειρο, οδηγείται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως προέκυψε από τη συνάντηση των προέδρων των τριών Νομαρχιακών ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο στην Αθήνα.

Το θέμα αυτό αναμένεται να αποφασισθεί με υπογραφή και με τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις, από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη, το επόμενο διάστημα. Η απόφαση καταλήγει βάσει και των εισηγήσεων που έχουν κάνει τα δημοτικά συμβούλια της Ηπείρου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τις τελευταίες εβδομάδες.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2019 11:30

Περισσότερα...

Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους το Μουσείο Οίνου στην Κόνιτσα

 • PDF

konitsa mouseio oinouΤο φυσικό και μουσειακό περιβάλλον αποτελεί χώρο «ζωντανής» αποτύπωσης του παρελθόντος και μέσα από διαδικασίες παρατήρησης, μελέτης και ψυχαγωγίας, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελές για επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Η σύγχρονη αντίληψη σχετικά με τη μουσειακή διαδρομή προωθεί και συνδέει άρρηκτα την ενεργή συμμετοχή του θεατή με την θεωρητική γνώση αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό ρόλο των εκθεμάτων με άμεσο και εύληπτο τρόπο.

Περισσότερα...

Υπεβλήθη στο ΠΕΠ Ηπείρου πρόταση για το αποχετευτικό Κόνιτσας και κατασκευή βιολογικού

 • PDF

hpeiros-2014-2020Μετά από επίμονη προσπάθεια ωρίμανσης των απαιτούμενων μελετών, υπεβλήθη 28 Ιανουαρίου 2019 στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» η πρόταση υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κόνιτσας.

Το έργο σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ως μέτρο στοχεύει στη βιώσιμη διαχείριση των αστικών λυμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Κόνιτσας, καθώς η πόλη δε διαθέτει εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων, ούτε Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων. Ως εκ τούτου, προβάλλεται επιτακτική η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, ώστε να αποκατασταθεί η οικολογική ισορροπία στην περιοχή.

Περισσότερα...

Μια οφειλόμενη τιμή στον Γεώργιο Μυλώνα

 • PDF

protomh-mylwnaΤα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γεωργίου Μυλωνά την οποία φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Παπαγιάννης, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο πάρκο έναντι του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στην ομιλία του τόνισε πως, έστω και αργά, τα Γιάννενα αποδίδουν για πρώτη φόρα στον βαθμό που του αναλογεί, μια τιμή αντάξια του μεγέθους της προσφοράς σε έναν άνθρωπο που, μπορεί να μην είχε καταγωγή από τα Γιάννενα, αλλά έμελε με τις πράξεις του να σημαδέψει αρχικά, και να χαράσσει ακόμα και σήμερα την πορεία αυτού του τόπου.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτική ρομποτική στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ζίτσας

 • PDF

rompotikh-zitsaΠρωταγωνιστές στην Εκπαιδευτική Δράση STEAM «Μια βόλτα στην πόλη μου», που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου αναδείχθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων του Δήμου Ζίτσας.

Τα παιδιά των Νηπίων με τις δημιουργίες τους κατάφεραν, αν και η συγκεκριμένη δράση δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, να αναδείξουν πρωτοπόρο το Δήμο Ζίτσας καθώς είχε τις περισσότερες συμμετοχές.

Περισσότερα...