Mon10222018

Last update10:46:17 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει η Περιφέρεια Ηπείρου

 • PDF

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΣΑ

ergostasio anakykloshs

Σε προεκλογικές σκοπιμότητες απέδωσε την ανακοίνωση της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση της τροποποίησης της Α.Ε.Π.Ο. για τη Μονάδα Επεξεργασίας αστικών Αποβλήτων η Περιφερειακή Αρχή.

Περισσότερα...

Ένα μετάλλιο που «συμπυκνώνει» τους στόχους μιας διοργάνωσης και ενός καλλιτέχνη

 • PDF

Ο ΓΛΥΠΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΤΟΥ 9ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

metallio papagiannhs

Το τρίτο μετάλλιο, συλλεκτικό, που φιλοτεχνεί ο καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και συντοπίτης μας Θεόδωρος Παπαγιάννης για τον 9ο Γύρο της Λίμνης λαμβάνει σιγά - σιγά «σάρκα και οστά».

Περισσότερα...

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας για τη νέα σχολική χρονιά

 • PDF

pliakos sxoleioΣτην «τελική ευθεία» βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στα σχολικά κτίρια του Δήμου Ζίτσας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Τα συνεργεία του Δήμου με εργάτες γενικών καθηκόντων και ελαιοχρωματιστές, που συγκροτήθηκαν μετά την πρόσληψή τους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/βθμιας και Β/βθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Περικλή Γρίβα και Φώτη Ράρρα αντίστοιχα, δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού στις 11 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Ξεκινά η νέα κυνηγετική περίοδος

 • PDF

ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε' ΚΟΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ

KYNHGOS MYSTIKA Χαμηλούς τόνους επέλεξε να κρατήσει ο πρόεδρος της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Παναγιώτης Τσιλίκης με αφορμή τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί το προηγούμενο διάστημα για τη νεά Ρυθμιστική απόφαση που αφορά τη θήρα της νέας περιόδου η οποία ξεκινά την Πέμπτη.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιλίκης η επίσημη έναρξη της νέας κυνηγετικής χρονιάς μέσα σε ένα ασταθές και επίφοβο για όλους, περιβάλλον, προσφέρει μία διέξοδο σε όλους εκείνους που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τη φύση και το περιβάλλον, για τα ενδιαιτήματα της ελληνικής υπαίθρου.

«Κυνήγι και περιβάλλον, κυνήγι και αειφορία, κυνήγι και προστασία των θηρεύσιμων και μη ειδών της πανίδας, είναι για εμάς έννοιες στενά συνδεδεμένες και αλληλοεξαρτώμενες.

Αυτό άλλωστε προσπαθούμε να κάνουμε και με πράξεις, τόσο σε επίπεδο Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, όσο και σε τοπικό επίπεδο μέσω της Ε' ΚΟΗ και των Κυνηγετικών Συλλόγων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το προηγούμενο διάστημα όπως είναι γνωστό, ενόψει της υπογραφής της Ρυθμιστικής απόφασης για τη θήρα της νέας περιόδου, η διοίκηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας είχε την ευκαιρία, να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και να εκφράσει τις θέσεις του κυνηγετικού κόσμου.

«Δε θα μπούμε στον πειρασμό να υποστηρίξουμε ότι σε αυτό τον διάλογο, υπήρξαν νικητές και ηττημένοι.

Εμείς δε συμμετείχαμε στις συζητήσεις για να αναδειχθούμε νικητές, ούτε και για να επικρατήσουμε έναντι κάποιου αντιπάλου.

Εμείς προσήλθαμε στο διάλογο με ειλικρινείς θέσεις και προτάσεις και κυρίως με χειροπιαστές αποδείξεις για το έργο, τις δράσεις μας και κυρίως για την πραγματική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα ενδιαιτήματα της ελληνικής υπαίθρου και όχι μόνο τα θηρεύσιμα», τόνισε ο κ. Τσιλίκης και συνέχισε:

Στοιχεία που αποτυπώνονται στις μελέτες των επιστημονικών μας συνεργατών, οι οποίες επικαιροποιούνται συστηματικά και δημοσιοποιούνται επισήμως και όχι ανεπίσημα.

Προσήλθαμε σε αυτόν το διάλογο με θέσεις και προτάσεις,

ανοιχτοί να συζητήσουμε τα πάντα, χωρίς δογματισμούς και χωρίς διάθεση σύγκρουσης, αλλά με διάθεση να ακούσουμε τις προτάσεις του υπουργείου.

Όπως γνωρίζετε, η Ρυθμιστική που υπογράφηκε δεν περιέχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη.

Δεν πρόκειται για κάποια επιτυχία που μας δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζουμε.

Πρόκειται αντίθετα, για μία απόφαση που επιβεβαιώνει στην πράξη τις επιστημονικές καταγραφές και παρατηρήσεις μας.

Επίσης όμως πρόκειται για μία απόφαση που έλαβε υπόψιν της το ότι γύρω από το κυνήγι αναπτύσσεται και επιβιώνει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, μία τεράστια οικονομική δραστηριότητα, με χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε αυτές, μία δραστηριότητα που τονώνει τις τοπικές οικονομίες σε ολόκληρη τη χώρα».

Σχολιάζοντας δε τη φημολογία που αναπτύχθηκε πριν την υπογραφή της Ρυθμιστικής και η οποία έδωσε την αφορμή για πολλά σχόλια και διάφορες ερμηνείες και για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως ο Αμβρακικός ο κ. Τσιλίκης σημείωσε ότι μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο που επιτρέπεται το κυνήγι σε καθορισμένες ζώνες στον Αμβρακικό η πρακτική των δύο τελευταίων περιόδων απέδειξε, ότι μόνο με την άσκηση της θήρας και την εντονότατη και καθημερινή παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι εφικτή η αντιμετώπιση των κρουσμάτων λαθροθηρίας, που βρισκόταν σε έξαρση όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Το ίδιο θα γίνει και τη νέα περίοδο και με μεγαλύτερη ένταση από τη δική μας πλευρά.

Οι κυνηγοί εξακολουθούν να ενισχύουν από την τσέπη τους, με δικά τους χρήματα τη λειτουργία και το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους απογοητεύσουμε, αλλά ούτε και καμία διάθεση να κάνουμε εκπτώσεις στο έργο της Θηροφυλακής, το οποίο άλλωστε αναγνωρίζεται ως σημαντικό από όλους», υπογράμμισε.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Ε' ΚΟΗ τόνισε πως η δύσκολη οικονομική περίοδος που βιώνει η χώρα, δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την κυνηγετική δραστηριότητα ζητώντας όμως από τους κυνηγούς να τηρούν τους νόμους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νομοθεσία και αφετέρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άσκηση της δραστηριότητας, να σέβονται τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να θυμούνται πάντα, ότι έχουν υποχρέωση να επιστρέψουν σώοι στα σπίτια και στις οικογένειές τους.

«Την υποχρέωση αυτή, την έχουμε όλοι και απέναντι στους συναδέλφους μας στο κυνήγι και στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, τους οποίους οφείλουμε να προστατεύσουμε με τη συμπεριφορά μας και να απομακρύνουμε κάθε περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα», κατέληξε ο κ. Τσιλίκης.

Η αρχαία Δωδώνη στο Μουσείο της Ακρόπολης

 • PDF

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟΝ Θ. ΜΠΕΓΚΑ

mpegkas pentrmlhs soueref

Στην καλύτερη χρονική συγκυρία, την ώρα που τα Γιάννενα διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας του Πολιτισμού για το 2021, το Μουσείο της Ακρόπολης έχει την πρόθεση να προβάλει στους πολυπληθείς επισκέπτες του την αρχαία Δωδώνη.

Περισσότερα...

Γέφυρες με την Κίνα χτίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

ΤΡΙΕΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ 26 ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

panepisthmioΓέφυρες με τα πανεπιστήμια της Κίνας χτίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το οποίο μέσω του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου για την παρακολούθηση μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για τρία συνεχή χρόνια από 24 φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, από δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές και από δύο καθηγητές που θα τους συνοδεύουν.

Περισσότερα...

Δράσεις για την ανακύκλωση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών

 • PDF

TO ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

anakiklosi 1Στο πλαίσιο του έργου LIFE INFOCYCLE το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις στα Ιωάννινα, με σκοπό να προωθήσουν την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών. Στις 25 Ιουλίου η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πύρρου, ενώ στις 26 Ιουλίου στην πλατεία Μαβίλη.

Περισσότερα...

«Αέρας» ο Ν.Ο. Ιωαννίνων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καστοριάς!

 • PDF

OKTAKOPOS ALEKSIOYΑδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στην ελληνική Κωπηλασία παραμένει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος στέφθηκε επίσημα και για το 2015 Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος.

Περισσότερα...

Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Παϊσίου στην Κόνιτσα

 • PDF

stomio-12Με λαμπρότητα η Κόνιτσα εόρτασε την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, με ποίκιλλες εκδηλώσεις κατά το τριήμερο 10 – 12 Ιουλίου 2015, με τη φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και Δήμου Κονίτσης.

Περισσότερα...

Στο πλευρό του δήμου το Πανεπιστήμιο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

 • PDF

kapsalis gkogkosΤα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους για την ενίσχυση της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο, εξέτασαν αντιπροσωπείες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Εσείς ξέρετε πώς να κάνετε safe αγορές από ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο;

 • PDF

plhktorolio xapiΚαι όμως το ηλεκτρονικό φαρμακείο είναι η καλύτερη επιλογή! Ο περιορισμένος χρόνος και οι χαμηλές τιμές που προσφέρουν τα onlineφαρμακεία, είναι δύο παράγοντες οι οποίοι ωθούν όλο και περισσότερο κόσμο ώστε να κάνει τις αγορές του ηλεκτρονικά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2015 15:41

Περισσότερα...