Tue12112018

Last update10:54:36 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργία με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν οι ΕΛΜΕ της Ηπείρου

 • PDF

sxoleioΜε συμμετοχή που είχαν χρόνια να ζήσουν οι Γενικές Συνελεύσεις των Καθηγητών σε όλη την Ήπειρο υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης και από τις τέσσερις ΕΛΜΕ η πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργίες μέσα στην περίοδο των εξετάσεων.

Περισσότερα...

Ζωντανή η ελπίδα για Πολυτεχνική Σχολή

 • PDF

Διατηρείται στο νέο σχέδιο Π.Δ το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

panepisthmioΑνοιχτό «παράθυρο» για λειτουργία, στο μέλλον, Πολυτεχνικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφήνει το υπουργείο Παιδείας με το διορθωμένο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, επί του σχεδίου «Αθηνά», που επανακατατέθηκε στο ΣτΕ. Αν και δεν αναφέρεται ο,τιδήποτε για Πολυτεχνική Σχολή, το γεγονός ότι δεν καταργείται το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, αλλά «αναβαθμίζεται» ως Σχολή (επειδή δεν μπορεί να σταθεί ως τμήμα με βάση το σχέδιο «Αθηνά») δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια να αποκτήσει το Γιαννιώτικο ΑΕΙ αυτό που διεκδικεί και δικαιούται.

Περισσότερα...

Ανακλήθηκε από το ΣτΕ το Π.Δ. για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Για διόρθωση-τήρηση των υποσχέσεων του υπουργείου Παιδείας;

panepistimioiwanninwnΤο υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε δύο από τα 36 Προεδρικά Διατάγματα του σχεδίου Αθηνά για την αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).

Περισσότερα...

Απεργία η ΟΛΜΕ και στο βάθος... επιστράτευση

 • PDF

sxoleioΤην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τις 20 Μαΐου, αποφάσισε χθες η ΟΛΜΕ και επί της εισήγησης αυτής καλούνται να αποφασίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι κατά τόπους ΕΛΜΕ με συμμετοχή τουλάχιστον του 30% των μελών τους, οι πρόεδροι των οποίων θα λάβουν την τελική απόφαση στις 15 Μαΐου.

Περισσότερα...

Άνευ ουσίας η απάντηση Αρβανιτόπουλου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 • PDF

Σε ερώτηση του Μ. Κασσή για το σχέδιο «Αθηνά»

panepisthmio ioanninaΜια απάντηση που μπορεί και να χαρακτηριστεί ως «κενή περιεχομένου» επεφύλαξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

«Ανήθικη και βίαιη» η εκτροπή του Αώου

 • PDF

Κοινό ψήφισμα δήμων και φορέων Κόνιτσας και Ζαγορίου

awos bobousaΣε κοινή σύσκεψη, που έγινε στην Κόνιτσα, στις 24 Απριλίου 2013, στην οποία μετείχαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, οι Δήμαρχοι Κόνιτσας και Ζαγορίου κ.κ. Π. Γαργάλας και Γ. Παπαναστασίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγορίου, εκπρόσωποι φορέων, μέλη οργανώσεων για την προστασία του Αώου και πλήθος κόσμου, αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, στην συγκυβέρνηση, στους αρμόδιους υπουργούς, στους αρχηγούς των κομμάτων, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τους βουλευτές και τα ΜΜΕ, κατά της σχεδιαζόμενης εκτροπής των πηγών του ποταμού Αώου ( Αρκουδόρεμα Βάλια Κάλντα) και τη μεταφορά υδάτων προς τη λίμνη Παμβώτιδα.

Περισσότερα...

Ο Περιφερειάρχης επιμένει ότι είναι αδύνατη η εκτροπή του Αώου

 • PDF

Συναντήθηκε με τους δημάρχους Κόνιτσας και Ζαγορίου

perifereiahpeirounea2Την άποψη του ότι με τα δεδομένα που ισχύουν δεν μπορεί να γίνει εκτροπή του Αώου για ενεργειακή αξιοποίηση των νερών του ή για μεταφορά στο λεκανοπέδιο για ενίσχυση της ύδρευσης ή εμπλουτισμό της λίμνης, όπως είναι το, υιοθετηθέν από το ΥΠΕΚΑ, σχέδιο των εταιρειών ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, εξέφρασε εκ νέου χθες ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Περισσότερα...

Αλαλούμ με το Π.Δ. του Πανεπιστημίου

 • PDF

Προφορικές δεσμεύσεις, ότι δεν αλλάζει τίποτα, από το υπουργείο Παιδείας

panepisthmio ioanninaΤι κι αν τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχτεί ότι οι προφορικές δεσμεύσεις που δόθηκαν από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σε τοπικούς φορείς αλλά και πολιτικά πρόσωπα σε ότι αφορά το σχέδιο «Αθηνά» και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο, από χθες επιχειρείται ξανά μέσω των ίδιων διαβεβαιώσεων να πειστεί η τοπική κοινωνία ότι τελικά τα όσα ανακοινώθηκαν με τα Π.Δ που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ευσταθούν.

Περισσότερα...

Νικητής και πάλι η αποχή στις φοιτητικές εκλογές

 • PDF

Πρωτιά για ΔΑΠ, δεύτερη η ΠΚΣ

panepisthmio ioanninaΜε μεγάλο νικητή την αποχή, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές στο δήμο Ιωαννιτών

 • PDF

anakiklosi 1Οι Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών, ολοκληρώνονται στις 19 Απριλίου 2013. Στο Δημαρχείο(αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου), στις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Απριλίου, οι μαθητές όλων των σχολικών τμημάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα παραδώσουν τα κουπόνια που έχουν συλλέξει από τα «σπιτάκια» Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ώστε να καταμετρηθούν.

Περισσότερα...

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

 • PDF

Ήρεμο το κλίμα σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

kalpiΑνοίγουν σήμερα οι κάλπες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τις φοιτητικές εκλογές οι οποίες φέτος διεξάγονται κάτω από ένα πολύ διαφορετικό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στη χώρα αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω του μνημονίου, αλλά κυρίως λόγω των πολιτικών ανακατατάξεων που έχουν επιφέρει οι τελευταίες εκλογές.

Περισσότερα...