Thu05242018

Last update08:27:55 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα πρόβατα

 • PDF

athanasiouΕνώ το υπουργείο Οικονομικών ανθυπομειδιά μετά την ανακοίνωση ότι ο προϋπολογισμός του 2012 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 434 εκ. οι αγρότες είναι παρατεταγμένοι δίπλα στις εθνικές οδούς και τα λιμάνια δε λειτουργούν εδώ και πέντε μέρες.

Περισσότερα...

Ποια είναι η είδηση;

 • PDF

SPYROSΑΠΟ την μια μεριά έχουμε τη σύλληψη δύο ατόμων που φέρνονται να εμπλέκονται με την τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς».

Μια οργάνωση η οποία έχει κάνει στο παρελθόν πολλά τυφλά χτυπήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Χτυπήματα που είναι βέβαιο ότι και στο μέλλον θα επαναληφθούν.

Και από την άλλη έχουμε την κακοποίηση των συλληφθέντων.

- Ποια είναι η είδηση;

Περισσότερα...

Οι αρπαχτές του δημοσίου

 • PDF

athanasiouΑκόμη 7 δισ. υπόσχεται ότι θα πληρώσει μέσα στη χρονιά το δημόσιο σε οφειλές που έχει προς την αγορά.

Καλό είναι να πληρώσει τα χρέη του το δημόσιο, ακόμη ποιο καλό θα είναι να μη δημιουργήσει νέα χρέη στην αγορά. Δηλαδή να πληρώνει τις οφειλές του μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα ενός τριμήνου και σε καμία περίπτωση να μην αφήνει με αλχημείες χρέη για την επόμενη χρονιά.

Περισσότερα...

Ραβασάκια της εφορίας

 • PDF

SPYROSΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με τον κίνδυνο κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις θα βρεθούν όσοι μικροοφειλέτες του Δημοσίου δεν καταφέρουν να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Συγκεκριμένα, εντός των προσεχών ημερών η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει σε περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου συστημένες επιστολές, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολίγων ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Περισσότερα...

Η επιλογή του ανύπαρκτου βουλευτή

 • PDF

athanasiouΝέες προσωπικές αντεγκλήσεις στη Βουλή, δείχνουν ότι από τη μεγάλη ανανέωση στα πρόσωπα δεν ήρθε ανανέωση ούτε στην ποιότητα των πολιτικών συζητήσεων, ούτε στη συμπεριφορά των βουλευτών.

Περισσότερα...

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι: αναζητώντας απασχόληση στον πρωτογενή τομέα

 • PDF

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε μια έντονη τάση επιστροφής στην επαρχία από ολοένα και περισσότερους νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της συρρίκνωσης των εισοδημάτων και των πολλαπλών απολύσεων εκατοντάδες Έλληνες οδηγούνται στους δρόμους της υπαίθρου, συνδράμοντας με αυτό τον τρόπο την πληθυσμιακή και παραγωγική ισορροπία της χώρας.

Περισσότερα...

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»... αλλά και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 • PDF

1. Είναι γνωστό σε όλους – σε παγκόσμια κλίμακα – ότι ο θεσμικά καταστατικός χάρτης, πάνω στον οποίο πορεύεται μία χώρα, ένα κράτος, είναι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ αυτής της χώρας, εάν θέλει πολιτειακά να λέγεται έστω και στοιχειωδώς δημοκρατική χώρα, όποια έννοια και αν δώσουμε σ' αυτό που λέγεται δημοκρατία...

Περισσότερα...

Σωστός παραλογισμός

 • PDF

SPYROSΟΤΙ αναπτυξιακό θα μπορούσε να συμβεί στην περιοχή μας εμείς το ξαποστέλλουμε στην γειτονική Αλβανία.

Ένα ακόμη παράδειγμα ο αγωγός φυσικού αερίου.

Αφού με την στάση μας, για να προστατεύσουμε δήθεν τον τουρισμό, ακυρώσαμε τον αγωγό Πέρδικας – Ιταλίας, δώσαμε τη δυνατότητα στην γειτονική χώρα να περάσει μέσα από αυτή ο αγωγός ΤΑΡ.

Με 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ο TAP θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα.

- Ενώ εμείς ως Ήπειρος θα πάρουμε μερικές δεκάδες από τον τουρισμό...

Περισσότερα...

Η τοπική οικονομία χρειάζεται την ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 • PDF

athanasiouΗ τοπική αυτοδιοίκηση μετά και τις τελευταίες αλλαγές με το γνωστό Καλλικράτη πρέπει να μπει σε νέα φάση ενηλικίωσης.

Περισσότερα...

Τυπικό και ουσιαστικό

 • PDF

SPYROSΑΠΟ εκεί που η τοπική κοινωνία περίμενε κάποια κυβερνητική απόφαση για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης στην τοπική αυτοδιοίκηση, έρχεται το μαντάτο το οποίο λέει ότι οι εγκαταστάσεις παραχωρούνται από το υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εργασίας.

Σε απάντησή του το υπουργείο, ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μαζί με την Γενική Γραμματεία Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταβιβάστηκε στο Υπουργείο όλη η ακίνητη και κινητή περιουσία που ανήκε πριν στο Υπουργείο Υγείας».

- Τυπικά αυτό έπρεπε να γίνει. Ωστόσο ουσιαστικά το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένει ανοιχτό.

Περισσότερα...

Ειδικές φυλακές για φοροφυγάδες;

 • PDF

athanasiouΕίναι απίστευτο πήγαν στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρα πρόταση συνεργάτες του, να χτίσουν νέες φυλακές αποκλειστικά για όσους καταδικάζονται για φορολογικές παραβάσεις.

Περισσότερα...