Mon10222018

Last update05:04:22 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΠΟΨΕΙΣ

Απουσίαζε η Ήπειρος

 • PDF

SPYROSΥπογράφηκε στις 12 το μεσημέρι χθες στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η τριμερής Διακυβερνητική Συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας - Ιταλίας για την κατασκευή του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline), που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσία στην τελετή υπογραφής του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικ Ρούμπιν που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα.

- Από την τελετή υπογραφής απουσίαζε η Ήπειρος μια και ο αγωγός πάει στην Αλβανία μέσω Φλωρίνης.

Περισσότερα...

Θα πει κανείς πως θα παράξει πλούτο η χώρα

 • PDF

athanasiouΟ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ολι Ρεν είπε για το μνημόνιο «το πρόγραμμα είναι απολύτως σωστό» και συνεπώς δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή.

Περισσότερα...

Περί τρομοκρατίας και ληστειών

 • PDF

SPYROSΔιαβάζοντας τη δήλωση του νεαρού Νίκου Ρωμανού, ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στον Βελβεντό Κοζάνης, πραγματικά δεν μπορώ να οδηγηθώ σε ένα λογικό συμπέρασμα.

Ξεκινάει λοιπόν λέγοντας ότι τα κίνητρά του ήταν πολιτικά.

Περισσότερα...

Η πολιτική επιστράτευση

 • PDF

athanasiouΤο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης άρχισε να γίνεται «θεσμός» και τρόπος για να «λύνονται» τα προβλήματα από απεργίες διαρκείας που επηρεάζουν το δημόσιο συμφέρον.

Περισσότερα...

Πώς βλέπεις τα πράγματα;

 • PDF

athanasiouΗ πιο συχνή ερώτηση που τίθεται μεταξύ των πολιτών είναι «πώς βλέπεις τα πράγματα».

Η αγωνία για την εξέλιξη της οικονομίας και τον τρόπο λειτουργίας της χώρας είναι διάχυτη και προβληματίζει όλους μας. Η απάντηση από όλους είναι ότι «δεν υπάρχει σίγουρα απάντηση». Σε ένα τέτοιο κλίμα αβεβαιότητας μπορεί να στηθεί πλαίσιο για νέα οικονομία από την αγορά;

Περισσότερα...

Τα δέκα εκατομμύρια είναι πολλά

 • PDF

SPYROSΔΕΚΑ εκατομμύρια ευρώ έχουν εγκριθεί για την αποκατάσταση των προβλημάτων στα επιχώματα της γέφυρας Περιστερίου στην Εγνατία Οδό.

Χωρίς να είμαι ειδικός, αλλά με ενημέρωση από ειδικούς, μου λένε ότι τα χρήματα είναι πολλά.

Πάρα πολλά.

Μια και το πρόβλημα δεν είναι αλλά εμφανίζεται να είναι μεγάλο.

- Το έχει ψάξει κανείς αυτό;

Περισσότερα...

Τα πρόβατα

 • PDF

athanasiouΕνώ το υπουργείο Οικονομικών ανθυπομειδιά μετά την ανακοίνωση ότι ο προϋπολογισμός του 2012 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 434 εκ. οι αγρότες είναι παρατεταγμένοι δίπλα στις εθνικές οδούς και τα λιμάνια δε λειτουργούν εδώ και πέντε μέρες.

Περισσότερα...

Ποια είναι η είδηση;

 • PDF

SPYROSΑΠΟ την μια μεριά έχουμε τη σύλληψη δύο ατόμων που φέρνονται να εμπλέκονται με την τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς».

Μια οργάνωση η οποία έχει κάνει στο παρελθόν πολλά τυφλά χτυπήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Χτυπήματα που είναι βέβαιο ότι και στο μέλλον θα επαναληφθούν.

Και από την άλλη έχουμε την κακοποίηση των συλληφθέντων.

- Ποια είναι η είδηση;

Περισσότερα...

Οι αρπαχτές του δημοσίου

 • PDF

athanasiouΑκόμη 7 δισ. υπόσχεται ότι θα πληρώσει μέσα στη χρονιά το δημόσιο σε οφειλές που έχει προς την αγορά.

Καλό είναι να πληρώσει τα χρέη του το δημόσιο, ακόμη ποιο καλό θα είναι να μη δημιουργήσει νέα χρέη στην αγορά. Δηλαδή να πληρώνει τις οφειλές του μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα ενός τριμήνου και σε καμία περίπτωση να μην αφήνει με αλχημείες χρέη για την επόμενη χρονιά.

Περισσότερα...

Ραβασάκια της εφορίας

 • PDF

SPYROSΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με τον κίνδυνο κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις θα βρεθούν όσοι μικροοφειλέτες του Δημοσίου δεν καταφέρουν να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Συγκεκριμένα, εντός των προσεχών ημερών η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει σε περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου συστημένες επιστολές, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολίγων ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Περισσότερα...

Η επιλογή του ανύπαρκτου βουλευτή

 • PDF

athanasiouΝέες προσωπικές αντεγκλήσεις στη Βουλή, δείχνουν ότι από τη μεγάλη ανανέωση στα πρόσωπα δεν ήρθε ανανέωση ούτε στην ποιότητα των πολιτικών συζητήσεων, ούτε στη συμπεριφορά των βουλευτών.

Περισσότερα...