Thu02212019

Last update01:11:59 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος...

 • PDF

SPYROSΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν μπορώ να καταλάβω.

Αυτή η κυβέρνηση πέρασε δέσμη σκληρών μέτρων χωρίς να προκύψουν εσωτερικά προβλήματα και σήμερα βρίσκεται σε κρίση γιατί διαφωνούν με το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό;

Μου ακούγεται αστείο. Μα πάρα πολύ αστείο.

Λες και το μεταναστευτικό είναι πιο σοβαρό πρόβλημα από τα μέτρα σκληρής λιτότητας που επέβαλε στον κοσμάκη. Για να διαφωνήσουν αν θα το ψηφίσουν ή όχι.

- Δουλειά δεν είχε ο διάβολος...

Περισσότερα...

Η ανεργία των νέων

 • PDF

athanasiouΣτην ανεργία των νέων που φτάνει στην Ελλάδα το 60% στρέφει τα βλέμματα η κυβέρνηση καθώς τίθεται και ως πρώτη προτεραιότητα για την Ε.Ε.

Περισσότερα...

Μόνο τρείς σημαίες

 • PDF

SPYROSΜΟΛΙΣ τρείς παραλίες της Ηπείρου κατάφεραν να πάρουν «Γαλάζια σημαία» φέτος τη στιγμή βέβαια που πέρσι καμία ηπειρωτική ακτή δεν είχε καταφέρει να μπει στη λίστα που ανακοινώνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Και οι τρεις ανήκουν στο νομό Πρέβεζας και πρόκειται για το Μονολίθι, την Κυανή Ακτή και τη Λούτσα.

- Με 393 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.

Περισσότερα...

Ποιους τιμωρείτε;

 • PDF

athanasiouΠερίπου 100.000 συντάξεις δεν θα πληρωθούν στους συνταξιούχους αυτό το μήνα γιατί οι δικαιούχοι δεν καταχώρησαν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στα στοιχεία τους για τα ταμεία.

Περισσότερα...

Η μείωση του ενοικίου

 • PDF

SPYROSΟΛΟΚΛΗΡΗ συζήτηση για την δικαστική απόφαση η οποία επιβάλει μείωση ενοικίου στο κτίριο του Grand Serai κατά 40%.

Δηλαδή από 900.000 τον μήνα το ενοίκιο έπεσε στις 540.000 ευρώ.

Η συζήτηση γίνεται γιατί η δημοτική αρχή δεν θέλησε να διαπραγματευτεί την πρόταση του ιδιοκτήτη για μείωση της τάξης του 20% και προτίμησε την δικαστική οδό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάνει σήμερα ο δήμος, επιπλέον, 180.000 τον χρόνο.

- Σε μια εποχή που όλοι ζητάμε αίμα να σας πω την αλήθεια και εγώ αν ήμουν δήμαρχος δικαστικά θα πήγαινα.

Περισσότερα...

O Δημοκρατικός Σοσιαλισμός

 • PDF

athanasiouΤο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του έχοντας μια διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών και πολλών εκατομμυρίων ψηφοφόρων να το έχουν επιλέξει ως κόμμα εξουσίας.

Περισσότερα...

Ή π ε ι ρ ο ς και ό ν ε ι ρ α

 • PDF

Ήπειρος. Δεξαμενή εμπνεύσεων. Κι όμως, ο επικίνδυνος ατομισμός, η αδιαφορία, η λανθασμένη εκτίμηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του τόπου και ιδιαίτερα η κ α ι ρ ο σ κ ο π ι κ ή μανία της Αθήνας επιτρέψανε σε χέρια ξένα προς την Ηπειρο να σχεδιάσουν την μοίρα μας. Κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται ανεύθυνος. Οι καιροί αλλάξανε. Οι ταχύτατες κοινωνικές ανακατατάξεις σε παγκόσμιο είπεδο, η κυριαρχία του μονεταριστικού γίγαντα έναντι της πολιτικής και το πλήθος των τραγικών εμπειριών από τις αθηναϊκές επεμβάσεις στον ηπειρωτικό χώρο επιβάλλουν σήμερα την ταχύτατη προσαρμογή της περιφερειακής Ηπείρου στους νέους ρυθμούς, την αλλαγή των ισχυόντων βαθμίδων επικοινωνίας μεταξύ Αθηνών και Ηπείρου και την ανάδειξη της περιφέρειας Ηπείρου σε βασικό κέντρο αποφάσεων για θέματα που αφορούν την ηπειρωτική περιφέρεια.

Περισσότερα...

Θα πρέπει να το αποδεικνύουν

 • PDF

SPYROSΟΣΟΙ ενδιαφέρονται πραγματικά για την διαφάνεια στην λειτουργία του δήμου, δεν αρκεί μόνο να το δηλώνουν αλλά και να το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι εκ των επικεφαλείς των παρατάξεων στο δήμο ήθελαν πραγματικά να ενημερωθούν για την πορεία των ερευνών τόσο στην υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος του ενός εκατομμυρίου και βάλε, όσο και στην νέα περίπτωση που εμφανίστηκε με την υπεξαίρεση στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δημάρχου και συμμετείχαν στην προχθεσινή σύσκεψη.

- Στην διάρκεια της οποίας ο κ. Φίλιος έκανε ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Περισσότερα...

Να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

 • PDF

athanasiouΤο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων έχει πλέον φτάσει στο τέλος του. Κάθε χρόνο παρατηρούνται φαινόμενα που οδηγούν σε αδικίες κατά των υποψηφίων, θέματα εκτός ύλης, λανθασμένα, υπερβολικής δυσκολίας και το ποιο σημαντικό ότι έχουν ελάχιστη σχέση με τα όσα διδάσκονται στις τάξεις και εμπεριέχονται στα σχολικά βιβλία.

Περισσότερα...

Άλλαξαν τον τρόπο αξιολόγησης

 • PDF

SPYROSΣΤΗΝ αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης των προτάσεων που κατατέθηκαν σχετικά με τις διαδικασίες αξιολόγησης Ενεργειακών χωριών οφείλεται η μη ένταξη του Αθαμανίου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης αντί να αξιολογήσει την μία ενιαία και ολοκληρωμένη, για όλους τους Άξονες Προτεραιότητας, πρόταση, με το συγκεκριμένο προτεινόμενο προϋπολογισμό, αξιολόγησε μεμονωμένα και αποσπασματικά τρεις διακριτές προτάσεις, την κάθε μία με τον δικό της προϋπολογισμό.

- Με το έτσι θέλω.

Περισσότερα...

Φοροδιαφυγή πατέντα Ευρωπαϊκή

 • PDF

athanasiouΗ Ευρώπη ψάχνει τρόπους να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Το κοινό μυστικό των Ευρωπαίων ηγετών είναι ότι φορολογικοί παράδεισοι και η διακίνηση μαύρου χρήματος δεν είναι κάπου σε εξωτικά νησιά αλλά στην καρδιά της Ευρώπης.

Περισσότερα...