Tue12112018

Last update10:54:36 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μας έχουν τρελάνει

 • PDF

SPYROSΑΠΟ την μια μεριά ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, κ. Προβόπουλος μας διαβεβαιώνει ότι ο κίνδυνος της κατάρρευσης αποφεύχθηκε, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ απομακρύνθηκε και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά.

Από τον άλλη μεριά κάποιοι άλλοι επιφανείς οικονομολόγοι είναι βέβαιοι ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα, νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Τελικά ποια από τα δύο σενάρια ισχύουν;

- Κυριολεκτικά μας έχουν τρελάνει.

Περισσότερα...

Στον αυτόματο πιλότο η ανάπτυξη

 • PDF

athanasiouΟι οικογένειες που δεν έχουν κανένα εισόδημα υπολογίζονται στις 400.000 χιλιάδες.

Το νούμερο είναι εφιαλτικό και ο εφιάλτης εξαπλώνεται προς κάθε κατεύθυνση σε όλη τη χώρα.

Περισσότερα...

Εκατό χρόνια ελεύθεροι

 • PDF

athanasiouΗ ελευθερία είναι αγαθό που δεν χαρίζεται είναι απαραίτητο να το προστατεύουμε και χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για να το έχουμε και να το απολαμβάνουμε.

Περισσότερα...

Όποιος αντέξει

 • PDF

athanasiouΗ πόλη μας ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό και έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις μέσα στη χρονιά που θα έχουν αναφορά στην επέτειο.

Περισσότερα...

Χαμός με την Χρυσή Αυγή

 • PDF

SPYROSΕΝΤΟΝΟ παρασκήνιο παίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την πρόσκληση που έστειλε η Περιφέρεια Ηπείρου στην Χρυσή Αυγή προκειμένου να παραστεί εκπρόσωπός της στις γιορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης.

Την κατηγορούν ότι κακώς κάλεσε το συγκεκριμένο κόμμα.

Ωστόσο από την πλευρά της η Περιφέρεια απαντά ότι δεν μπορεί να μην καλέσει ένα κόμμα του κοινοβουλίου.

- Προσωπικά θεωρώ ότι η Περιφέρεια έχει δίκιο.

Περισσότερα...

Η Κύπρος και η Τρόικα

 • PDF

athanasiouΗ Κύπρος θα είναι το παράδειγμα εάν τελικά δε συμφωνήσει με τους όρους για χρηματοδότηση από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ που λήγουν.

Περισσότερα...

Εξώδικα στους οφειλέτες

 • PDF

SPYROSΕξώδικα σε δεκάδες μισθωτές δημοτικών ακινήτων θα αποστείλει μέχρι το τέλος του μήνα ο δήμος Ιωαννιτών, σε μια ύστατη προσπάθεια να προσέλθουν για να πληρώσουν τις οφειλές τους ή να τις ρυθμίσουν.

Πρόκειται για ακίνητα που χρησιμοποιούνται, κυρίως, ως καταστήματα σε όλο το νέο δήμο, ή για χώρους πώλησης αγροτικών προϊόντων στη λαϊκή αγορά Αγίας Μαρίνας.

Όμως η μεγαλύτερη οφειλή αφορά μεγάλο ακίνητο στο κέντρο της πόλης που έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη.

- Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο 1,3 εκ ευρώ.

Περισσότερα...

Απουσίαζε η Ήπειρος

 • PDF

SPYROSΥπογράφηκε στις 12 το μεσημέρι χθες στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η τριμερής Διακυβερνητική Συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας - Ιταλίας για την κατασκευή του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline), που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσία στην τελετή υπογραφής του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικ Ρούμπιν που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα.

- Από την τελετή υπογραφής απουσίαζε η Ήπειρος μια και ο αγωγός πάει στην Αλβανία μέσω Φλωρίνης.

Περισσότερα...

Θα πει κανείς πως θα παράξει πλούτο η χώρα

 • PDF

athanasiouΟ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ολι Ρεν είπε για το μνημόνιο «το πρόγραμμα είναι απολύτως σωστό» και συνεπώς δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή.

Περισσότερα...

Περί τρομοκρατίας και ληστειών

 • PDF

SPYROSΔιαβάζοντας τη δήλωση του νεαρού Νίκου Ρωμανού, ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στον Βελβεντό Κοζάνης, πραγματικά δεν μπορώ να οδηγηθώ σε ένα λογικό συμπέρασμα.

Ξεκινάει λοιπόν λέγοντας ότι τα κίνητρά του ήταν πολιτικά.

Περισσότερα...

Η πολιτική επιστράτευση

 • PDF

athanasiouΤο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης άρχισε να γίνεται «θεσμός» και τρόπος για να «λύνονται» τα προβλήματα από απεργίες διαρκείας που επηρεάζουν το δημόσιο συμφέρον.

Περισσότερα...