Tue08222017

Last update04:27:19 AM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συμφωνία με δόντια

 • PDF

athanasiouΠόσες φορές θα πρέπει να ζήσουμε το ίδιο επεισόδιο με την Ελλάδα να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός του ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση να συζητά για την καταστροφή η όχι της χώρας.

Γιατί επιτρέπουμε στους πολιτικούς να συζητάνε τη πιθανότητα να βγει από το ευρώ η χώρα και να εξαρτιόμαστε από το πώς αντιλαμβάνεται το πολιτικό του μέλλον.

Περισσότερα...

Δηλαδή τι καταφέραμε;

 • PDF

SPYROSΓΙΑ να καταλάβω κι εγώ.

Αλλά κι ο απλός κόσμος που αποτελεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Δηλαδή τώρα τι κατάφερε η κυβέρνησή μας με τις διαπραγματεύσεις της ;

Πάντως πολιτική λύση δεν το λες αυτό που συνέβη.

Για παράταση της δανειακής σύμβασης μιλάει η Ελλάδα.

Για πρόγραμμα διάσωσης μιλάει η Ευρώπη.

- Με ότι σημαίνει αυτό.

Περισσότερα...

Το Κούγκι και το Ζάλογγο

 • PDF

athanasiouΗ Αθήνα στην αίτηση για την συνέχιση του προγράμματος θέλει να γραφεί η διατύπωση «παράταση της δανειακής σύμβασης» ενώ οι ευρωπαίοι εταίροι μιλάνε για «παράταση του τρέχοντος προγράμματος» Το ρόλο του διαμεσολαβητή έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Κομισιόν κ Γιούνκερ.

Περισσότερα...

Τα δύο κείμενα

 • PDF

SPYROSΚΑΙ μόνο το γεγονός ότι υπήρξαν δύο κείμενα στο Eurogroup θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Πολύ δε περισσότερο όταν το ένα από τα δύο, με το οποίο συμφωνούσε η ελληνική πλευρά, αποσύρθηκε.

Γιατί συνέβη άραγε αυτό;

Δεν μπορώ να υποθέσω τίποτε άλλο από το ότι κάποιοι... ευρωπαίοι θέλουν να (ξανά) τιμωρήσουν την χώρα.

- Να στείλουν το δικό τους μήνυμα για υποτέλεια της χώρας σε αυτά που οι ίδιοι αποφασίζουν.

Περισσότερα...

Το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας

 • PDF

athanasiouΗ εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας ήταν πάντα μια διαδικασία κοινοβουλευτικής συναλλαγής για να αλιεύεται όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός ψήφων από το κοινοβουλευτικό σώμα.

Ενώ θα έπρεπε να συμβολίζετε η ενότητα της χώρας στο πρόσωπο με το ανώτατο αξίωμα. Ο θεσμός χρησιμοποιείται κάθε φορά για τους σκοπούς το κυβερνώντος κόμματος είτε για να εδραίωση την θέση του είτε από την αντιπολίτευση για να εκβιαστούν εκλογές.

 

Η πρόταση του κ Παυλόπουλου για πρόεδρο δημοκρατίας από τον κ Τσίπρα υπηρετεί την λογική να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι ψήφοι κατά την πρώτη ψηφοφορία, προσβλέποντας στις ψήφους της ΝΔ που ανήκουν στο Καραμανλικό στρατόπεδο . Η ΝΔ δήλωσε ότι στηρίζει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η άλλη υποψηφιότητα του κ Αλιβιζάτου καθηγητή του συνταγματικού δικαίου που προτείνεται από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά για την υπηρέτηση του θεσμού μέσα από το πρίσμα της εθνικής συναίνεσης.

Το θέμα της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας έκλεισε μετά από διαβουλεύσεις και αφού πριν το όνομα του κ Αβραμόπουλου αποκλείστηκε από τα αριστερά της κυβέρνησης.

Οι δηλώσεις πολλών από το κυβερνητικό στρατόπεδο τις προηγούμενες μέρες ήταν υπέρ μιας άλλης προσέγγισης για το πρόσωπο του προέδρου της δημοκρατίας με αριστερά χαρακτηριστικά.

Το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έπρεπε να έχει την ευρύτατη συναίνεση τουλάχιστον των 260-270 ψήφων ή τελικά να υπάρξει εκλογή απευθείας από τον λαό με αυξημένες αρμοδιότητες για να υπηρετείται ο θεσμός.

Η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας τελείωσε στην ουσία και μένει το διαδικαστικό θέμα της ψηφοφορίας.

Τα βλέμματα όμως είναι στραμμένα στις πληροφορίες που λένε ότι σήμερα η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα για παράταση κατά τέσσερεις – έξι μήνες της δανειακής σύμβασης, για να λυθεί το μεγάλο ζήτημα της χώρας η δανειακή υποστήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους. Και κυρίως εάν θα κάνει δεκτό ο κ Νταισελμλπούμ το κείμενο που θα συνοδεύει την αίτηση για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος

Οι αλλαγές στο δημόσιο

 • PDF

SPYROSΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές στο Δημόσιο προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, νέα συστήματα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού.

Θεωρώ ότι το πλέον βασικό πρόβλημα που σήμερα βρίσκεται στο δημόσιο είναι το οργανόγραμμα.

Οι εποχές έχουν αλλάξει, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση έχει απλοποιήσει σημαντικά την λειτουργία.

- Καιρός να προσαρμοστούμε στις νέες τεχνολογίες...

Περισσότερα...

Ούτε τους γοητεύσαμε ούτε τους φοβίσαμε

 • PDF

athanasiouΌσο καθυστερεί η χώρα να φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους για το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας τόσο ποιο πολύ θα πιέζεται χρονικά με αποτέλεσμα ένα πιθανό ατύχημα.

Περισσότερα...

Προτεραιότητα στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

 • PDF

athanasiouΟι διαπραγματευτικές αντοχές των εταίρων μας φτάνουν στα όρια τους και κάπου εκεί εξαντλούνται και τα όρια των ελληνικών δυνατοτήτων για διαπραγμάτευση.

Το επόμενο τριήμερο θα ενταθούν οι διαβουλεύσεις πάνω σε συγκεκριμένα σχέδια όπου θα καταγραφούν τα σημεία σύγκλησης και απόκλισης των δυο πλευρών.

Περισσότερα...

Επιτέλους κάποιος που τα είπε

 • PDF

SPYROSΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρέθηκε και κάποιος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Άκουγα τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου να αναλύει την ανθρωπογεωγραφία των υπαλλήλων της επιχείρησης.

Και πραγματικά το χάρηκα.

Η ΔΕΥΑΙ δεν χρειάζεται άλλο προσωπικό.

Αρκεί αυτό που υπάρχει να δουλεύει. Και δεν το κάνει.

Βέβαια υπάρχουν ελλείψεις σε τεχνικές υπηρεσίες.

Και αυτό γιατί όσοι προσλαμβανόταν καταλάμβαναν θέσεις γραφειάδων.

- Τα κενά αυτά να καλυφθούν εσωτερικά. Γιατί δηλαδή στην καθαριότητα έχουμε γυναίκες που δουλεύουν ενώ οι γυναίκες της ΔΕΥΑΙ και όχι μόνο δεν μπορούν να πάνε στην καταγραφή;

Περισσότερα...

Ούτε βήμα πίσω;

 • PDF

athanasiouΕάν στην διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους υπερισχύσουν τα πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι τα οικονομικά στοιχεία τότε δεν θα έχουμε συμφωνία.

Οι κεντροδεξιές κυβερνήσεις δεν θα επιτρέψουν σε μία νεοεκλεγείσα ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση να παρουσιάσει δάφνες πολιτικές που θα γίνουν αφορμές για αναφλέξεις σε κινήματα κατά της λιτότητας ανά την Ευρώπη.

Περισσότερα...

Πρώτη η Ήπειρος

 • PDF

SPYROSΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ πήρε μέρος στην 10η έκθεση HO.RE.CA 2015 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Ο κ. Πίττας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υπεύθυνος του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό, ανέφερε ότι η Ήπειρος είναι η πρώτη περιφέρεια σε αριθμό πιστοποιήσεων ξενοδοχείων που έχουν υιοθετήσει επίσημα το Ελληνικό πρωινό της Ηπείρου.

- Πολύ καλή η είδηση.

Περισσότερα...