Sat05252019

Last update01:10:54 PM GMT

Font Size

Profile

Cpanel

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Back to the Roots Caravan

  • PDF

Βουτιά στις Ρίζες της ψυχής

Roots 3Βουνά, πέτρες, φύση, παράδοση, δυνατή μουσική, παράλληλες δράσεις, αδρεναλίνη, νεανική ψυχή! Αυτές είναι μερικές λέξεις που έρχονται αβίαστα με το άκουσμα του φεστιβάλ αυτού που θα λάβει σάρκα και οστά για τρίτη χρονιά στους Μελιγγούς Δωδώνης. Μάλιστα, για πρώτη φορά θα διαρκέσει τρεις ημέρες (4, 5 και 6 Αυγούστου).

Περισσότερα...

Παρουσίαση του προγράμματος Νεοελληνική Λογοτεχνία & Ψηφιακές Τεχνολογίες

  • PDF

logotexnia diadiktioΤα εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση και στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Τα προγράμματα αυτά, συνήθως, σχετίζονται με σύγχρονα θέματα που κυρίως αποσκοπούν στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 28 Ιούλιος 2014 08:12

Περισσότερα...

Gradient: Βάζοντας Χρώμα στο Γκρίζο!

  • PDF

Οι εικαστικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

Gradient 2Ένα καινούργιο και πρωτοποριακό εγχείρημα έλαβε χώρα στα Ιωάννινα βάζοντας χρώμα στο γκρίζο της πόλης αλλά και της ζωής μας. Το project "Gradient: From Gray to Color Scale" εξελίχθηκε από τις 3-11 Ιουλίου με ποικίλες εικαστικές παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο αναζωογονώντας λερωμένους τοίχους, άδεια κτήρια, ρολά καταστημάτων και άψυχους δρόμους. Έτσι μέσα από μια πανσπερμία τεχνών όπως τοιχογραφίες, street art, graffiti, installations και performances δόθηκε μια νέα διάσταση στην καθημερινότητά μας επιβεβαιώνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο πως οι εικαστικές τέχνες και οι δημιουργοί, όταν βγαίνουν στον δρόμο, μπορούν να χρωματίσουν -έστω και στιγμιαία- το γκρίζο της ψυχής και της ζωής μας. Συναντήσαμε στον δρόμο, φυσικά, τους διοργανωτές του project Κώστα Γκαραμέτση και Ειρήνη Παπανικολάου, οι οποίοι μας παρουσίασαν μια αγνώριστη πόλη-καμβά.

Περισσότερα...

Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου: πράξη τρίτη

  • PDF

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

festival theatrouΜετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη Αυγούστου το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου. Κοινό σημείο εκτός από τον φορέα διοργάνωσης, την Multi-art Projects, είναι ότι και τα δύο διεξάγονται στον δημόσιο χώρο δίνοντας ζωή στους δρόμους, στις πλατείες, στα πάρκα και ευρύτερα στην πόλη. Η τέχνη πρέπει να διαχέεται στον κόσμο αλλά και στον χώρο, να απευθύνεται όχι μόνο σε θεατές αλλά σε πολίτες και να εντάσσεται οργανικά στην καθημερινότητά τους. Όλα αυτά τα αντιλαμβάνονται πλήρως οι διοργανωτές αυτών των δράσεων, οι οποίοι στοχεύουν στον επαναπροσδιορισμό της χρήσης του δημόσιου χώρου μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Περισσότερα, όμως, για την τρίτη πράξη του Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου και την εκ νέου δημιουργική ανακατάληψη της πόλης έχει να πει στις «Πολιτιστικές Διαδρομές» μια εκ των διοργανωτών του Φεστιβάλ, η Ειρήνη Παπανικολάου.

Περισσότερα...

Διαβάζοντας μεγαλώνω: αναγνώστες από κούνια

  • PDF

Γνωριμία με τον νεοσύστατο Σύλλογο

diavazontas megalonoΕίναι γνωστό ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε εντάξει το βιβλίο και την ανάγνωση στην καθημερινότητά μας. Οι αιτίες πολλές και διαχρονικές. Η κυριότερη από όλες και πυρήνας της χαμηλής αναγνωστικής κουλτούρας είναι ότι δεν καλλιεργείται η φιλαναγνωσία συστηματικά από τις μικρές ηλικίες. Η ευθύνη επιμερίζεται αναλογικά σε όλους τους εμπλεκόμενους: οικογένεια, σχολείο, βιβλιοθήκες, εκδότες, πολιτεία. Όμως, ενώ τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι φορείς ευαισθητοποιούνται, φαίνεται πως μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Πολιτεία που ακόμα δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό της για μια συστηματική πολιτική προώθησης του βιβλίου και της ανάγνωσης.

Περισσότερα...