Παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας εξήγησε στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα προχωρήσουμε σε ανούσιες διαφωνίες απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλα κόμματα της αριστεράς», ο πρώην σύμβουλός του κ. Καρτερός επιτίθεται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στον κ. Ανδρουλάκη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοσιογράφος ασκεί κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τον περασμένο Μάρτιο είχε σχολιάσει τη θέση του κ. Ανδρουλάκη «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» με άρθρο που είχε τίτλο «Είναι ο Ανδρουλάκης μπουζούκι;», ενώ ένα χρόνο νωρίτερα τον αποκαλούσε «χρήσιμο ηλίθιο».
Και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί λέει το ΠΑΣΟΚ για μονόπλευρη επίθεση σε βάρος του. (Μέρος Ι)
Έχουν ξεφύγει εντελώς
Πρέπει να έσπασαν και τα κοντέρ λογικής στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι επιθέσεις εναντίον του ΠΑΣΟΚ καθημερινά κλιμακώνονται.
Τα συριζαϊκά μέσα ανακάλυψαν χθες ότι προέκυψε «Σάλος με τον κουμπουροφόρο Ανδρουλάκη – Με πιστόλι σε κλειστό χώρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» και περιέφεραν ένα βίντεο του Ν. Ανδρουλάκη, από την ΠΑΣΠ Ξάνθης το 2007, στο οποίο υποτίθεται ότι έριχνε μπαλωθιές.
Από τη Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαιώνουν πως δεν επρόκειτο για αληθινό όπλο, αλλά για αποκριάτικη γιορτή.
Τα ίδια συριζαϊκά μέσα δεν πτοήθηκαν και …καταδίκαζαν τον Ανδρουλάκη γιατί σε φωτό της εποχής είναι με το τσιγάρο στο στόμα!
Και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί λέει το ΠΑΣΟΚ για μονόπλευρη επίθεση σε βάρος του. (Μέρος ΙΙ)
Πάει και αυτό
Κλείνει με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το σκέλος της υπόθεσης Novartis που αφορά τα στελέχη της εταιρείας που είχαν κατηγορηθεί για δωροδοκία πολιτικών προσώπων και γιατρών.
Με το βούλευμα, που εκδόθηκε επτά και πλέον χρόνια από την έναρξη των δικαστικών ερευνών για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας, οι δικαστές του Συμβουλίου αποφαίνονται ότι το τότε ανώτερο στέλεχος του ελληνικού τμήματος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Φρουζής, ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης και οι τρεις συγκατηγορούμενοί τους, στελέχη της μητρικής Novartis, δεν τέλεσαν την πράξη της δωροδοκίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας στο εν λόγω αδίκημα «σε ό,τι αφορά τα 10 πολιτικά πρόσωπα που διερευνήθηκαν για την υπ’ αυτών τέλεση πράξεων παθητικής δωροδοκίας είτε ως ύποπτοι είτε ως κατηγορούμενοι».
Για δες ρε συ πως κατέληξε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους!!!
Η επανάσταση του Χάρη
Επαναστάτησε ο Χάρης Καστανίδης γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης κράτησε την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης και τον άφησε εκτός Βουλής.
Σε δήλωσή του διαπίστωσε ότι ζούμε σε «εποχή έκπτωσης της πολιτικής» και πρόσθεσε για την έξωσή του: «Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνον όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου».
Κοίτα ποιος μιλάει, σκέφτηκα, και ανέτρεξα λίγο στην πολιτική διαδρομή του επαναστατούντος.
Ποια ιστορική συνείδηση Χάρη;
Ποια ιστορική συνείδηση του χώρου;
Τον κ. Καστανίδη τον διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, το 2012, μαζί με άλλους, που καταψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο και το PSI.
Τον Μάρτιο 2012, ο Χάρης Καστανίδης ίδρυσε μαζί με τη Λούκα Κατσέλη το κόμμα «Κοινωνική Συμφωνία» για να ζημιώσουν το ΠΑΣΟΚ.
Απέτυχαν παταγωδώς στις εκλογές τον Μάιο του 2012 (0,96%).
Στις εκλογές του Ιουνίου 2012 στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ.
Επομένως, ξαναζημίωσαν το ΠΑΣΟΚ.
Τον Αύγουστο 2013 ο Χάρης Καστανίδης «φλέρταρε» με τον Κουβέλη και εντάχθηκε στην αντιμνημονιακή πλέον ΔΗΜΑΡ.
Το 2015 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Παπανδρέου (που τον είχε διαγράψει) και προσχώρησε στο ΚΙΔΗΣΟ.
Με στόχο να ζημιώσει εκ νέου το ΠΑΣΟΚ.
Με τις διεργασίες που άρχισαν το 2017 για την ενότητα του χώρου, επί Φώφης Γεννηματά, ο κ. Καστανίδης ξαναβρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ.
Όταν δηλαδή ο δημοκρατικός κόσμος δεινοπαθούσε, από το 2012 και μετά, για να σώσει την πατρίδα από την καταστροφή, ο κ. Καστανίδης ήταν από την άλλη μεριά.
Και σήμερα επικαλείσαι «ιστορική συνείδηση του χώρου».
Μην τρελαθούμε κιόλας Χάρη.
Το στοίχημα
Αν ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφασίσει να αφήσει τον Χάρη Καστανίδη εκτός Βουλής μόνο για μια μέρα (όπως υπονόησε), είναι δικαίωμά του, αλλά δεν συμβολίζει τίποτα.
Θα συμβολίσει κάτι αν τον αφήσει οριστικά εκτός, ξαναεπιλέγοντας την έδρα της Θεσσαλονίκης.
Αυτό είναι ένα στοίχημα Ανδρουλάκη με τον εαυτό του: να επιδείξει αν διαθέτει ηγετική στόφα που θα παράγει πολιτική και σε συμβολικό πεδίο, να τολμήσει δηλαδή το ξεκαθάρισμα από τον αντιμνημονιακό λαϊκισμό.
Ευκαιρία να δούμε ποιος διαθέτει την ιστορική μνήμη «του χώρου» και ποια πλευρά θα επιλέξει.
Και η Αυγή στην μέση
Παρακολουθήσαμε το αμόκ που έπαθαν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έμεινε εκτός Βουλής ο κ. Καστανίδης.
«Σοβαρά ερωτήματα για την απόφαση του Ανδρουλάκη να «φάει» τον Καστανίδη», έγραφε η «Αυγή», και ακολούθησαν έξαλλες επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ.
Ότι ο Τσίπρας άφησε εκτός Βουλής τον Δρίτσα, εκκαθαρίζοντας άλλον έναν της Ομάδας των 53, της αριστερής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το σχολίασαν καν.
Είναι αυτό που λέμε ότι δεν βλέπει την δική του καμπούρα αλλά κοιτάει των άλλων.
Στροφή στη σοβαρότητα με Μαραντζίδη
Αντιλαμβάνομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια «στροφή στη σοβαρότητα» ενόψει νέων εκλογών. Πρώτον, μαζεύει τους ανόητους από τα κανάλια και επιβάλλει face control στο ποιος θα μιλάει. Δικαιολογημένο. Πού θα βρεθεί, όμως, η σοβαρότητα;
Πάμε να δανειστούμε λίγη από κάποιον σοβαρό, ήταν μάλλον το σκεπτικό.
Επέλεξαν, λοιπόν, τον καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη, για τον πολιτικό σχεδιασμό της προεκλογικής εκστρατείας, δίπλα στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.
Τον είχαν προσεγγίσει για να μπει και στο Επικρατείας, αλλά αρνήθηκε (τον αντικατέστησαν με την Ακρίτα -αλλά τότε δεν ήταν ακόμα «σοβαροί»).