Η θριαμβευτική πορεία της ομάδας Κ15 κορασίδων της ΕΠΣ Ηπείρου ολοκληρώθηκε το Σάββατο με τον καλύτερο τρόπο, την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων στον τελικό που διεξήχθη στην Πάτρα με αντίπαλο την ΕΠΣ Αθηνών, την οποία νίκησε και μάλιστα με ανατροπή με 2-1!
23 χρόνια μετά το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει η ομάδα Κ16 Παίδων της ΕΠΣΗΠ (2002-2003), οι κορασίδες γίνονται η 2η μικτή ομάδα της Ένωσης που κατακτά τίτλο, και αποδεικνύει το πόσο ψηλά έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια το γυναικείο ποδόσφαιρο στα Ιωάννινα!
Τα κορίτσια του Βασίλη Κίτση, παρά την ψυχρολουσία και το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν στο 3ο λεπτό σε αντεπίθεση με την Δημάκου, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, έπαιξαν έξυπνα και με ψυχραιμία και έκαναν την ανατροπή.
Στο 37ο λεπτό με πέναλτι η Δημητρακοπούλου ισοφάρισε σε 1-1 και στο 67’ σε αντεπίθεση η Φαρμάκη έκανε τις αλλεπάλληλες ντρίμπλες και με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας της αθηναϊκής ομάδας!
Το 80λεπτης διάρκειας ματς ολοκληρώθηκε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τις νεαρές Γιαννιώτισσες και το επιτελείο της ομάδας, για τον ιστορικό θρίαμβο για το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο, με την ΕΠΣΗΠ να έχει νικήσει στη διάρκεια του πρωταθλήματος δύο παραδοσιακές δυνάμεις, αυτές της Μακεδονίας στον ημιτελικό και της Αθήνας στον τελικό!
Η σύνθεση της ΕΠΣΗΠ
Φερεντίνου, Λουκούμη, Ράμμου, Σιαφάκα, Αντώνη, Δημητρακοπούλου, Κλήμη, Ντάρα, Φαρμάκη, Ζάννου, Λαμπρούση.
Έπαιξαν και οι: Αργυρού, Κοντόρη, Αγγέλη
Συμμετείχαν επίσης: Παπαγεωργίου, Οικονόμου, Πάσχου, Ευθυμίου
Συγχαρητήρια επιστολή από τον Δήμο Ιωαννιτών
Ο Δήμος Ιωαννιτών εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στις αθλήτριες, το προπονητικό επιτελείο και τη διοίκηση της ΕΠΣ Ηπείρου για τη σπουδαία επιτυχία τονίζοντας τα εξής:
«Η κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου αποτελεί δικαίωση της συστηματικής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο ποδόσφαιρο, αλλά και μια έμπρακτη απόδειξη ότι η νέα γενιά αθλητριών των Ιωαννίνων διαθέτει ταλέντο, πειθαρχία, αγωνιστικότητα και υψηλούς στόχους.
Η επιτυχία αυτή γεμίζει με υπερηφάνεια τα Ιωάννινα, καθώς αναδεικνύει τη δυναμική του γυναικείου αθλητισμού και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στις νέες αθλήτριες ότι με επιμονή και προσπάθεια μπορούν να πετύχουν τα όνειρά τους.
Ο Δήμος Ιωαννιτών θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που προάγει τον αθλητισμό, την ισότητα των ευκαιριών και τη συμμετοχή των παιδιών και των νέων στον αθλητισμό.
Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες που εκπροσώπησαν επάξια τα Ιωάννινα και έφεραν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας στον τόπο μας. Μας κάνατε όλους υπερήφανους».
Η πορεία της ΕΠΣΗΠ ως τον τελικό
Τα κορίτσια του Βασίλη Κίτση έφτασαν ως τον τελικό τερματίζοντας αρχικά στην Α’ φάση των ομίλων αήττητες με 5 νίκες και 1 ισοπαλία.
Αναλυτικά:
ΕΠΣ Καστοριάς-ΕΠΣΗΠ 0-3
ΕΠΣΗΠ-ΕΠΣ Ημαθίας 2-1
ΕΠΣ Γρεβενών-ΕΠΣΗ 0-9
ΕΠΣΗΠ-ΕΠΣ Καστοριάς 3-0
ΕΠΣ Ημαθίας-ΕΠΣΗΠ 0-0
ΕΠΣΗΠ-ΕΠΣ Γρεβενών 2-0
Στη Β’ φάση αντιμετώπισαν σε νοκ-άουτ αγώνα της ΕΠΣ Λάρισας
ΕΠΣΗΠ-ΕΠΣ Λάρισας 4-0
Στη Γ’ φάση αντίπαλος ήταν η ΕΠΣ Μακεδονίας στην ουδέτερη έδρα της Κοζάνης
ΕΠΣ Μακεδονίας-ΕΠΣΗΠ 0-1
Τελικός στην ουδέτερη έδρα «Προσφυγικών» της Πάτρας
ΕΠΣΗΠ-ΕΠΣ Αθηνών 2-1















