Σε συνεχόμενες δυσκολίες έχουν να ανταπεξέλθουν δεκάδες συνταξιούχοι, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλουν πολλαπλές τροποποιητικές δηλώσεις από τις οποίες απειλούνται μέχρι και με πρόστιμα, λόγω της επιστροφής των αναδρομικών.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων, Μιχάλης Αυδίκος σε συνέντευξη του ανέφερε ότι κατά τη χρονική περίοδο 2010-14 το κράτος σε 200.000 συνταξιούχους κατέθεσε κάποια χρήματα τα οποία τους χρωστούσε. Το 2020 τους ανάγκασε να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις και τους επέβαλε φόρους, τόκους και πρόστιμα. Η ομοσπονδία προσέφυγε στο ΣτΕ, το οποίο δικαίωσε τους συνταξιούχους και αποφάσισε πως τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν.
Παράλληλα, όπως τόνισε ο κος Αυδίκος υπάρχει η αίτηση της ομοσπονδίας προς την οικονομική εφορία κάθε συνταξιούχου, με την οποία ζητούν την επιστροφή των χρημάτων και κάλεσε όσους συνταξιούχους εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, να απευθυνθούν στα γραφεία του συλλόγου, κάθε μέρα 10-11, να προμηθευτούν να σχετικό έντυπο για να καταθέσουν οι ίδιοι στον οικονομικό τους έφορο.